Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dan globalnih prosvjeda: Anonymousi počeli s hakerskim napadima!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
zaljubljena u Osijek
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2366
Lokacija: OS
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 06.11.2012. 10:23 
Naslov:  Dan globalnih prosvjeda: Anonymousi počeli s hakerskim napadima!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dan globalnih prosvjeda: Anonymousi počeli s hakerskim napadima!

Zagreb, 05.11.2012., 09:20
Autor: H.J.

Anonymousi su najavili da danas kreću s hakerskim napadima te su napadnute i srušene stranice NBC-a, PayPala i druge

Anonymousi su prije nekoliko dana objavili da će 5. studenog, na dan Guya Fawkesa besplatno objaviti igre kompanije Zynga ako oni ne odustanu od predviđenih otkaza, a ponovno je najavljen i napad na Facebook koji se, kao i uvijek do sada, vjerojatno neće dogoditi.

No, umjesto Zynge i Facebooka, Anonymousi su pronašli nove mete te je danas ujutro već 'palo' nekoliko internetskih stranica, a među inima napadnute su i srušene stranice NBC-a, VMWarea, ImageShacka, australske vlade i internetske stranice sigurnosne kompanije Symantec (iako neke informacije kažu da su se hakeri koji srušili stranice Symanteca ogradili od Anonymousa).

Totalni rat: Anonymousi vas pozivaju da im prijavite korupciju!

Na The Next Webu prenose kako je do sada najgore prošao PayPal te su se hakeri na nekoliko profila na Twitteru pohvalili kako su hakirali servere ove kompanije, s njih ukrali oko 28 tisuća korisničkih lozinki te ih objavili na internetu. Hakeri su na stranici privatepaste.com objavili imena, e-mailove, telefonske brojeve i lozinke korisnika tih računa na PayPalu (lozinke su kodirane), a dio stranica na kojima su postavljene ove informacije ubrzo je uklonjen i više im se ne može pristupiti.

Novinari sa stranice The Next Web kontaktirali su PayPal, no iz ove im se kompanije još ništa nisu odgovorili pa trenutno nije poznato više detalja vezanih uz napad na njihove servere i krađu lozinki.

Na Cnetu kažu da je ovo samo početak te tijekom dana možemo očekivati nove cyber napade i rušenje velikog broja stranica, a pitanje je jesu li Anonymousi pripremili i neko posebno iznenađenje s kojim misle proslaviti dan Guya Fawkesa.

[color=red]Znate li tko se krije iza danas najpoznatije maske na svijetu?[/color]

Anonymousi su još ranije najavili da će, osim cyber napada i rušenja internetskih stranica, 5. studenog prosvjedovati i ispred Bijele kuće i britanskog parlamenta kako bi 'ponovili scene iz film V for Vendetta'.

Inače, Guy Fawkes je urotnik iz 17. stoljeća koji je pokušao dignuti u zrak britanski parlament, a njegov su lik i prepoznatljiva maska nasmijanog čovjeka s brkovima ponovno 'oživljeni' u stripu i filmu V for Vendetta te je Fawkes danas postao simbolom Anonymousa i globalne borbe protiv totalitarizma, državne kontrole i korporacija.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: