Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Đelo od Gisko predstavlja nove naslove u Knjižnici, vol. 12. [preporuke knjiga + nagradna igra je završena]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65842
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.12.2012. 12:13 
Naslov:  Đelo od Gisko predstavlja nove naslove u Knjižnici, vol. 12. [preporuke knjiga + nagradna igra je za
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kraj godine i blagdansko raspoloženje koje nas obuzme u to doba često je vrijeme kada nastojimo smanjiti radne obaveze i više se usmjeriti u pravcu obitelji i prijatelja. Kraj je godine prilika za nove početke, odluke, ideje i prevladavanje loših navika. Doba je to kada odlučujemo: više ću čitati i raditi na sebi. Dragi čitatelji, sadašnji i budući korisnici, uspješnu Novu 2013. godinu žele vam ravnateljica i djelatnici Gisko.



Posljednje predstavljanje novih naslova u ovoj godini započet ćemo dugo očekivanim romanom J. K. Rowling, "Prijevremeni izbori". U ovom romanu s četiristotinjak stranica obojenom crnim humorom Rowling opisuje svijet potpuno različit od svijeta njezina slavnog čarobnjaka, smjestivši mjesto radnje u izmišljeni gradić Pagford, gdje iznenadna smrt vijećnika Barryja Fairweathera donosi razdor. Kad Barry Fairbrother umre u ranim četrdesetim godinama života, gradić Pagford ostaje u šoku. Pagford je, naizgled, oličenje engleske idile, s trgom popločanim kamenom i drevnom opatijom, ali iza tog lijepog pročelja skriva se gradić u ratu. Bogataši u ratu sa siromasima, tinejdžeri u ratu sa svojim roditeljima, žene u ratu s muževima, nastavnici u ratu s učenicima. Roman je prodan u više od 124.000 primjeraka u
samo tjedan dana od objave, što novi pothvat J. K. Rowling stavlja uz rame najbrže prodavanom romanu Dana Browna, ”Izgubljeni simbol” iz 2009.

Izdavačka kuća Lumen za kraj godine počastila nas je s nekoliko izvrsnih naslova. Prvi među njima je roman "500", Matthewa Quirka. Spajajući elemente političke intrige i uzbudljive akcije, 500 je eksplozivan roman o pojedincu koji se suprotstavio moćnom establišmentu. U Mikeu Fordu čitatelji će otkriti novog junaka koji nauči da tko visoko leti, nisko i smrtonosno pada. Mike je odrastao u svijetu sitnih varalica i učio lekcije od vlastita oca. S mukom stečeni uspjeh na studiju prava trebao mu je omogućiti izlazak iz toga svijeta. Kao mlada zvijezda u usponu u Davies Groupu, našao se licem u lice s elitnom skupinom od 500 muškaraca i žena koji zapravo upravljaju Washingtonom i svijetom. Ali, kako ubrzo shvaća, trgovanje utjecajem poznat mu je posao: čak i s pedigreom, prijevara je prijevara.

Iz pera Jamesa Pattersona, kojega nazivaju "majstorom žanra" dolazi nam "Cross", triler napeto brzog ritma koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Od svih psihopata s kojima se Alex Cross do sada suočio, jedan ih po svemu nadmašuje. Alex ga poznaje kao ubojicu svoje žene. Godinama poslije Alex se odlučuje na vrlo smion životni potez. Napušta FBI i ponovno otvara praksu kao psiholog. Njegov život s Nanom, Damonom, Jannie i malenim Alexom konačno dobiva obrise reda. Čak mu se pruža i prilika za novu ljubav. Ali tada ga njegov bivši partner John Sampson zamoli za uslugu. Riječ je o slučaju serijskog silovatelja u Georgetownu čiji surov modus operandi uključuje i prijetnje žrtvama užasavajućim fotografijama. Crossu i Sampsonu potrebna su svjedočanstva žrtava silovanja žele li zaustaviti toga
predatora, ali žrtve odbijaju otkriti bilo što o svojem napadaču.

Triler "Lovci na glave", Joa Nesbøa dobitnik je nagrade Norveškog knjiškog kluba za roman godine, a 2011. po njemu je snimljen film u produkciji Yellow Bird Productionsa. Nabrijan, elegantno napisan i istinski jeziv kriminalistički roman. Roger Brown ima sve. On je vrhunski profesionalac oženjen izuzetnom ljepoticom i vlasnik vile koja oduzima dah. Tajna njegova uspjeha dvostruki je život na granici kriminala. Na scenu stupa Clas Greve, savršeni kandidat za Rogerova najvažnijeg klijenta koji posjeduje Rubensovo ulje na platnu vrijedno stotine milijuna norveških kruna.

Nastavljamo s istim žanrom uz "Biblioteku mrtvih", Glenna Coopera. U davnom srednjem vijeku, u dalekoj Britaniji, na zabačenom otoku, jedne se mračne noći rodio sedmi sin sedmoga sina koji je po drevnim vjerovanjima na ovaj svijet došao s posebnim darom. Sakriven u podrumima jednog mirnog samostana, on će, koristeći svoj dar, otpočeti stvaranje biblioteke, biblioteke mrtvih s knjigama koje sadrže datume rođenja i smrti ljudi iz svih zemalja, iz svih vjekova, iz svih razdoblja: prošlih, sadašnjih i budućih. Tajna obavijena velom sudbine, povijesti, zla i korupcije i jedna strašna istina koju nitko nikada ne treba saznati. Roman je savršena kombinacija suvremenog trilera i povijesnog misterija.

"PoluSvijet: Zima" prva je od četiriju knjiga Roda Reesa, koje donose zanimljivu i neponovljivu mješavinu SF-a i trilera. Ova nas knjiga vodi na uzbudljivo putovanje u cyber realnost. PoluSvijet je najnaprednija računalna simulacija ikad stvorena. Zamišljen kao poligon za pripremu vojnika za traumatičnu stvarnost urbanog ratovanja, on predstavlja virtualni svijet u kojem se neprekidno vodi građanski rat. Njegovim stanovništvom od trideset milijuna digitalnih likova vladaju dvojnici nekih od najokrutnijih tirana u povijesti čovječanstva, poput arhitekta holokausta Reinharda Heydricha i Staljinova glavnog krvnika Berije.

"Paralelne pripovijesti'' roman su u kojem se savršeno dotiču eros i tanatos, u kojem su tjelesno i seksualno magično spojeni s filozofskim i povijesnim iskustvom. U ovome monumentalnom romanu s nezaboravnim likovima koje osjećamo kao dio svoje osobne povijesti neprestano se suočavamo s osobnim i kolektivnim dvojbama, moralnim pitanjima pravednosti, krivnje, sreće i nesreće. Péter Nádas napisao je knjigu koja opisuje život onakav kakav jest, kaotičan, nabijen strašću i natopljen tjelesnošću. U središtu Paralelnih pripovijesti, romana neslućene dubine i širine koji zahvaća dvadesetostoljetnu povijest srednjoeuropskih naroda, Mađara, Židova, Nijemaca i Roma nalaze se osobne priče trojice prijatelja te njihovih obitelji, prijatelja i poznanika, čije se životne silnice dotiču na najneobičnijim mjestima i u najneočekivanijim situacijama.

U ovom je opsežnom djelu Jean-Michel Guenassia spojio roman generacije, opisujući šezdesete (hladni rat, alžirsko pitanje, pojavu rock'n'rola) - i ''sjetnu kroniku jedne mladosti''. Mjesto radnje je ključ naslova romana, to je izdvojen stražnji prostor jednog pariškog bistroa koji su posjećivali Joseph Kessel i Jean Paul Sartre i gdje su se okupljale izbjeglice s one strane Željezne zavjese - Rusi, Mađari, Poljaci, Nijemci. I svi su oni ''nepopravljivi optimisti''. Roman "Klub nepopravljivih optimista" jednodušno je pozdravila kritika, a ubrzo je pridobio i čitatelje.

Je li ikad postojala rock zvijezda karizmatičnija i intrigantnija od Davida Bowieja? To je jedno od pitanja kojim se pozabavio Paul Trynka pišući biografiju Davida Bowiea. Na više od 400 stranica doznajte pregršt zanimljivih detalja iz života Davida Bowiea. Poznat kao veliki glazbeni "kameleon", Bowie je postao ikonom zbog svoje sposobnosti da bude uvijek svjež i zbog svoje kreativne genijalnosti. Bez sumnje, jedna je od najutjecajnijih rock-zvijezda svih vremena. Unatoč slavi, Bowie ostaje zagonetka, fascinantna i privlačna osoba, čak i kad je iznimno prizemljen i šarmantan. Paul Trynka oslikao je detaljni portret ovog sjajnog umjetnika. Od Bowiejevih ranih godina u poslijeratnom, bombama uništenom Brixtonu do dekadentnoga glamura Ziggyja Stardusta i kontraverznog, ali vitalnog razdoblja u Berlinu, "Starman" nudi živopisan i uvjerljiv opis jednog izvanrednog života punog drame, razočaranja, pobjeda, tragedija i humora.

Tekst: Đelo od Gisko

Nagradna igra

Portal Osijek031.com poklanja 1x1 roman Laka lova vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka
2] u Facebook komentar par centimetara ispod upišite "Osijek031.com mi poklanja Roman Laka lova".

[bit će nam drago ako se prijavite na oba načina (povećavate mogućnost dobitka)!]


Nagradna igra je završena, a sretna dobitnica je:
Marina Sušec

Dobitnica će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!

Dobitnici čestitamo, a ostalima želimo više sreće u nekoj od sljedećih nagradnih igara na portalu Osijek031.com!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: