Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Oskar znanja dobilo dvoje mladih i uspješnih Osječana

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.06.2012. 7:15 
Naslov:  Oskar znanja dobilo dvoje mladih i uspješnih Osječana
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Agencija za odgoj i obrazovanje, koja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i brojnim udrugama provodi i organizira natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 34 kategorije, i ove je godine državne i međunarodne prvake nagradila Oskarom znanja.

Na svečanosti, održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, priznanja su uručena učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima te učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2011./2012. godini. Među laureatima Oskara znanja je i dvoje mladih Osječana. To su Luka Miličević i Marina Mikić. Luka je učenik drugog razreda Isusovačke klasične gimnazije (mentor Ružica Filipović), koji je drugu godinu zaredom osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika. Marina je državna prvakinja iz njemačkog jezika, a pohađa osječku Treću gimnaziju (prirodoslovno-matematičku). Za natjecanje ju je pripremala mentorica Jasenka Bolkovac. Za predan i ustrajan rad s učenicima pohvaljeni su i njihovi učitelji i nastavnici mentori.

- Za učenike osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2011./2012. održana su 24 natjecanja iz jezično-umjetničkog, prirodoslovno-matematičkog, humanističkog, tehničkog, umjetničkog, zdravstvenog i ekološkog područja. Osim toga, organizirano je deset smotri, na kojima učenici pokazuju kreativnost, stvaralaštvo, poduzetnički duh i građanske vrednote - kaže Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.

Tekst: Vesna Latinović/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: