Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku do sada riješeno 350 predmeta legalizacije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.09.2013. 14:46 
Naslov:  U Osijeku do sada riješeno 350 predmeta legalizacije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje do kraja lipnja ove godine zaprimio je između 12.500 i 13.000 zahtjeva za legalizaciju nezakonito sagrađenih objekata.

Resorno ministarstvo i ministrica graditeljstva opetovano su tvrdili kako očekuju da do kraja 2015. godine bude riješeno 80% zaprimljenih zahtjeva na razini cijele zemlje. Ta očekivanja neće biti lako ostvariti. Do sada je osječki ured riješio 350 predmeta, što čini tek nešto manje od 3% ukupnog broja zaprimljenih predmeta.

Da podsjetimo, 30 lipnja istekao je rok u kome su građani mogli podnositi zahtjeve za ozakonjenjem nelegalnih objekata. Obzirom da je građanima omogućeno da podnose zahtjeve bez popratne dokumentacije koju će naknadno priložiti, procjenjuje se kako je više od 60% ukupnog broja zahtjeva zaprimljeno nepotpuno što će otežati i produljiti rješavanje legalizacije tih objekata obzirom da će takvi nepotpuni zahtjevi biti vraćeni pošiljateljima na kućnu adresu sa zahtjevom za nadopunom.

Kako bi se ispunili zadani rokovi, za potrebe legalizacije planira se zapošljavanje devet novih djelatnika kroz program osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Usporedno s priejmom novih djelatnika rješavat će se i pitanje dodatne tehničke i informatičke opreme.

Što se tiče vrsta objekata za koje je podnesen zahtjev za legalizaciju, za razliku od vikendica koje prevladavaju u priobalnom dijelu Hrvatske, u Slavoniji je uglavnom riječ o pomoćnim zgradama, garažama, šupama ili dogradnjama, nadogradnjama i proširenjima postojećih objekata te o odstupanju od izdanih dozvola.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan/Osijek031.com


Pročitajte i:
Ministrica Anka Mrak Taritaš: "Većina zahtjeva za legalizaciju bit će riješena u iduće dvije godine"
Velike gužve u uredima za zaprimanje zahtjeva za legalizaciju
O legalizaciji za predstavnike lokalne samouprave
Smanjen komunalni doprinos radi lakše legalizacije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
milo_moje
Offline
Ukupno postova: 2875
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.09.2013. 19:44 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Redakcija 031 je napisao/la: ›
Kako bi se ispunili zadani rokovi, za potrebe legalizacije planira se zapošljavanje devet novih djelatnika kroz program osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Usporedno s prijemom novih djelatnika rješavat će se i pitanje dodatne tehničke i informatičke opreme.

nadam se samo da ne očekujete od tih novih djelatnika koji će BTW raditi za 1600 kuna istu efikasnost koju bi trebali imati njihovi mentori (recimo tako), koji imaju barem 3x veću plaću.

A o primanju u državnu službu nakon godine rada (ovaj, osposobljavanja) neću da trošim riječi

_________________
Život je teška škola, prvo ti da test, pa onda lekciju!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
silence
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1135
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.09.2013. 23:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Što ih briga koliko će trajati, produžiti će rok za rješavanje a ovi što rješavaju ne rade po učinku, njima je plaća uvijek ista pa što bi se žurili...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: