Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Izložba “Naše Zidine - Kolođvar”

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
gaap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2694
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 29.07.2005. 13:26 
Naslov:  Izložba “Naše Zidine - Kolođvar”
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Knjižnici Centra za kulturu Čepin postavljena je izložba “Naše Zidine - Kolođvar” koja je rezultat suradnje diplomirane knjižničarke Marije Čačić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti iz Narodne knjižnice u Čepinu, i povjesničara OŠ Vladimir Nazor pod stručnim vodstvom učiteljice povijesti Slavice Ćosić na zavičajnom projektu Kolođvar.

- Projekt “Kolođvar” protekle je školske godine financijski pomogla Osječko-baranjska županija sredstvima za rad darovitih učenika, a uključivao je terensku nastavu - posjetu Ivanovcu i tamošnjem župniku, Konzervatorskom odjelu Osijek, Državnom arhivu Osijek i Muzeju Slavonije Osijek, istraživanje literature u školskoj knjižnici, narodnoj knjižnici u Čepinu i gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, prezentaciju projekta na stručnom skupu učitelja povijesti osnovnih škola Osječko-baranjske županije u Čepinu 2004., prikaz projekta na Učiteljskom vijeću OŠ V. Nazor u Čepinu 2004., objavljivanje projekta u učeničkom listu Mali odmor, izradu šest plakata za Dan škole i za Narodnu knjižnicu u Čepinu, izradu fotokalendara učenika uključenih u projekt, izradu mape s tekstualnim i slikovnim materijalom i slanje projekta na objavljivanje u časopise Napredak, Život i škola, Meridijani i Zrno znanja kao stručni članak, primjer s darovitim učenicima, reportažu i zavičajne skice, pojašnjava Marija Čačić.

Rezultat i kruna tog rada je ova izložba postavljena u narodnoj Knjižnici u Čepinu koja će biti otvorena do kraja kolovoza, a koja će podsjetiti posjetitelje na lokalitete iz 13. stoljeća, tvrđavu Korog, jedinstvenog dvorca u vodi “Wasserburga”, njezinih vlasnika te uspone i padove, zanimljive legende... Prilika je to za sve one koji ne putuju na godišnji odmor da iskoriste slobodno vrijemei i razgledaju izložbu kako bi se upoznali s lokalnom poviješću, a možda poslije i osobno obiđu Zidine.

- U potrazi za informacijama i malobrojnom literaturom kao izvorima učiteljica Ćosić se obratila Knjižnici koja je dala svu dostupnom građu zavičajne zbirke, a koja je u razvoju, i na taj način pripomogla stvaranju materijala postavljenih na izložbi. Osim naše knjižnice, svojim su izvorima realizaciji projekta pomogli Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Konzervatorski odjel Osijek, Državni arhiv Osijek i Muzej Slavonije Osijek, a svojim predanim zalaganjem i djelatnici škole, mladi povjesničari te njihovi roditelji, kaže Čačić.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: