Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Novogodišnja noć u Osijeku uglavnom protekla mirno, u Hrvatskoj 5 poginulih

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65804
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.01.2013. 9:21 
Naslov:  Novogodišnja noć u Osijeku uglavnom protekla mirno, u Hrvatskoj 5 poginulih
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Novogodišnja noć u Hrvatskoj po običaju je bila kobna za nekoliko, uglavnom mlađih ljudi. Na hrvatskim prometnicama tako je u najluđoj noći poginulo pet osoba, tri djevojke u stravičnoj nesreći u Zagrebu, jedan mladić u Vinkovcima te jedan muškarac u Rijeci.

U Osijeku na sreću ove godine nije bilo poginulih, ali to ne znači da djelatnici hitne pomoći i traume nisu imali pune ruke posla. Hitna je zaprimila više od 20 osoba "razvaljenih" od alkohola a njih su, po običaju, činile mlađe osobe, uključujući i novogodišnjeg pobjednika u kategoriji najmlađeg pijanca, dječaka koji je imao tek 13 godina. U kategoriji najtežeg pijanstva uvjerljivo je pobijedila 19-godišnja djevojka kojoj je izmjereno čak 3,5 promila alkohola u krvi.

Svi pacijenti su s hitne prebačeni na traumatologiju, psihijatriju ili pedijatriju na daljnju obradu nakon čega su pušteni kući. Na traumi je obrađeno 40-ak pacijenata, većinom pod utjecajem alkohola, ali bilo je tu i drugih ozljeda, poput padova i posjekotina. Na traumi procjenjuju da broj pacijenata u novogodišnjoj noći nije odstupao od uobičajenog prosjeka.

Dobra vijest je da ove godine nije bilo ozlijeđenih u prometnim nesrećama, ali to ne znači da je novogodišnja noć protekla mirno u tom segmentu. Naime, zabilježeno je desetak prometnih nesreća, sve samo s materijalnom štetom. Također je prijavljeno i nekoliko slučajeva oštećenja osobnih automobila zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Foto arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: