Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka I. gimnazija dobiva novi kat, ništa od nove zgrade

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65806
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.01.2013. 15:14 
Naslov:  Osječka I. gimnazija dobiva novi kat, ništa od nove zgrade
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I. gimnazija u Osijeku već je dugi niz godina na dnevnom redu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije zbog prostornih problema s kojima su suočeni djelatnici škole kao i gotovo 700 učenika koji ju pohađaju.

Zgrada škole, koja se nalazi u najstrožem centru grada, odmah pored zgrade Županije, već niz godina muku muči s neadekvatnim prostorom. U početku se smatralo kako će najbolje rješenje biti gradnja potpuno nove škole, pronađena je čak i pogodna lokacija blizu osječkog Građevinskog fakulteta u Drinskoj ulici, no kada je nastupila kriza Grad Osijek je zbog nedostatka potrebnih sredstava odustao od ideje da on otkupi predmetno zemljište za potrebe gradnje nove gimnazijske zgrade.

Budući da na području Osijeka u ovom trenutku ne postoji prikladno zemljište za novu gimnazijsku zgradu, grad i županija su se, u dogovoru sa školom, odlučili za rezervnu varijantu, dogradnju postojeće zgrade i gradnju novog kata. Krajem prošle godine izmijenjen je GUP (Generalni urbanistički plan) kao prvi korak, a drugi potez povukla je Osječko-baranjska županija koja je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine u prošloj godini u plan kapitalnih investicija u 2013. godini uvrstila izradu projektne dokumentacije za dogradnju zgrade gimnazije. Za tu svrhu županija je odvojila ukupno 395.000 kuna.

Nadajmo se da će se tim prvim konkretnim potezima i gradnjom novog kata koja bi trebala uslijediti konačno riješiti prostorni problemi ove škole, na radost svih onih koji ju pohađaju ili u njoj rade.

Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: