Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] U subotu navečer nepoznati počinitelji zapalili prozor na Barutani!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65848
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.11.2012. 10:00 
Naslov:  [FOTO] U subotu navečer nepoznati počinitelji zapalili prozor na Barutani!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Već godinama osječke gradske vlasti muku muče s pitanjem sigurnosti građana i imovine na lijevoj obali Drave, pogotovo u večernjim i noćnim satima. Slabo ili nikako osvijetljeno gradsko područje na prostoru od Copacabane do cestovnog mosta, u pravilu bez redovnih policijskih ophodnji, omiljena je destinacija mnogih mladih Osječana koji se tamo nađu i cugaju, a među kojima nažalost često ima i onih sklonih vandalskom ponašanju, pogotovo kada alkohol počne djelovati.



Tome svjedoči i incident koji se dogodio u subotu navečer, nešto iza 22 h, kada je netko slučajno primijetio vatru na jednom od prozora Barutane i pozvao vatrogasce. Vatrogasna ekipa je brzom intervencijom ugasila vatru, a na samoj Barutani nije bilo štete, osim što je nagorjelo nekoliko drvenih ploča kojima su prozori na tom objektu zatvoreni. Veća šteta izbjegnuta je time što je vatrogasna ekipa provalila u prostor Barutane i iz nje iznijela plinsku bocu. Još uvijek nije poznato kako je požar izbio, no pretpostavlja se da su ga izazvali vandali koji se okupljaju u obližnjim katakombama.



Barutana spada pod mjesni odbor Lijeva obala koji već godinama upozorava gradske vlasti na problem vandalizma i traže da se taj problem riješi boljom zaštitom tog područja i postavljanjem javne rasvjete u noćnim satima, ali do sada Grad nije reagirao. Slični incidenti već su se bilježili i ranije, najčešće na obližnjoj kapelici koja je česta meta neiživljene mladeži, a da ne govorimo o tome na što taj prostor sliči nakon što maturanti svake godine proslave završetak srednje škole, s alkoholiziranim tjelesima koja leže posvuda.



Jedno bi rješenje možda bilo uspostavljanje redovitih i češćih policijskih patrola, ali i tu postoji kvaka: mjesni odbor Lijeva obala pokrivaju dvije policijske postaje: polovicu Biljske ceste i Tvrđavicu pokriva I. policijska postaja, a polovicu Biljske ceste i područje Podravlja II. policijska postaja pa čak i kada netko želi dojaviti policiji da se nešto događa na tom području, često luta od jedne do druge policijske postaje. Drugi je problem to što na području Podravlja i Tvrđavice ne postoji kontakt policajac kojemu se stanovnici tog područja mogu obratiti, iako kontakt policajci postoje u svim drugim gradskim četvrtima.



Možda će ovaj posljednji incident konačno natjerati gradske vlasti da nešto naprave po pitanju sigurnosti lijeve obale Drave, ako ništa drugo onda zbog činjenice da je Barutana spomenik nulte kategorije i treba biti posebno zaštićena (a treba biti i bolje iskorištena a ne zjapiti prazna, ali to je već jedna druga, podjednako tužna priča). On ujedno ide i kao voda na mlin svima onima koji tvrde da se problemu vandalizma jedino može stati na kraj snažnijom represijom od strane policijskog aparata, po principu prvo premlati pa onda pitaj.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: vatrogasci-osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: