Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Proglašeni najčitatelji 2011. godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65842
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.04.2012. 16:12 
Naslov:  Proglašeni najčitatelji 2011. godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek po jedanaesti je put dodijelila godišnju nagradu "Najčitatelj" koja se veže uz proslavu Međunarodnog dana dječje knjige i rođendana H.C. Andersena i to u tri kategorije.

Dorian Jumić proglašen je čitateljskom nadom 2011. godine (od 4 godine do kraja 1. razreda OŠ ), u kategoriji "mlađi najčitatelj"(od 2. razreda do kraja 5. razreda OŠ) nagradu je dobila Lea Pavlinek, a Mirela Belaj je proglašena starijim najčitateljem (od 6. razreda do kraja osnovne škole) .

Akcijom "Najčitatelj GISKO" Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek želi promicati čitanje među djecom i mladima, knjigu kao izvor znanja te poticati i njegovati pozitivne vrijednosti i usvajanje novih znanja. Jedan od ciljeva te akcije razvijanje je navike korištenja knjižnice i njenih sadržaja kroz cijeli život, potičući pri tome u djece naviku i užitak u čitanju, kao i osiguravanje osnovnih uvjeta za cjeloživotno učenje.

Kriterij za odabir najčitatelja nije samo broj pročitanih knjiga tijekom godine već i dugogodišnje članstvo u knjižnici, razgovor o pročitanim knjigama s knjižničarima, korištenje ostalih usluga knjižnice, vraćanje posuđenih knjiga na vrijeme.

Uz ravnateljicu Knjižnice Dubravku Pađen Farkaš nagrade (knjige i besplatnu članarinu) djeci je dodijelila i dogradonačelnica Danijela Lovoković.

Tekst: R.K./Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: