Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 70844 Spol:  Nebitno
|
"Tihi prosvjed solidarnosti prodavača" na Glavnoj tržnici u Osijeku zajedno organiziraju obveznici fiskalizacije i prodavači izuzeti od te obveze.
Tržnica je " Trbuh grada" i tradicionalno mjesto okupljanja proizvođača i kupaca iz svih dijelova regije na kojem radi 700 obitelji. Pozivaju sve građane da ih podrže, danas od 10,00 do 11,00 sati.
Tekst: Mirta Milas/radio.hrt.hr |
|
|
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
....koga da podrže, kad je danas na piji 6-7 prodavača.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
A što na fiskalizaciju kaže Pčelarstvo Radošević, koji posluju na zagrebačkom Dolcu...
Citat:
Što je fiskalizacija na tržnicama iznjedrila na vidjelo?
Ono što ponavljamo dva desetljeća. Kupujete li med, kupujte ga od proizvođača. Jasno je naznačeno da za vlastitu proizvodnju i prodaju fiskalna kasa nije potrebna.
Kako je onda moguće da je 90% zakupaca protiv uvođenja kasa ako su isti proizvođači i prodaju li svoje proizvode?
Hrvatski je narod 23 godine na kolektivnom godišnjem odmoru i krajnje nam je vrijeme da pljunemo u ruke i počnemo PROIZVODITI.
PODRŽAVAMO uvođenje kasa i svih inspekcijskih nadzora nad svom robom u prometu. Došao je trenutak da se odvoji žito od kukolja, da se odvoje proizvođači od nakupaca kako meda, tako i sve ostale hrane.
Nadamo se da g. Linić neće posustati.
|
|
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
A što na fiskalizaciju kaže Pčelarstvo Radošević, koji posluju na zagrebačkom Dolcu...
Citat:
Što je fiskalizacija na tržnicama iznjedrila na vidjelo?
Ono što ponavljamo dva desetljeća. Kupujete li med, kupujte ga od proizvođača. Jasno je naznačeno da za vlastitu proizvodnju i prodaju fiskalna kasa nije potrebna.
Kako je onda moguće da je 90% zakupaca protiv uvođenja kasa ako su isti proizvođači i prodaju li svoje proizvode?
Hrvatski je narod 23 godine na kolektivnom godišnjem odmoru i krajnje nam je vrijeme da pljunemo u ruke i počnemo PROIZVODITI.
PODRŽAVAMO uvođenje kasa i svih inspekcijskih nadzora nad svom robom u prometu. Došao je trenutak da se odvoji žito od kukolja, da se odvoje proizvođači od nakupaca kako meda, tako i sve ostale hrane.
Nadamo se da g. Linić neće posustati.
|
|
ma da ... ali problem nastaje kad baba iz baranje ima papriku, i zbog toga joj se ne isplati dolaziti na trznicu, pa onda uzme i susjedine jabuke, a od snaje pokupi tikvice dok oni kopaju kukuruz.
i tak, onda ona prodaje robu koja zapravo nije njezina ... a kome ces ti dokazati jesi li tikivce i jabuke kupila u merkatoru pa sad prodajes, ili su od susjeda ? itd  |
|
|
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
problem nije baba iz baranje koja pokupi sve u selu pa na taj način preprodaje
problem su ovi što grakću... u prijevodu preprodavači... dakle, rade na crno i sada se vade na seljake...
kad bi ova država funkcionirala ljude bi bilo sramota ne plaćati poreze...
ali kad isti ti gledaju gospodu kako isplćuju plaće u bonovima, radnie koji mjesecima ne primaju plaće itd... nije im ni za zamjeriti |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol:  Žensko
|
Kako god okreneš - netko će uvijek biti nezadovoljan. |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!  |
|
|
 |
milo_moje Ukupno postova: 2875 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
u svakom slučaju bolje je prošlo od tržnice u Zadru  |
|
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
|
E, vidiš koliko su Slavonci pitomiji od Dalmoša
Onako udarati čovjeka zato što želi raditi po zakonu mogu samo mafijaši.
Zanima me hoće li napadaći biti kažnjeni  i tko je sve to tako uredno snimao  |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!  |
|
|
 |
|
Da baš je lijepo naišao snimatelj, a udarci su kao iz MMA ringa bili |
|
|
|
|
 |
Anjica Ukupno postova: 36 Spol:  Žensko
|
Mislim da je ovo jedna od boljih Linićevih ideja, prekinuti lanac preprodavanja, rad na crno i sivu ekonomiju te poticati samostalan rad i prodaju vlastitih proizvoda. A to je svakako i dobar način za punjenje državne blagajne, što je također posao ministra Linića.. |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
|
"Red se vodi od vrha. Red bi izgledao kada bi se uhitilo nekoliko bankara, tajkuna, sudaca, odvjetnika, udbaških ubojica. To bi doista pokazalo da je vlada Zorana Milanovića ozbiljna vlada a ne Cirkus Moira Orfei. Ovakvo iživljavanjje nad građanima doslovno trećeg reda, koji prodaju, voće, cvijeće, šešire, jaja, to je neshvatljivo vođenje reda jednog manijaka koji više ne zna koga zlostavljati. Čovjeka su uhvatile godine, ima dijagnosticiranu ozbiljnu psihičku bolest i jedino što ga još drži na nogama je zloća, prkos a i težnja ka samouništenju. Slavko Linić više nema što izgubiti, Milanović ima i sigurno hoće nastavi li ovim “socijalnim tempom” koji je uzrokovao nedavno zataškano samoubojstvo prodavačice na tržnici Osijek. Žena je popila solnu kiselinu jer nije imala za fiskalnu kasu."
http://www.udarno.com/author/tescadron
Pa ovo je da pukneš od muke i bruke
Uistinu, nigdje ni riječi, pa čak ni od dežurnih "radio mileva"  |
|
|
|
 |
|
pa lijepo ja kažem marsovci ZATAŠKALI vijest o tragičnom kraju tete na štandu osječke pijace |
|
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
|
Sunce im marsovsko... masovno pranje mozgova  |
|
|
|
 |
|
opet je vodovod stavio u pogon vodu iz Drave  |
|
|
|
|
 |
 |