| Autor |
Poruka |
|
Artu Ditu Ukupno postova: 34 Spol:  Nebitno
|
Ova slika ti govori sve. Trebaš imati samo malkice inteligencije da ju odgonetneš što nekako sumnjam.
I ne oduzimaš nikome prednost ako on vozi u kružnom onako kako je kružni zamišljen da funkcionira.
|
Džabe slika, kad kod nas žuti voze vanjskom trakom i sve pada u vodu |
|
|
|
|
|
 |
|
markonato Ukupno postova: 380 Spol:  Nebitno
|
Ova slika ti govori sve. Trebaš imati samo malkice inteligencije da ju odgonetneš što nekako sumnjam.
I ne oduzimaš nikome prednost ako on vozi u kružnom onako kako je kružni zamišljen da funkcionira.
|
Upravo tako, i to je ok, nikada nisam ni rekao da nije  ali se tako ne MORA voziti, jer nije označeno da se MORA, a ako si ti u unutarnjoj traci, onaj koji je u vanjskoj te ne mora pustiti, on čak ne MORA ići u unutarnju, ako ne izlazi odmah na prvi izlaz desno i on IMA prednost, jer je u VANJSKOJ! To je sva mudrost, a to što ti misliš da imaš prednost, ako si u unutarnjoj i da ti se zato što netko nema kulturu vožnje neće skloniti da izađeš van iz kružnoga to je već neka druga stvar, on to NE MORA. |
|
|
|
|
|
 |
|
Dpet Ukupno postova: 25 Spol:  Muško
|
Imao sam pravo, očito da ne razumiješ sliku. Majstore, ja ti ne mogu bolje nego da ti nacrtam.
Probat ću ti još jednom objasniti i onda odustajem (pametniji popušta budala zavlada)
Ja i ti ulazimo u kružni jedan kraj drugoga iz Županijske. Ja izlazim na Čepinskoj ti izlaziš na Reisnerovoj prema zapadu. Ti si izišao iz kružnog i više mi nesmetaš i ja se mogu prestrojiti i izaći na Čepinsku.
Ako ti isto ideš na Čepinsku i ulaziš u vanjsku, prvo ti je moguće da ti smeta vozilo ili vozila koja čekaju pješake na izlaz Reisnerova smjer zapad, ako ne onda meni smetaš kod izlaza i činiš unutarnju traku suvišnom.
Jel sada jasnije? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Upravo tako, i to je ok, nikada nisam ni rekao da nije  ali se tako ne MORA voziti, jer nije označeno da se MORA, a ako si ti u unutarnjoj traci, onaj koji je u vanjskoj te ne mora pustiti, on čak ne MORA ići u unutarnju, ako ne izlazi odmah na prvi izlaz desno i on IMA prednost, jer je u VANJSKOJ! To je sva mudrost, a to što ti misliš da imaš prednost, ako si u unutarnjoj i da ti se zato što netko nema kulturu vožnje neće skloniti da izađeš van iz kružnoga to je već neka druga stvar, on to NE MORA.
|
Ako se meni obraćaš ja to znam, da me ne mora pustit niti da mora izać iz kružnog van ako je u vanjskoj traci i to sam prije i pokušao objasnit Franciki - a to se vidi i iz slike, koja dobro prikazuje i situaciju na đakovšti. kultura i pravila nisu isto |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Upravo tako. Onda možemo postaviti žardinjere po unutarnjoj traci jer nam netreba.
Nije žvaka za seljaka, a ni kružni tok za glupana. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Imao sam pravo, očito da ne razumiješ sliku. Majstore, ja ti ne mogu bolje nego da ti nacrtam.
Probat ću ti još jednom objasniti i onda odustajem (pametniji popušta budala zavlada)
Ja i ti ulazimo u kružni jedan kraj drugoga iz Županijske. Ja izlazim na Čepinskoj ti izlaziš na Reisnerovoj prema zapadu. Ti si izišao iz kružnog i više mi nesmetaš i ja se mogu prestrojiti i izaći na Čepinsku.
Ako ti isto ideš na Čepinsku i ulaziš u vanjsku, prvo ti je moguće da ti smeta vozilo ili vozila koja čekaju pješake na izlaz Reisnerova smjer zapad, ako ne onda meni smetaš kod izlaza i činiš unutarnju traku suvišnom.
Jel sada jasnije?
|
HAhahahahaah, ne nego ne razumijem pravilo lijeve strane  ali ti ne shvaćaš da ja nigdje po niti jednom zakonu ne moram skrenuti odmah desno u reisnerovu prema zapadu(niti mi to uvjetuje oznaka na cesti na kružnom na Đakovštini da moram skrenuti desno) i ako oboje izlazimo prema Čepinu ti me ne smiješ udariti, jer si ti automatski ti kriv pošto si mi oduzeo prednost. Stvarno mi nije jasno kako ne shvaćaš i kako brkaš kulturu vožnje sa zakonom, jer ti si u unutarnjoj, dakle nemaš prednost i moraš čekati da ja prođem. Jednostavno, ili tebi nije? |
|
|
|
|
|
 |
|
Coca Cola
Ukupno postova: 394 Lokacija: n'djamena Spol:  Nebitno
|
Jel sada jasnije?
|
Ovi kojima je obicaj se voziti vanjskom jer im to zakon dopusta ali zato kulture nemaju ali imaju i oni trenutaka kad moraju u nutarnju traku a to je kad se stvori kolona i kad se cekaju pjesaci i biciklilsti na izlazu iz kruznog a ovaj naravno ne izlazi na taj izlaz nego se on voza vanjskom jer mu to dopusta zakon pa radi slalom ili pravi guzvu  |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Ako se meni obraćaš ja to znam, da me ne mora pustit niti da mora izać iz kružnog van ako je u vanjskoj traci i to sam prije i pokušao objasnit Franciki - a to se vidi i iz slike, koja dobro prikazuje i situaciju na đakovšti. kultura i pravila nisu isto
|
Ne obraćam se tebi, već Franciki i njegovom klonu, jedini oni ne kuže to, a ti i ja se slažemo oko toga, očito. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Jel se sjećate da je davno prije na vanjskoj traci bila strelica za obavezno skretanje desno za vinkovačku? to je bio jedini izlaz gdje si MORAO ići van sa vanjske trake |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Ovo nije samo pitanje kulture i dobre volje. Ovo je poanta cijelog kružnog toka a to je da se rastereti prometna gužva. Ako se nešto ne koristi kako je zamišljeno ne ostvaruje se puni potencijal ideje i gužve su veće nego što bi trebale biti. Prvenstveno ovdje je veliki propust instruktora koji kandidate uopće ne uče čemu služi unutarnja traka. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Upravo tako. Imaš zakon koji u ovoj situaciji odmaže, zato na NEKIM kružnim tokovima imaš prepreke (nešto slično vibrirajućim trakama) preko kojih prelaziš ako voziš vanjskom više od jednog izlaza. Pa eto i na takvom kružnom nemoraš izaći na prvom izlazu ali si oštećuješ vozilo.
Kristalno je meni jasno da onaj u vanjskoj ima prednost ali isto tako nema mozga kad vozi cijeli krug u toj traci. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Kristalno je meni jasno da onaj u vanjskoj ima prednost ali isto tako nema mozga.
|
Drago mi je da smo se konačno složili  i sam poludim što ljudi ne koriste unutarnju, ali isto tako neke potpuno razumijem, jer im ne bih nikada dao da voze ni one aute po luna parkovima, a kamoli ih pustio u promet  |
|
|
|
|
|
 |
|
Coca Cola
|
Upravo tako. Imaš zakon koji u ovoj situaciji odmaže, zato na NEKIM kružnim tokovima imaš prepreke (nešto slično vibrirajućim trakama) preko kojih prelaziš ako voziš vanjskom više od jednog izlaza. Pa eto i na takvom kružnom nemoraš izaći na prvom izlazu ali si oštećuješ vozilo.
Kristalno je meni jasno da onaj u vanjskoj ima prednost ali isto tako nema mozga kad vozi cijeli krug u toj traci.
|
Znaci dosli smo do zakljucka da ce osjecani i dalje voziti vanjskom jer im to dopusta zakon i osjecaju se sigurnije i jer su u prednosti a nutarnja je za avanturiste i s malo vecim mudima te viskom vremena  |
|
|
|
|
|
 |
|
Coca Cola
|
Kristalno je meni jasno da onaj u vanjskoj ima prednost ali isto tako nema mozga kad vozi cijeli krug u toj traci.
|
Znaci dosli smo do zakljucka da ce osjecani i dalje voziti vanjskom jer im to dopusta zakon i osjecaju se sigurnije i jer su u prednosti a nutarnja je za avanturiste i s malo vecim mudima te viskom vremena  |
|
|
|
|
|
 |
|
MUGDIM Ukupno postova: 56 Spol:  Nebitno
|
Mene najvise nervira kad za vrijeme "spice" oko 15 se stvori cep u zupanijskoj jer svi idu u desnu/vanjsku traku , i onda ni ovi iz gunduliceve nemogu skrenit prema kruznom, pa bude i budala sto ostane nasred raskrizja , jer eto svi se boje uci u unutarnju traku !? |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
|