Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek gotovo očišćen od heroina!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66068
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.10.2012. 16:21 
Naslov:  Osijek gotovo očišćen od heroina!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nedavno smo pisali kako je u Osijeku sve manje narkosa, a sve više alkosa, a sada evo i još jednog dokaza u prilog toj tezi: prema policijskim izvješćima, grad Osijek je gotovo očišćen od heroina!

Iako je nemoguće reći da tržište heroina ne postoji jer ono će nažalost uvijek biti oko nas u ovom ili onom obliku, ipak su vidljivi pomaci nabolje. Na osječkim ulicama definitivno je manje heroina nego ranije što je rezultat rada policije koja je u posljednjih nekoliko godina procesuirala velik broj dilera ne samo s osječkog područja nego i iz drugih slavonskih gradova (Vinkovci, Slavonski Brod), pa čak i Bosne. Poboljšala se suradnja s državnim odvjetništvom i sudovima kao druga dva važna tijela u procesuiranju dilera, pojačana je međunarodna suradnja s policijskim službama iz regije, a mijenjao se i zakon o kaznenom postupku koji je policiji dao veće ovlasti u borbi protiv narkotika te propisao znatno strože kazne za prekršitelje. Sve je to dovelo do toga da je danas dilanje heroina ili drugih težih droga gotovo iskorijenjeno jer je većina dilera uhvaćena, procesuirana i spremljena iza rešetaka.

To potvrđuju i djelatnici udruge "Ne-ovisnost" koja pruža podršku prilikom odvikavanja od ovisnosti i pomaže u ponovnom socijaliziranju bivših ovisnika koji tvrde da heroinskih ovisnika u njihovom tzv. "dnevnom boravku" gotovo uopće nema što je vrlo dobar pokazatelj stanja na tržištu droge.

Brojčani podaci policije također potkrepljuju ove informacije. Naime, u prvih šest mjeseci ove godine prijavljeno je ukupno 69 slučajeva kaznenih djela zloporabe opojnih droga što je čak 22 % manje nego u istom razdoblju prošle godine, a tih 69 počinitelja čine 17,2 % svih prijavljenih počinitelja za sva kaznena djela na području grada.

Policija također potvrđuje da su se zbog krize i njihovog preventivno-represivnog djelovanja počele mijenjati i navike ovisnika, pa je tako na tržištu sada najviše lakše dostupnih i jeftinijih droga poput trave i skunka, dok se istovremeno jako povećao broj alkoholičara i ovisnika o kocki.

Kao što rekosmo, eto jedne lijepe vijesti u ovom moru loših vijesti uzrokovanih općom krizom i padom kupovne moći građana. Ili što bi cinici rekli, 'Bem ti standard kad više ni gram trave ne možeš kupit' k'o čovjek...

Tekst: M.M./Osijek31.com
Foto: Foto-arhiv 031


Pročitajte i...
U Osijeku sve manje narkosa, a sve više alkosa!
Najviše pijanih vozača u dobi od 25 do 30 godina
U nadzoru moto skupine najviše alkoholiziranih - biciklista
Nemaju ni 16 godina, ali vikendom pijani tumaraju osječkim ulicama!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zen031
Offline
Ukupno postova: 1236
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.10.2012. 1:13 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Smatra li ovaj autor da je duhovito, u novin(ar)skom članku, nekoga (pojedinca ili skupinu ljudi) nazivati alkosom ili narkosom?

A tek zadnja rečenica "članka"!

Ne znam, možda ja imam krivo shvaćanje stvari.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
b0o
Offline
Avatar

Ukupno postova: 63
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 08.10.2012. 12:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedva čekam dan kad će biti objavljen članak "Osijek gotovo očišćen od cajki"
Više nemaš gdje izać' k'o čovjek, svugdje su alkoholizirane budale (nebi pogriješila kada bi ih nazvala klincima) koji okreću "žarulje" i bljuje mi se od toga.
Tko želi postat će narkoman iliti ovisnik o heroinu, a isto tako tko želi cijeli život će pušiti travu bez potrebe da pređe na nešto gore...

_________________
Bio je to još jedan od onih dana kad ti baš ne ide... No, da njih nije, kad bi se i setio da postoje i dobri dani? Zbunj, zbunj
Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
ratni_heroj
Offline
Avatar

Ukupno postova: 252
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 08.10.2012. 13:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

jedva čekam dan kad će legalizirati uzgajanje....joj da neće nikad ovo je Hrvatska ^^

_________________
Idite svi u 3 PM od prvog do zadnjeg Osječana!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: