Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Uređenje Tvrđe: pogledajte urbanu opremu koja će krasiti Tvrđu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
imbakis

Ukupno postova: 32
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.03.2012. 9:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Previše ko-ko-kodakanja oko još ničega.
Koliko god zvučalo nevjerojatno, moguće je da to sve na kraju ipak izgleda lijepo.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: Loše  
anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 06.03.2012. 9:46 
Naslov:  

...je li nešto lijepo ili ne stvar je ukusa....ovdje to nije slučaj, jer su sva arhitektonska rješenja izvan svake pameti - nimalo se ne uklapaju u ambijent....
...

Post Postano: 06.03.2012. 11:32 
Naslov:  

anakonda je napisao/la:
...je li nešto lijepo ili ne stvar je ukusa....ovdje to nije slučaj, jer su sva arhitektonska rješenja izvan svake pameti - nimalo se ne uklapaju u ambijent....
...

dobro je...diši. bit će sve u redu čak i ako stave klupe koje se ne " uklapaju u ambijent". samo nemoj paničariti prije vremena.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
anakonda

Ukupno postova: 6288
Post Postano: 06.03.2012. 11:48 
Naslov:  

imbakis je napisao/la :
anakonda je napisao/la:
...

dobro je...diši. bit će sve u redu čak i ako stave klupe koje se ne " uklapaju u ambijent". samo nemoj paničariti prije vremena.

...nema tu paničarenja prije vremena - nažalost je to stvar iskustva i to lošeg....

Ukupno postova: 171
Post Postano: 06.03.2012. 15:12 
Naslov:  

Pa što urbanizacija traži u tvrđi , za tvrđu trebaju stručnjaci donositi odluke . Tvrđa je stara barokna jezgra kojoj je potreban odgovarajući elementi nije mi jasno da si netko tako što dozvoli . Pa nek se gospoda koja radi na tome prošeta makar do susjedne Mađarske pa pogledajte kako se sređuje i čuva stara jezgra. Čekaju se turisti na ovakav način dosta smiješno. Primjer na Osječki glavni trg koji takođe ima baroknu jezgru postavljena je fontana ne primjerena za taj trg , isto tako i klupe ..zatim ulaz u pothodnik liče na terarij .. Turisti često komentiraju kako je to sve lijepo složeno izmiješano - barokno-urbano- baš je zanimljiva ekipa koja sve tako odradila. Samo taj Euro-dom gdje su ga stavili ,pa toliko lokacija oko grada napravili cijeli cirkus od takvi divni građevina . Mislim da za ovakve stvari ovakav posao mora se imati obrazovanje odgovarajući fakultet ...nemože to svako raditi..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 06.03.2012. 15:20 
Naslov:  

wilson je napisao/la :
Pa što urbanizacija traži u tvrđi , za tvrđu trebaju stručnjaci donositi odluke . Tvrđa je stara barokna jezgra kojoj je potreban odgovarajući elementi nije mi jasno da si netko tako što dozvoli . Pa nek se gospoda koja radi na tome prošeta makar do susjedne Mađarske pa pogledajte kako se sređuje i čuva stara jezgra. Čekaju se turisti na ovakav način dosta smiješno. Primjer na Osječki glavni trg koji takođe ima baroknu jezgru postavljena je fontana ne primjerena za taj trg , isto tako i klupe ..zatim ulaz u pothodnik liče na terarij .. Turisti često komentiraju kako je to sve lijepo složeno izmiješano - barokno-urbano- baš je zanimljiva ekipa koja sve tako odradila. Samo taj Euro-dom gdje su ga stavili ,pa toliko lokacija oko grada napravili cijeli cirkus od takvi divni građevina . Mislim da za ovakve stvari ovakav posao mora se imati obrazovanje odgovarajući fakultet ...nemože to svako raditi..

Ja također ne vidim razlog za miješanje arhitektonskih stilova.
Ne nove stilove primjenjuju u ulicama koje nemaju povjesnu važnost.

-xoxo-

Ukupno postova: 102
Post Postano: 06.03.2012. 15:29 
Naslov:  Re: Uređenje Tvrđe: pogledajte urbanu opremu koja će krasiti Tvrđu

Baš me zanima hoće i ovo drvo doći iz dalekog Pi*kovca i koštat 5 i po milja evrića po klupi bas kao i ono na klupama na trgu A.Starčevića...
Dobro mi izgleda sve to u kombinaciji sa drvetom ali jednostavno nije prihvatljivo to trpat u svaki projekt u gradu jer je teško održavati tako nešta.
Našta liči ona drvena konstrukcija kod Essekera, izgleda katastrofalno izbljedilo i pokidano isto kao i ono neko igralište ili što li je već kod Breskve...ideja je bila dobra ali pare se ne trebaju bacat na nesta sto ce biti lijepo jednu sezonu a poslje kad se bude trebalo to šmirglat, farbat, bondeksirat...šta onda?ko ga j*** nek bude nakaradno.

Bentena

Ukupno postova: 224
Post Postano: 07.03.2012. 3:09 
Naslov:  

Redakcija 031 je napisao/la:

Agencija za obnovu osječke Tvrđe Osijek raspisuje, a Društvo arhitekata Grada Osijeka (DAO) provodi javni, otvoreni, projektni, u jednom stupnju, anonimni natječaj za idejno oblikovno rješenje urbane opreme i njezin prostorni raspored u Tvrđi u Osijeku.

Eto to je to.
Raspise se natjecaj, podijele se neki novci, pa je vuk sit, a sve ovce na broju...
Malo se podigne prasina...
A, onda se nakon nekog vremena ipak dodje do zakljucka da se nista ne treba previse dirati i...nikom nista.

Mislim, ne bas nikome nista, ipak se laganih 120,000.00 kn legalno prosece izmedju ne bas prevelikog broja ljudi.
I to je to.

Ne kuzim cemu sva ona pompa oko kandidiranja Tvrdje na UNESCO -ovu listu zasticene svjetske bastine? Kontradiktorno mi je postaviti ista od gore pregledanog u Tvrdju...

Samo prije mjesec dana mogli smo (i jos uvijek mozemo) procitati na puno mjesta stosta vezano uz ovu temu.
Citiram sa http://www.culturenet.hr/default.aspx?id=42556

"Povijesna osječka gradska jezgra Tvrđa, najveća cjelovita sačuvana barokna kompozicija iz 18. stoljeća u Hrvatskoj, spomenik nulte kategorije, u treću nominaciju za ulazak na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine ući će s novosadskom tvrđavom Petrovaradinom i rumunjskom gradskom tvrđavom Aradom.

Po riječima osječke dogradonačelnice Danijele Lovoković, taj zajednički projekt ostvarit će se uz potporu Ministarstva kulture, a trajat će najmanje pet godina. Osječka Tvrđa zaštićena je kulturna baština...

Budući da je uvijek nedostajalo novaca, u Tvrđi se u povijesti nisu radili veliki zahvati, što je i dobro jer je autentično sačuvana. Važno je istaknuti da je osječka Tvrđa bila važna karika u lancu obrane Europe od Turaka, ali i da je bila i vojna utvrda i gradska cjelina u kojoj su živjeli stanovnici. 'Tvrđa je velika priča kojoj pridajemo posebno značenje i spremnost da je uredimo i autentično i atraktivno kao biser turističke ponude Osijeka i Hrvatske', rekla je Lovoković.
(Hina)

(M.K., 18.01.2012)"

Ili http://www.poslovni-savjetnik.com/hrvatska/osijek-zeli-tvrdu-na-listi-zasticene-svjetske-bastine
"Velike su nam šanse da uspijemo, ali kod građana treba probuditi svijest. U Tvrđi se ne mogu ugrađivati PVC prozori, sve mora biti kako kažu konzervatori, rekla je dogradonačelnica. "

I tako.Eto.
Valjda ce na kraju tamo neke klupe biti kao da pripadaju tom prostoru...
Nadam se.

Post Postano: 07.03.2012. 9:23 
Naslov:  

Tvrđa treba raditi u stilu kakva je , ima u njoj svašta plastične stolarije , neprimjereni elemenata ... Pa mislim da bi odgovorni trebali poraditi na tome ako želimo turizam tvrđa nam donosi novac. Očito da u Osijeku nema stručnjaka za takve objekte žalosno kako se neukusno ponaša prema tvrđi..

multi
Post Postano: 07.03.2012. 13:36 
Naslov:  

jedini oni koji su neodgovorni i koji se neukusno ponašaju prema Tvrđi su građani grada Osijeka sa svojim rigotinama,bahatim parkiranjem i kidanjem koševa klupa i ostalog inventara..

,a u nedjelju ujutro kad se skuplja staklo i papiri od hamburgera i bureka bezbrižno spavaju,ustanu se oko 1 popodne,i dođu pljuvati na 031 forumu ..

wilson
Post Postano: 07.03.2012. 13:56 
Naslov:  

Kada je u pitanju nered , to su poznati pijanci i vandali koje treba sankcionirati . Policija u civilu malo prošeta po tvrđi ulovi ekipu odreže primjerene kazne i eto mira i reda samo se malo treba pobrinuti , i sve bude u redu.

francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 07.03.2012. 15:26 
Naslov:  

A tek ovi vandali što su pišali po snijegu u tvrđi pa je sav bio žut i nije se čovjek mogao pošteno ni najesti snijega.

Post Postano: 07.03.2012. 18:08 
Naslov:  

ako su poznati pijanci i vandali,što ih onda ne prijaviš?..prije će se tako pomoći tvrđi nego laprdanje o modernom uništavanju

wilson
Post Postano: 07.03.2012. 18:32 
Naslov:  

Žao mi je Tvrđa je ipak ponos grada Osijeka, i potrebni su joj stručnjaci za njen barokni izgled smiješna je plastična stolarija i koje kavi moderni rekviziti koji tamo ne pripadaju.Zbog tvrđe najviše imamo posjet glede turizma , i zato za nju treba imati dušu... Kada smo kod vandal tj onih koji lupaju stakla kidaju košare za smeće.... pa sve to proizilazi iz kućnog odgoja.. vjerojatno mladež to čini i trudimo se da ih spriječimo u tome . To činimo svi imamo nadležne zato i prijavljujemo , jedino je problem treba provodit zakone poštivati sustav ,i stroge kazne provoditi sigurno se poslije stroge naplate kažnjavanja takva nedjela neće se više događati. Moramo se svi probuditi voliti svoj grad i čuvati imovinu ...

zaljubljena u Osijek

Ukupno postova: 2366
Post Postano: 08.03.2012. 1:01 
Naslov:  

LJUDI MOJI .... JE LI TO MOGUĆE?????
Shocked Shocked
tko to želi napraviti ruglo od stare Tvrđe Crying or Very sad

Skoči u forum: