Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro kreće sezona klizanja kod Sokolskog doma

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65848
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.11.2012. 18:03 
Naslov:  Uskoro kreće sezona klizanja kod Sokolskog doma
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

INFO: Sezona klizanja 2012./2013. : Gradsko klizalište Sokolski dom [raspored + cijene]


Stigao je mjesec studeni (iako se pogledom kroz prozor to ne bi reklo), a s njim i niže temperature i mnogi Osječani, poglavito oni mlađi, polako se pripremaju za glavnu zabavu tijekom zime: klizanje kod Sokolskog doma.

Za sve vas imamo dobru i lošu vijest. Koju želite prvo? Dobru? OK. Sezone klizanja bit će i ove godine. A sada ona loša: ovo bi mogla biti posljednja sezona na tom mjestu.

Kao i svake godine u ovo vrijeme djelatnici Športskih objekata pripremaju klizalište za nadolazeću sezonu: cijevi za rashladnu tekućinu već su postavljene, slijedi njihovo pokrivanje pijeskom i postavljanje zaštitnih ograda. Očekuje se kako će svi pripremni radovi biti obavljeni do kraja ovoga tjedna, a onda nam još ostaje dočekati i pad temperature jer početak svake sezone klizanja ovisi o vremenskim (ne)prilikama. Podsjetimo, prošle godine sezona klizanja počela je sredinom studenog.

Što se ostalih popratnih sadržaja tiče, oni ostaju na razini prošle godine. Cijene će iznositi 10 kuna za ulaznicu i isto toliko za najam klizaljki, a postoji i popust za one koji se odluče za kupnju karnet ulaznica. Obnovljen je i fond klizaljki za najam kojih će biti na razini prošle godine (200 pari klizaljki), a tradicionalno će se održavati i škola klizanja za polaznike dječjih vrtića, osnovnoškolce, srednjoškolce i studente ali i za starije Osječane koji ne znaju klizati, a voljeli bi naučiti. Svoje termine tradicionalno će dobiti i osječki hokejaši, a na klizalištu će biti i drugih sadržaja poput matineja za najmlađe, nagradnih igara, a bit će tu naravno i štandovi s toplim napitcima za okrepu.

E sad, što se onih loših vijesti tiče, razmišljanja o sezoni klizanja 2013./2014. odnose se na prebacivanje klizališta sa sadašnje lokacije preko puta parka, na teniske terene u Perivoju kralja Tomislava. Da podsjetimo, najave o natkrivanju leda na sadašnjoj lokaciji postoje već nekoliko godina, ali zbog sveopće financijske krize to se nije ostvarilo. Natkrivanje klizališta je bitno za njegovo normalno funkcioniranje jer blage zime donose velik broj sunčanih i neuobičajeno toplih dana koji uzrokuju otapanje leda.

Postavljanjem natkrivenog klizališta pokraj teniskih terena riješio bi se taj problem, a na novoj lokaciji stvorili bi se uvjeti i za širenje klizališta na kojem je često velika gužva. Na istom principu funkcionira i sadašnji balon koji omogućuje tenisačima da igraju tenis i zimi. Tvrtka Športski objekti taj će prijedlog staviti među prioritete za sljedeću godinu, a o Gradu (i raspoloživim sredstvima naravno) ovisi hoće li do preseljenja i doći. Procijenjeni troškovi iznose oko 1,5 milijuna kuna.

Čovjek se naravno mora zapitati zašto bi grad u financijskoj oskudici izdvojio tolike novce za preseljenje klizališta i njegovo natkrivanje kad do sada, zbog iste te financijske krize, nisu bili u stanju natkriti već postojeće i sasvim funkcionalno klizalište. Ali opet, što je milijun i pol kuna za grad koji na projekt Zlatnog cvijeta spiska preko 6 milijuna kuna ili koji razmišlja o nabavci 200 bicikala za gradsku vožnju po cijeni od 1200 eura po komadu? To je velik novac samo nama običnim smrtnicima koji milijun i pol kuna ne zaradimo za cijeli radni vijek...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
visibaba
Offline
Ukupno postova: 74
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.11.2012. 6:49 
Naslov:  Re: Uskoro kreće sezona klizanja kod Sokolskog doma
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

JOJ SUPER , A KADA ĆE TO BITI ZA STARIJE ŠKOLICA ?I JA BI !

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: