Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zaklada Slagalica otvorila natječaj za nominacije za Nagradu Johann Kohlhoffer

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65873
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.01.2013. 12:03 
Naslov:  Zaklada Slagalica otvorila natječaj za nominacije za Nagradu Johann Kohlhoffer
24.02.2014. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zaklada Slagalica promovira nagradu Johan Kohlhoffer za filantropa godine Osječko-baranjske županije i ističe važnost dobrih djela za dobrobit zajednice

Važno je istaknuti dobročinitelje, zato što je njihovo darivanje snažna poruka da se zajedno može više te da humanost ne zastarjeva i da se dobro gradi dobrim djelima.

Nije važno je li darivatelj velika tvrtka koja je pružila značajnu pomoć potrebitima ili mali obrt koji je svojim radom i materijalima pomogao lokalnu zajednicu. Značaj njihove geste je izniman za svakog.

Zato pozivaju poduzetnike, tvrtke, obrtnike, koji su svoju materijalnu ili drugu podršku dali tijekom 2013. Godine, prijave i istaknu kao primjer drugima u postavljanju standarda kojima bi trebalo težiti u svijetu odgovornog poslovanja.

Također, potičemo udruge, mjesne odbore, institucije i organizacije civilnog društva da prijavom donatora javno izraze svoju zahvalnost za primljenu podršku.

Žele u javnosti progovoriti o drugačijim aktivnostima, o projektima u kojima zajedno sudjeluje poslovni i neprofitni sektor zato što se njima istinski doprinosi razvoju lokalne zajednice, podršci potrebitima.

Iz tih razloga, Zaklada Slagalica je objavila natječaj za prikupljanje nominacija za ovogodišnju nagradu Johan Kohlhoffer za filantropa godine Osječko-baranjske županije koja je i ove godine podržana od strane HGK Županijske komore Osijek, HOK Obrtničke komore Osječko-baranjske županije te Zaklade Charles Stewart Mott.

Za nagradu se mogu nominirati svi oni koji su tijekom 2013. godine podržali neku društvenu ili neprofitnu akciju ili organizaciju na području Osječko-baranjske županije, primjerice domaće i strane tvrtke, ogranci stranih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj, privatne male i srednje tvrtke, javna i državna trgovačka društva, obrtnici te fondovi i zaklade. Svoje kandidate mogu nominirati zainteresirani građani, neprofitne organizacije i ustanove, mediji, PR agencije, marketinške agencije, kao i same tvrtke i obrtnici.

Natječaj za prikupljanje nominacija je otvoren do 24. veljače 2014. godine, a sve informacije o postupku prijave te prijavni obrazac mogu se pronaći na stranicama Zaklade Slagalica: zaklada-slagalica.hr

Nagrada nosi ime osječkog gostioničara Johanna Kohlhoffera koji je davne 1782. godine cijeli svoj imetak ostavio za izgradnju sirotišta u Osijeku. Svojim postupkom Kohlhoffer je potaknuo osječkog kožara Josefa Huttlera i prosvjetara isusovca Christiana Monspergera da slijede njegov primjer čime je osnovana prva Zaklada u Osijeku. Imetak Zaklade je stjecajem okolnosti kroz duže vrijeme značajno uvećan kamatama i zahvaljujući velikom trudu biskupa Josipa Jurja Strossmayera omogućio gradnju sirotišta i prve Zemaljske bolnice u Osijeku koja i danas služi istoj svrsi.
Prvu nagradu Johan Kohlhoffer za 2012. godinu je dobila Hypo Alpe Adria Bank d.d. za svoje sudjelovanje u projektu "Nismo ničiji" i prihvaćanje petogodišnjeg kumstva za jedno od desetoro djece iz osječkog Doma za djecu "Klasje", za donacije Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi te dugogodišnje financijsko podupiranje Dječjeg kazališta B. Mihaljevića u Osijeku, Državnog prvenstva školskih i športskih društava Hrvatske i drugih aktivnosti.


Zaklada Slagalica uz podršku HGK Županijske komore Osijek, HOK Obrtničke komore Osječko-baranjske županije te Zaklade Charles Stewart Mott, je 16. siječnja 2013. godine objavila natječaj za prvu godišnju Nagradu Johann Kohlhoffer za filantropa godine Osječko-baranjske županije za poslovne subjekte koji su tijekom 2012. godine na najdjelotvorniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od općeg dobra i interesa.

Svrha ove Nagrade je prepoznati i javno istaknuti tvrtke i obrtnike koji svojom materijalnom i financijskom podrškom daju najbolji primjer drugima i postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti u svijetu odgovornog poslovanja.

Nagradu nosi ime osječkog gostioničara Johanna Kohlhoffera koji je davne 1782. godine cijeli svoj imetak ostavio za izgradnju sirotišta u Osijeku. Svojim postupkom Kohlhoffer je potaknuo osječkog kožara Josefa Huttlera i prosvjetara isusovca Christiana Monspergera da slijede njegov primjer čime je osnovana prva Zaklada u Osijeku. Imetak Zaklade je stjecajem okolnosti kroz duže vrijeme značajno uvećan kamatama i zahvaljujući velikom trudu biskupa J.J. Strossmayera omogućio gradnju sirotišta i prve Zemaljske bolnice u Osijeku koja i danas služi istoj svrsi.

Natječaj za prikupljanje nominacija je otvoren do 15. veljače 2013. godine.

Prijavnica:





Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: