Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sklopljena suradnja Prosvjetno-kulturnog centra Mađara i lokalnog odbora AIESEC Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.09.2013. 16:19 
Naslov:  Sklopljena suradnja Prosvjetno-kulturnog centra Mađara i lokalnog odbora AIESEC Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prosvjetno - kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj jedna je od najvažnijih ustanova Mađara u Hrvatskoj te je jedina takva ustanova u zemlji. S radom je počeo 1999. godine, a namijenjen je za pripadnike mađarske nacionalne manjine iz cijele Hrvatske. Temeljna zadaća ove ustanove je obrazovanje na mađarskom jeziku te njegovanje tradicija i kulture Mađara u Republici Hrvatskoj. U sklopu Prosvjetno-kulturnog centra djeluju dječji vrtić, osnovna škola i nekoliko srednjih škola.

Lokalni odbor AIESEC Osijek i Prosvjetno - kulturni centar Mađara zajedničku su suradnju započeli ove godine na projektu Djeca – prijatelji okoliša. Projekt je namijenjen djeci predškolske, odnosno vrtićke dobi kako bi naše najmlađe sugrađane naučili kako biti ekološki osviješten i čuvati okoliš. Djeca – prijatelji okoliša novi je projekt studentske udruge AIESEC, ali i jedini projekt takve vrste u gradu Osijeku. Baziran je na interaktivnim radionicama i edukacijama za djecu predškolske i vrtićke dobi koje su vodile strane studentice iz Brazila, a u samom projektu sudjelovalo je nekoliko Osječkih vrtića - Regoč, Bobita i Dugine Boje. Tijekom trajanja projekta i boravka u Osijeku, strane studentice su dva mjeseca živjele u Prosvjetno - kulturnom centru Mađara, čiji je vrtić Bobita jedan od sudionika projekta.

Na obostrano zadovoljstvo proteklom suradnjom, Prosvjetno - kulturni centar Mađara i Lokalni odbor AIESEC Osijek odučili su nastaviti svoju suradnju. Na današnjem sastanku, dogovorena je buduća suradnja te je Prosvjetno - kulturni centar Mađara postao službeni hosting partner AIESEC-a Osijek čime postaju domaćini stranim studentima koji odluče doći u Osijeku na volontersku ili stručnu praksu.
Ovim putem, zahvaljujemo se Prosvjetno - kulturnom centru Mađara na jačanju međusektorske suradnje te se nadamo da će ovakvih priča u budućnosti biti još i više.









Tekst i foto: AIESEC Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: