Redovne mjere obrane od poplava za Baranju kod Batine službeno su proglašene u srijedu rano ujutro kada je razina Dunava dosegla 500 centimetara. U međuvremenu Dunav raste centimetar do dva po satu i danas u 13 sati izmjeren je 551 centimetar U. Hrvatskim vodama s pripremama su krenuli na vrijeme. Vatrogasci i civilna zaštita na terenu u stanju su pripravnosti. Uz DVD Batina spremno je po desetak aktivnih vatrogasaca iz dobrovoljnih društava Draža, Duboševica i Topolje te je pripremljeno 200.000 vreća s pijeskom. Kod Batine izvanredne mjere obrane od poplave proglašavaju se na 750 cm , a sasvim je izvjesno kako će oko vikenda ta razina biti i premašena. Inače, zečji nasipi još se nisu počeli intenzivnije praviti, a Baranjci se nadaju da Dunav ovih dana neće probiti razinu od 800 centimetara, koja je bila i rekordna na ovom području.
- Dodjeljene "Zlatne kune" najuspješnijim tvrtkama
- SDP predstavio svoje čelnike u mjestima Vukovarsko- srijemske županije
- Vrijeme sutra: sunčanije, ali i dalje uz mogućnost pljuskova
da li netko zna gdje završe ti silni zečji nasipi od prošlih obrana od poplava, jel to netko odnese kući, vrati se nazad (pijesak), jer vidim opet pričaju o novom pravljenju nasipa, pa me zanima.
Što se tiče rasta vodostaja, biće čupavo, jer je pola švabije pod vodom.
milo_moje je napisao/la: ›
da li netko zna gdje završe ti silni zečji nasipi od prošlih obrana od poplava, jel to netko odnese kući, vrati se nazad (pijesak), jer vidim opet pričaju o novom pravljenju nasipa, pa me zanima.
Što se tiče rasta vodostaja, biće čupavo, jer je pola švabije pod vodom.
Zanimljivo pitanje na koje bih i ja voljela znati odgovor. 200 - 300.000 vreća je ipak velika vrijednost (samog pijeska, ali i vreća).
Nasipi su mokri od dosadašnjih kiša i malo vode će zemlja uspjeti upiti. Bit će dobro ako svi nasipi odole bujici i neki ne odroni voda.
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!