Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Đelo od Gisko predstavlja nove naslove u knjižnici, vol. 8/13 [nagradna igra je završena]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65875
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.09.2013. 16:30 
Naslov:  Đelo od Gisko predstavlja nove naslove u knjižnici, vol. 8/13 [nagradna igra je završena]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako nam se približava jesen, kišni i sve hladniji dani, tako i u Knjižnicu stižu toliko očekivani svjetski i domaći hit naslovi. Odmah na početku najavljujemo dobru vijest i nastavak stare akcije s istim ciljem. Naime, svi će korisnici s ciljem poticanja čitanja, moći i dalje posuđivati više knjiga na svoje iskaznice. Stoga uživajte u jesenjim danima uz knjigu i pratite naše aktivnosti i preporuke na facebook profilu Gisko Knjižnica.



Svi ljubitelji serije True blood znaju da je ista nastala kao ekranizacija popularnih knjiga autorice Chrlaine Harris koje izlaze pod nazivom Serijal o Sookie Stackhouse. U četvrtom nastavku "Mrtvi za svijet" očekuje vas nastavak krvavih pustolovina. Sookie Stackhouse, konobarica u Merlotteovu baru u Bon Tempsu, pronašla je u vampiru Billu, prvu, ako ne baš srodnu, onda barem podnošljivu dušu, jer jedino vampirima ne može čitati misli. Ali sada je Bill otišao. Iz njezina života, ali i iz zemlje. Ponovno sama, Sookie ne može vjerovati prizoru koji zatekne na povratku kući s dočeka Nove godine kod Merlottea. Uz cestu hoda gol muškarac, visok i plavokos, s tijelom nordijskog junaka. Jadnik pojma nema tko je, ali Sookie ga dobro poznaje. To je Eric, Billov nadređeni u vampirskoj hijerarhiji. Samo, amnezija ga je sasvim promijenila. Eric je sada drag i simpatičan… i u velikom strahu.

Još jednom svojom nezaboravnom knjigom, "Priče za razmišljanje" slavni argentinski pisac i psihoterapeut Jorge Bucay potvrdio je staru istinu da priče služe za uspavljivanje djece i buđenje odraslih. A mudrost Bucayevih tekstova doista budi! Ona povezuje ljude, sve one koji su mu priče podarili, u kojem god kutku Zemlje i u kojem god stoljeću živjeli, i sve nas do kojih su došle, a koji ih radosno šaljemo dalje, u svijet, ljudima koje volimo. Nakon svjetskih uspješnica kojima je osvojio i hrvatske čitatelje Jorge Bucay poklanja nam Priče za razmišljanje, novi poziv na rast, novi poticaj za sretniji život.

Knjiga "Pouke redovnika za kojega sam se udala" Katherine Jenkins uzbudljiva je životna priča žene koja s dvadeset šest godina iznenada odlučuje krenuti u smjeru promjene. Odlazi u Koreju poučavati engleski jezik, nimalo svjesna životnog zaokreta koji je tamo čeka. Upoznaje egzotičnu, ali i šokantnu stranu života u Koreji. No najveće iznenađenje je zabranjena ljubav koja joj se dogodila s budističkim redovnikom. Ta ih je ljubav oboje stavila pred brojna i nesvakidašnja iskušenja. Na što smo sve spremni zbog ljubavi? Koji je pravi put do mudrosti i osobnog ispunjenja? Je li moguće pomiriti duhovnost i zabranjenu ljubav? Odgovore potražite u ovoj intrigantnoj i nadahnjujućoj knjizi koju ćete poželjeti pročitati više puta.

Napeti povijesni triler "Rembrandtova tajna" Alexa Connora prepun je preokreta i uzbuđenja, o zavjeri u umjetničkom svijetu, brojim intrigama, tajnama i lažima koje otkrivaju potresnu istinu o jednome od najvećih slikara svih vremena. Urota stara stoljećima sada će izazvati lavinu s pogubnim posljedicama. Nemilosrdni ubojica skriva najmračniju tajnu iz Rembrandtove prošlosti. Prva žrtva prisiljena je progutati kamenje. Druga je nasmrt išibana. Trećoj je probodeno srce. Diljem Londona i New Yorka događaju se strašna ubojstva. Što su to žrtve znale? Zašto su brutalno ubijene? Tko je još na ubojičinu popisu? Nadahnuta stvarnim događajima iz umjetnikova života, Rembrandtova tajna nevjerojatno je napeta priča koja okrutno ubojstvo isprepleće sa skrivenom istinom o životu jednog od najvećih svjetskih slikara.

Nakon "Anđela i demona" (2000.), "Da Vincijeva koda" (2003.) i "Izgubljenog simbola" (2009.), "Inferno" (Pakao) je četvrta knjiga Brownova serijala u kojemu je glavni lik sveučilišni profesor vjerske ikonologije i simbologije Robert Langdon. U knjizi se slavni simbolog nalazi u talijanskom gradu Firenci, rodnome gradu velikog srednjovjekovnog pjesnika Dantea Alighierija, gdje je poznati genij bioloških istraživanja smislio podli plan pametno podmećući ključeve zagonetke tako da ukazuju na Danteovu viziju pakla opisanu u istoimenom dijelu njegove "Božanstvene komedije". Svjetski hit nadahnut je Danteovim Paklom, remek-djelom svjetske književnosti uz pomoć kojega harvardski profesor Robert Langdon pokušava dešifrirati niz kodova i simbola zakopanih u nekim od najslavnijih umjetničkih djela, u slikama, kipovima, građevinama Firence, Venecije i Istanbula. Inferno je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, napet triler koji nam pokazuje koliko je krhka svaka vizija naše budućnosti.

Predstavljanje nastavljamo s psihološkim romanom u kojem razvodnik Roberto letri, koji je tek navršio dvadesetu i još je gotovo dječak, kreće u misiju u Afganistan. Dok se vojnici pripremaju za odlazak, još ne znaju da je mjesto kamo idu jedno od najopasnijih u cijelom području sukoba. Vojnici, iscrpljeni od vrućine, dosade i straha zbog svakodnevne prijetnje, pokušavaju obnoviti život na koji su naviknuti, produbljujući međusobna prijateljstva i sukobe, upuštajući se u svakovrsne razbibrige i ustrajavajući u opasnim psinama. Samo ih noću, dok leže na poljskim krevetima, iznenađuju uspomene. U apsolutnoj tišini, kad umukne civilizacija i priroda, mogu osjetiti kucanje vlastita srca i šum drugih unutarnjih organa, neprekidnu aktivnost ljudskoga tijela. Kada stigne vrijeme da treba prodrijeti u neprijateljski teritorij, otkrit će da se istodobno moraju nositi s onim što su ostavili iza sebe u Italiji. "Ljudsko tijelo" Paoloa Giordanoa roman je kojeg treba pročitati.

Traganje za istinom o čovjeku, o ljudskom postojanju u svijetu, bitna je tematika reizdanja knjige "Putovanja nakraj noći". Za pisca koji je opsjednut smrću, ljudski je život samo putovanje prema smrti. Rat je zasigurno najveća, najokrutnija i, za Célinea, najapsurdnija nesreća koja pogađa zanemariva pojedinca i čovječanstvo u cjelini. Uz grozote lica rata, Céline podjednako razotkriva pokvarenost njegova naličja, licemjerno domoljublje koje svagda žrtvuje one druge, nemoćne ili naivne bijednike. Uz istinsku patnju kroz djelo izranja njihov vječiti strah, egoizam, lakomost, potisnuti sadizam, ali i iskonski ubilački nagon.

"Promjena", kratki roman dobitnika Nobelove nagrade za književnost za 2012. Mo Yana, na najbolji nas način uvodi u djelo toga velikoga kineskog pisca. Pripovjedač nepouzdana sjećanja opisuje svoje odrastanje u Kini za vrijeme Kulturne revolucije, svoje školovanje, službovanje u vojsci i postajanje slavnim piscem. Kroz život glavnoga junaka prelamaju se i sve promjene koje se događaju posljednjih pedesetak godina u Kini, koja od ruralne zemlje postaje svjetska velesila. Mo Yan kroz roman pokazuje život i njegove promjene iz perspektive običnog čovjeka te čitatelju oslikava punokrvni, pulsirajući život Kine, koju upoznajemo onakvu kakva uistinu jest. Zanimljivo je da taj život opisuje s jedne ljekovite distance i bez ideoloških natruha. Pritom ruši predrasude koje čak i danas imamo o tom čudnom kineskom komunizmu koji stavlja u prvi plan ljudski život i ljudske sudbine, a ne politiku i ekonomiju.

Bila je to godina opasnog sanjanja. Godina 2011. nije iznenadila svijet samo različitim vrstama prosvjeda, od New Yorka preko Kaira do Londona i Atene, već i opskurnim destruktivnim fantazijama rasističkih populista od Mađarske i Arizone, sve do masovnog ubojice Andersa Breivika. Nezadovoljstvo i dalje tinja, bijes je sve veći, a novi se revolti množe. Zašto? Zato što, kaže Slavoj Žižek, događaji iz 2011. daju obrise nove političke ere. Premda nisu uvijek prepoznatljivi ili određeni, to su fragmenti jedne utopijske budućnosti prisutni u sadašnjosti. "Godina opasnog sanjanja" najnovija je knjiga najpoznatijeg filozofa svijeta koja kroz poznati Žižekov stil, ali uz niz iznenađenja i domišljatih teorijskih skokova, pruža, ne samo zabavno nego i poučno štivo, pa i priručnik za "opasna vremena" koja su pred nama.

Dvadeseto stoljeće, u kojem se isprepleću neviđeni tehnološki napredak i najveći svjetski sukobi, bez sumnje je najdramatičnija, najkrvavija dionica svjetske povijesti. To je ujedno i stoljeće koje je najbolje dokumentirano. O oba svjetska rata, o nebrojenim sukobima, od balkanskih ratova s početka stoljeća do ratova na području bivše Jugoslavije, ispisane su bezbrojne knjige i analize. Dvadeseto stoljeće obilježili su mnogi događaji i ljudi. "Trenuci katarze: Prijelomni događaji XX. stoljeća" jednoga od najaktivnijih povjesničara mlađe generacije Tvrtka Jakovine daju kratak pregled političke povijesti prošloga stoljeća, od Velikoga rata do pada Berlinskoga zida. Iz onoga što se voli nazivati kratkim stoljećem, Jakovina izdvaja upravo događaje i osobe koje su obilježile i krojile političku povijest.

"Sjeti se tko si : sjeti se "gdje" si i odakle "dolaziš" : sjeti se", knjiga Davida Ickea predodređena je da promijeni način na koji ogroman broj ljudi vidi sebe i svijet. Pritom, nije mogla biti objavljena u presudnijem trenutku ljudske povijesti. Živimo u fascinantnim vremenima i suočeni smo s najvećim izazovom našoj pojedinačnoj i kolektivnoj slobodi. David Icke krči put već više od dva desetljeća te upozorava na nadolazeću svjetsku fašističku/komunističku državu koja se sada razotkriva u televizijskim vijestima te u našem svakodnevnom iskustvu. U jednoj knjizi za drugom, usporedo sa širenjem vlastite svijesti, David je razotkrio svjetsku mrežu obitelji u pozadini struktura koje vladaju svijetom: bankarstva, biotehnologije, prehrambene industrije, vlasti, medija i farmaceutske industrije. Sve to diže na još više razine razotkrivanja u knjizi Sjeti se tko si. Knjiga pokriva golemo novo područje gdje David nalazi poveznice između naizgled nepovezanih ljudi, tema i svjetskih zbivanja kao nikad prije.

Nagradna igra

Portal Osijek031.com poklanja knjigu "O čemu govorim kada govorim o trčanju" Harukia Murakamia vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka
2]u Facebook komentar, par centimetara ispod, upišite "Osijek031 mi daruje knjigu!"


Nagradna igra je završena, a sretni dobitnici su:
Vjeran Marijašević

Dobitnici će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!

Dobitnicima čestitamo, a ostalima želimo više sreće u nekoj od sljedećih nagradnih igara na portalu Osijek031.com!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: