Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ne žele biti licemjerni: Ni Grad nije ispunio svoju obvezu pa je privremeno odustao od kazni!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.03.2012. 19:16 
Naslov:  Ne žele biti licemjerni: Ni Grad nije ispunio svoju obvezu pa je privremeno odustao od kazni!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Premda se uoči popisa stanovništva, koji je organiziran u travnju prošle godine, "na sva zvona" najavljivalo da će biti kažnjeni svi koji do dolaska popisivača ne postave vidljive kućne brojeve te oznaku koja sadrži prezime vlasnika, do danas u Osijeku nitko nije kažnjen, a neće ni biti.

Kažnjavanje nije izostalo jer su građani savjesno zamijenili svoje "nevidljive" kućne brojeve ili postavili nove. Gradski čelnici, naime, nisu željeli biti – licemjerni! Priznaje to Milan Kamenko, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet.

- Provjerio sam u Službi komunalnog redarstva, njihovi su djelatnici uoči popisa obišli teren i utvrdili niz slučajeva u kojima kućni brojevi ili uopće nisu postojali ili su bili pogrešno označeni, ili "nevidljivi". Pritom su komunalni redari ispisali više od stotinu opomena, a mnogi su i usmeno upozoreni. No, nitko od Osječana nije na koncu dobio predviđenu novčanu kaznu od 400 kuna niti smo pokretali prekršajni postupak. U gradskoj upravi zaključili smo da nije korektno kažnjavati druge u situaciji kada Grad također uoči popisa nije ispunio svoju obvezu postavljanja ploča s imenima ulica i trgova na mjestima gdje one nisu postojale ili su izblijedjele - iskren je Kamenko.

Grad je tada planirao postaviti ili zamijeniti ukupno 550 ploča s imenima ulica i trgova, ali netom uoči popisa natječaj im se "srušio" zbog, tvrde, neozbiljnosti i neodgovornosti izabranog izvođača. Stoga to nisu stigli učiniti uoči popisa, koji je, još zanimljivije, ipak proveden unatoč očitim brojnim pogrešno istaknutim nazivima ulica i trgova te kućnim brojevima u Osijeku!

Kamenko apelira na građane da ipak postave kućne brojeve, a cijena njihove izrade je 45 do najviše 120 kuna.

- Sada imamo niz sezonskih poslova i prioriteta, poput kažnjavanja parkiranja na zelenim površinama i slično. Ovim problemom ozbiljnije ćemo se pozabaviti u drugoj polovini godine, i zato pozivam građane da ga prije toga riješe, jer tada neće biti oprosta kazni - upozorava.

Do svibnja promjena 650 ploča s imenima ulica i trgova

Siniša Gregoran, pročelnik gradskog Upravnog odjela za mjesnu samoupravu, naglašava kako su od popisa stanovništva naovamo provedena već dva natječaja za postavljanje ploča s imenima ulica i trgova, s novim dizajnom koji sadržava i logotip Grada.

- Važeća Odluka o komunalnom redu predviđa da se u idućih pet godina zamijeni i postavi svih nekoliko tisuća novih ploča u svih šeststotinjak ulica i trgova u Osijeku. Na ovogodišnja dva natječaja izabrana je tvrtka Signum, koja je već počela posao, a do svibnja zamijenit će i postaviti oko 650 ploča, za što će Grad izdvojiti 260 tisuća kuna. Tada ćemo raspisati i treći natječaj - navodi Gregoran.

Tekst: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr
Foto: Foto-arhiv 031


Pročitajte i...
Zbog popisa stanovništva, do veljače u Osijeku 180 novih ploča s imenima ulica

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
francika
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2791
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.03.2012. 19:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

E licemjerni Kamenko.

Pa građani Vas plaćaju a ne Vi njih. Trebali bi Vi platiti kazne jer niste na vrijeme postavili table s imenima ulica i to od svoje plaće. Svakom zaposleniku iz odjela 1.000 kn manje na plaći zbog nerazmišljanja za što ste plaćeni od građana.

Sram Vas bilo! Vi koji griješite opraštate građanima koji Vas plaćaju.

I još se razbacujete s novcima građana. 260.000 kn za te komadiće lima !?

Pa lim za sve to košta 10.000 kn. Sad

_________________
U svakom kukolju ima i žita.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
PunoIme
Offline
Ukupno postova: 22
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.03.2012. 21:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stvarno jadno..šta jest ..jest ...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
sokac031
Offline
Ukupno postova: 31
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.03.2012. 23:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kakav je ovo grad ...kad jedan takav Kamenko godinama donosi pametne odluke kao što je kažnjavanje građana zbog kućnih brojeva...hah smiješno....
Gradonačelnici prolaze od Kramarića,Đapića i ostalih sivih tića,a male krpelje kao što je kameni nikako da netko zgazi....
Ljigava mešetarenja urbanista,izmišljanje načina da se iscijedi još koja kuna od građana to je njihova uža specijalnost...to je osječka birokracija,zvijer sa sedam glava,neradnici niškoristi koje pod hitno treba prorijediti...
Oni jednostavno moraju opravdati svoje postojanje,tj postojanje njihovih izmišljenih radnih mjesta...i to čine ovakvim izmišljanjem nebuloza...
Važno da je sebi izgradio vilu u retfali....stručnjak..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: