Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Novi val pojeftinjenja na glavnoj tržnici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65825
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.06.2012. 7:10 
Naslov:  Novi val pojeftinjenja na glavnoj tržnici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovoga tjedna osječka tržnica bilježi novi val pojeftinjenja. Voće i povrće sniženo je za nekoliko kuna pa tako najveći pad cijena bilježi rajčica, koja je snižena s dosadašnjih 25 na 15 kuna. U grupi artikala koji su pojeftinili nalaze se i krastavci, koji su s dosadašnjih 10 pojeftinili na 7 kuna. Paprika je snižena na 15 kuna (do prije neki dan koštala je čak 25 kuna), a cijena cvjetače je, umjesto 15, 12 kuna.

Sezona jagoda je završila pa se sad na štandovima mogu naći trešnje i višnje za koje treba izdvojiti 20-25 kuna za kilogram. Na štandu Drage Šarića može se naći krumpir po cijeni od 3 kune, za razliku od prošloga tjedna, kada je iznosio 4 kune.

- Od povrća se najviše traži kupus i mrkva, dok od voća višnje, trešnje i sve ostalo sezonsko voće. Prodaja općenito ide jako slabo, nešto više prometa bilježimo samo vikendom, dok se plati najam na tržnici i svi ostali troškovi, zarada je jako mala - žali se trgovac.

Krešimir Milinković kaže da na tržnicu ne dolazi često, ali voli kupovati kada dođe svježe sezonsko voće, pa je tako ovaj put kupio kilogram trešanja i marelica. Milica Balog dođe često na tržnicu i kupuje sve od voća i povrća.

- Mirovine su jako male, ali sama sam pa mi ne treba mnogo. Obično kupujem mrkvu i peršin, a od voća jabuke.

Na prošlotjednom Zelenom četvrtku posjetiteljima glavne osječke tržnice Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo iz Orahovice ponudilo je svježe maline, džemove, sokove i vino od maline.

Tekst: I. Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
Foto: Ana Mišin/Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: