Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Hrvatska volontira 2013. - studenti i učenici u akciji!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.09.2013. 19:48 
Naslov:  [FOTO] Hrvatska volontira 2013. - studenti i učenici u akciji!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[23.09.2013.] Volonterski centar Osijek, kao članica Hrvatske mreže volonterskih centara, javnom manifestacijom "Hrvatska volontira!" obilježio je Međunarodni dan mira, 21. rujna.

Akcijom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos. U sklopu programa, koji se odigravao na više lokacija u Osijeku i okolici, na Trgu slobode održano je i javno predstavljanje volonterskih programa udruga i javnih ustanova pod nazivom "Snaga djelovanja". I zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham uključio se u ovu manifestaciju čitajući priče najmlađim sugrađanima na štandu GISKO-a.








[22.09.2013.] U subotu, 21.09.2013., povodom kampanje pod nazivom "Hrvatska volontira!", a u organizaciji Volonterskog centra Osijek, osječki Azil za napuštene pse posjetilo je trideset učenika 2. osječke gimnazije uz pratnju dvije profesorice. Nakon predstavljanja voditeljice Azila i prisutnih volontera prešlo se na obilazak Azila i upoznavanje s njegovih 200 stanovnika. Učenici su podijeljeni u više skupina koje su izvodile pse u šetnju, bojale i oslikavale kućice, pomagale u čišćenju prostora i, u svakom slučaju, učinile čupavcima život u Azilu bar na neko vrijeme veselijim i ljepšim.

Tijekom dana dolazilo je u pomoć još volontera, a u posjetu je došlo i nekoliko starih prijatelja, bivših stanovnika Azila sa svojim novim vlasnicima koji su se došli pozdraviti i malo podružiti.

Do kraja dana tako je u Azilu bilo preko šezdeset ljudi, a u veseloj šetnji kroz prirodu do Drave bilo je stotinjak pasa, što je polovica od dvjesto pasa koliko ih trenutno tamo živi.

Dan prije toga, u petak, Azil je posjetila i skupina od deset učenika i dvije odgojiteljice iz COO Ivan Štark. Oni su se također upoznali sa radom volontera i psećim stanovnicima Azila te nakon šetnje obećali da će opet doći napuštajući Azil obogaćeni lijepim iskustvom koje svakako treba ponoviti.

Azil u Nemetinu otvoren je za posjetitelje svakoga dana od 9 do 17 sati, a pozivaju se svi koji vole šetnje u prirodi da dođu i uljepšaju dan sebi i nekoj zahvalnoj njuškici koja će im u tome rado praviti društvo. Uz put mogu pogledati i tko je sljedeći u redu za udomljavanje: Smoki, Grom, Lora i ostali jako će se veseliti makar i ako ih samo malo budete mazili i pokazali da vam je stalo.



















Tekst i foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm


I AIESEC-ovci sudjelovali u kampanji "Hrvatska volontira"

Hrvatska mreža volonterskih centara 21. rujna je treću godinu zaredom, na Međunarodni dan mira, organizirala kampanju 'Hrvatska volontira!'. Ove godine, akciji su se pridružili i članovi studentske organizacije AIESEC Osijek.

Hrvatsku mrežu volonterskih centara čine Volonterski centar Osijek, Udruga Mi - Volonterski centar Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka, Volonterski centar Zagreb i Autonomni centar ACT - Volonterski ured Međimurja.

Povodom obilježavanja Europske godine volontiranja, HMVC organizira kampanju 'Hrvatska Volontira!' kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Ove godine, pod sloganom „Svatko može biti superheroj!“, akcijom se željelo poručiti da u ulozi volontera svatko može biti superheroj, jer čak i mali doprinos kojeg nije teško dati volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kome pomaže.

Prošlogodišnja kampanja održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske rezultirala je sa 154 volonterske akcije na području cijele Hrvatske u koje je bilo uključeno 2165 volontera, koji su volontirajući taj dan nesebično poklonili društvu ukupno 8958 sati.

Aktivnosti na kojima su volonteri radili su obuhvaćale različita područja: direktni rad s korisnicima različitih socijalnih usluga, promociju i zaštitu ljudskih prava, kulturu, ekološke akcije, nenasilnu komunikaciju, uređenje vanjskog i unutarnjeg prostora itd. Cilj je kampanje promovirati volonterske programe u organizacijama kao i samo volonterstvo kao građansku vrlinu.

Ove godine, u Osijeku je u sklopu kampanje održana volonterska akcija u permakulturnom vrtu na "Manježu", a volonteri su pripremali vrt za jesen i zimu. U akciji su sudjelovali i članovi Tima za odnose s korporativnim sektorom AIESEC-a Osijek koji su još jednom pokazali kako i studenti brinu za svoj grad i svoju budućnost.











Tekst i foto: AIESEC Osijek



Najava 031: Hrvatska volontira 2013.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
rodaroda
Offline
Avatar

Ukupno postova: 177
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.09.2013. 15:12 
Naslov:  Re: [FOTO] Hrvatska volontira 2013. - studenti i učenici u akciji!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Redakcija 031 je napisao/la: › Azil u Nemetinu otvoren je za posjetitelje svakoga dana od 9 do 17 sati, a pozivaju se svi koji vole šetnje u prirodi da dođu i uljepšaju dan sebi i nekoj zahvalnoj njuškici koja će im u tome rado praviti društvo.
Uz put mogu pogledati i tko je sljedeći u redu za udomljavanje: Smoki, Grom, Lora i ostali jako će se veseliti makar i ako ih samo malo budete mazili i pokazali da vam je stalo.
osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
Evo Lore, posebna je:


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: