Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Škole, vrtići i domovi zdravlja proizvodit će energiju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65825
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.06.2012. 16:36 
Naslov:  Škole, vrtići i domovi zdravlja proizvodit će energiju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osijek je, prvi put kao partner na projektu Conurbant iz programa Inteligentne energije Europp (CIP IEE), zajedno s još 560 gradova diljem Europe, u Europskom tjednu održive energije, organizirao Dane energije.

Grad Osijek i Grad Vicenca potpisali su partnerski sporazum za provedbu Intelligent Energy Europe projekta Conurbant, a pored Osijeka partneri na projektu su gradovi i organizacije iz Italije, Španjolske, Rumunjske, Bugarske, Latvije i Cipra. Grad Osijek je u projekt uključio i gradove Beli Manastir, Belišće, Donji Miholjac i Vinkovce. Nakon energetskog sajma održanog u subotu na Trgu Ante Starčevića gdje su se predstavili proizvođači i distributeri opreme za energetsku učinkovitost, građevinske tvrtke koje se bave izgradnjom nisko energetskih objekata i različite udruge za zaštitu okoliša program je nastavljen danas regionalnom radionicom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH na temu provedbe Zakona o učinkovitom korištenju energije. Ovom su prigodom predstavnicima lokalne i regionalne samouprave održana predavanja i predstavljeni primjeri dobre prakse u području energetske učinkovitosti i racionalnog gospodarenja energijom. Nakon pozdravnih govora gradonačelnika Krešimir Bubala, Irene Dubravac iz Fonda za zaštitu okoliša, te predstavnika ministarstava graditeljstva, zaštite okoliša i gospodarstva uslijedila su predavanja o racionalnom gospodarenju energijom, obnovi zgrada javnog sektora i provedbi mjera energetske učinkovitosti u četiri slavonske županije.

Dubravac je istaknula da je cilj ovakvih radionica koje se organiziraju diljem Hrvatske našu zemlju učiniti regionalnim liderom na polju uštede energije, a Bubalo je dodao da se osim lokalne i regionalne vlasti u procese koji doprinose smanjenu potrošnje trebaju aktivnije biti uključeni i građani. Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, najavio je pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Martin Marolin, namjeravaju pokrenuti projekt u sklopu kojega će na krovovima škola, vrtića i domova zdravlja biti postavljene solarne ploče kao bi se štedjelo na električnoj energiji. novac dobiven tim uštedama koristit će se za obnovi tih institucija.

Piše: R.K./Osijek031.com
Foto: Cacan/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: