Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ubojica prijetio obitelji - Luju Medvidovića nožem je ubio bijesni klijent?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65808
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.01.2013. 17:26 
Naslov:  Ubojica prijetio obitelji - Luju Medvidovića nožem je ubio bijesni klijent?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poznati osječki odvjetnik Lujo Medvidović (63) ubijen je u svom uredu, u središtu Osijeka, u noći s petka na subotu. Osječka policija je izvijestila da je uz Medvidovićevo mrtvo tijelo u njegovu uredu pronađen i ozlijeđeni R. R. , 45-godišnjak iz Vinkovaca, vlasnik trgovačkog obrta. On je prebačen u Klinički bolnički centar u Osijeku i život mu je izvan opasnosti. Prema neslužbenim informacijama policija ga sumnjiči za ubojstvo.

Također neslužbeno se doznaje da je Medvidović ubijen hladnim oružjem, s nekoliko uboda nožem. Obdukcija koju je naložio istražni sudac dat će pouzdan odgovor kako je smrt nastupila.

Policija je Medvidovićevo tijelo pronašla oko 1 sat iza ponoći, nakon što ih je alarmirala njegova supruga. Kako se nije vratio kući i nije odgovarao na telefonske pozive, supruzi osječkog odvjetnika to se učinilo sumnjivim. Stan u kojem je živio Medvidović, u osječkom naselju Sjenjak, udaljen je samo oko dva kilometra od njegova ureda u Vukovarskoj ulici 2, dvokatnici tik do osječkog Ekonomskog fakulteta.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je R.R. bio Medvidovićev klijent u sporu s Eurohercom. Zašto je i kako došlo do sukoba u odvjetnikovu uredu saznat će se nakon završetka kriminalističke obrade. Osijekom kruži informacija da je R. R. prije nego što se obračunao s Medvidovićem, prijetio njegovoj obitelji.

- Na dan kad je ubijen Medvidović je bio na sprovodu svog poznanika i održao je dirljiv govor. Nakon pokopa otišli smo na karmine. Oko 16 sati, učinilo mi se, postao je pomalo nervozan i ubrzo je otišao – kaže Medvidovićev poznanik. Pretpostavlja se da je pravo s karmina otišao u svoj odvjetnički ured gdje je ubijen.

Medvidović je prije odvjetničke karijere bio sudac Općinskog suda u Osijeku. Bavio se i književnim radom, a objavio je i nekoliko knjiga poezije.

Tekst: Drago Hedl/jutarnji.hr
Foto: Foto-arhiv 031


Pročitajte i...
Novo ubojstvo u Osijeku - ubijen odvjetnik!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: