Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Djed Božićnjak posjetio osječku pedijatriju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65875
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.12.2012. 20:03 
Naslov:  Djed Božićnjak posjetio osječku pedijatriju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Za djecu koja se trenutno nalaze na liječenju u Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek, Božić je ove godine stigao ranije. Naime, prošle srijede mališani su doživjeli ugodno iznenađenje kada su ih posjetili osječki studenti medicine donijevši im brojne darove.

Predvođeni veselim Djedom Božićnjakom, studenti su oduševljenim mališanima darivali knjige, slikovnice, školski pribor, sokove i slatkiše, dok su za odjel pripremili paket slikovnica, crtanih filmova, plišanih igračaka i još mnogo toga.

Za pravi blagdanski ugođaj pobrinuo se i zbor Medicinskog fakulteta koji je darivanje pratio izvođenjem poznatih božićnih pjesama. Osim dijeljenja poklona, održana je i božićna radionica u igraonici odjela, u sklopu koje su studenti i djeca zajedničkim snagama ukrašavali bor ukrasima koje su sami izradili.



Darivanje je organizirano u sklopu projekta ''Pedijatrija, obitelj za blagdane'' kojeg su pokrenule dvije studentice 3. godine medicine, Ana Kaluđer i Sunčica Divald. Ovaj projekt samo je jedan od mnogih koje organiziraju studentske udruge EMSA i SSHLZ, a cilj je bio razveseliti mališane te im olakšati boravak u Klinici.

Jedna od organizatorica, Ana Kaluđer, smatra da je projekt prošao odlično:

- Izrađivali smo ukrase od slanog tijesta, origami ukrase, čestitke za obitelj, a najmanji su se igrali pored nas, crtali i bojali bojanke. Osjećaj je bio predivan, njih smo razveselili, a svima nama je dobro došlo malo makunti misli od fakulteta i napraviti neko dobro djelo u ovo predblagdansko vrijeme. Još jednom bi se zahvalila svima koji su sudjelovali i pomogli nam da naš projekt uspije! -

Ovu odličnu ideju sponzorirali su donacijama Školska knjiga, TOZ penkala i Emmezeta, dok se za bor pobrinula Šumarija Valpovo. U akciju su se uključili i ostali studenti koji su za klince skupili sokove i slatkiše kupljene putem studentskih iskaznica.

Projekt se planira nastaviti i ubuduće, a prvi idući je predviđen već za Uskrs.





Tekst: Ines Jurković

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lehi
Offline
Ukupno postova: 1463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.12.2012. 21:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zaista pohvalno velika radost za mališane..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: