Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Društvo za nerođeni život "Anđeo Gabrijel" treba pomoć građana

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65825
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.08.2012. 11:37 
Naslov:  Društvo za nerođeni život "Anđeo Gabrijel" treba pomoć građana
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko civilno društvo odnedavno je bogatije za još jednu humanitarnu udrugu. Društvo za nerođeni život "Anđeo Gabrijel" osnovano je na Dan žena, 8. ožujka ove godine, s ciljem promicanja dostojanstva ljudskog života, zaštite nerođenog djeteta i pružanja potpore i pomoći majkama i maloj djeci koji nemaju kamo otići. „Anđeo Gabrijel“ pruža utočište trudnicama te majkama i bebama do djetetove druge godine života. Društvo poziva sve djevojke i majke da se, ukoliko ih okolina odbaci, jave društvu da im pruži skrb, boravak, podršku, duhovnu, materijalnu i psihološku pomoć i potporu. Misija društva je biti potpora i utočište osobama pred kojima se sva vrata zatvaraju, pružiti im dom, odgovarajuću psihosocijalnu pomoć i biti podrška u dolasku na svijet i odgoju novog života.

Danas društvo ima dvije majke, s bebama od godinu dana i šest mjeseci te dvije trudnice koje su u trećem i šestom mjesecu trudnoće. Osim što mladim majkama pruža utočište, skrb, boravak, hranu, odjeću, obiteljsku atmosfreu i topao dom, društvo im također pomaže oko trajnog pronalaska mjesta za boravak - čak i u novim sredinama, oko zaposlenja i skrbi za bebe. Društvo pokušava pomoći tim mladim ženama i da se izgrade kao samostalne osobe koje se mogu izboriti za svoju egzistenciju. U sklopu društva djeluje i "Anđeo tim" sastavljen od predsjednice društva, psihologinje, teologa, medicinskih sestara, psihijatara, ginekologa, pedijatara do socijalnih radnika. Društvo surađuje s Centrom za obitelj kod rješavanja psiholoških problema te pravnog i obiteljskog savjetovanja, s Centrom za socijalnu skrb te s udrugom Neovisnost.

Obzirom da se u društvo svakoga dana prijavljuju majke, trudnice i mlade djevojke koje nemaju kamo, a žele zaštititi život koji nose i boriti se za njega, društvo upućuje javni apel tražeći pomoć svih građana dobre volje u njihovim nastojanjima da zaštite nerođeno dijete i pomognu u njegovu odrastanju. Društvu je potrebna novčana pomoć, pomoć u dječjoj opremi, hrani, higijenskim potrepštinama, ohrabrenju... Možete postati prijatelj društva uplatom 150 kn godišnje (fizičke osobe) odnosno 1000 kn (pravne osobe), a možete uplatiti i donacije na račun HPB - a 2390001-1100521845, a za sve ostale informacije javite se direktno društvu na telefon 091 303 1199 ili 091 303 9911 ili na njihov e-mail dznz[dot]andjeo[dot]gabrijel[at]gmail[dot]com.

Svakako provjerite i njihovu web stranicu http://dznz-andjeogabrijel.hr.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Društvo za nerođeni život "Anđeo Gabrijel"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: