Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dobre vibracije: subotnji ritam uz Led Zeppelin i Murakamija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.01.2013. 8:06 
Naslov:  Dobre vibracije: subotnji ritam uz Led Zeppelin i Murakamija
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Subota, dan koji mnogima znači odmor od proteklog radnog tjedna te stoga nosi više nego pozitivan predznak, nipošto ne smije biti tek neprimjetan dio zimskog sivila. Dvanaestog dana prvog mjeseca u novoj godini (a koji nam signalizira da još uvijek imamo vremena donijeti i ostvariti pokoju dobru novogodišnju odluku), prisjetit ćemo se nekoliko značajnijih događaja koji su se u prošlom stoljeću odigrali upravo na današnji dan i tako vas možda motivirati da i vi stvorite ozračje po kojemu ćete ga još dugo pamtiti.

Možda biste mogli nazvati nekoga čiji glas niste već dugo čuli ili upravo ovoga trenutka odvrnuti do daske vašu omiljenu radijsku postaju? 1908. to sigurno ne biste mogli jer je tada značajan događaj bio prva radijska poruka odaslana s Eiffelovog tornja na veću udaljenost.

A značajnost radijskih frekvencija ne smiju zanemariti ljubitelji dobre glazbe koji su možda zaboravili da je upravo 12. siječnja 1969. godine izašao prvi album engleske skupine Led Zeppelin pod istoimenim nazivom. Pustite danas na svojim tehničkim stvarčicama barem jednu njihovu pjesmu i zapjevajte ili zaplešite s popularnim glazbenim sastavom.

Iste je godine osim glazbenog albuma na svijet došla i jedna vatrena beba, naš poznati nogometaš Robert Prosinečki. Sretan rođendan, Roberte! Svim tim horoskopskim Jarcima s kojima se inače hvatate u koštac na ovaj ili onaj način i koji danas slave svoj rođendan, na kreativan način čestitajte (ne samo virtualno) njihov dan. Vjerujemo da će barem oni imati dovoljno motivacije da sebi i svojoj okolini zamijene Sunce za kojim svi već danima čeznemo.

Budite originalni i kupite svom Jarcu ili sebi dobru knjigu za rođendan, a ako ste u nedoumici koje bi štivo bilo dovoljno kvalitetno za njihovo i/ili vaše čitateljsko oko, s romanima jednog od današnjih slavljenika ne možete pogriješiti. Suvremeni prevoditelj i poznati japanski pisac Haruki Murakami rodio se davne 1949. godine, a o važnosti knjiga koje čitamo rekao je zanimljivu stvar:

"Ako čitaš samo one knjige koje svi ostali čitaju, možeš razmišljati samo onako kako svi ostali razmišljaju."

A to nikako ne želimo, zar ne? Ugodan vam vikend!

Tekst: Marina Tomić/Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: