Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69882 Spol:  Nebitno
|
 Još veća, duža i pjeskovitija Copacabana! Namjeru takvim učiniti ovo poznato osječko kupalište, ali i najveće kupalište pod vedrim nebom kontinentalnog dijela Hrvatske, partnerski iskazuju Športski objekti i Hrvatske vode.
- Nizvodno od visećeg mosta, Hrvatske vode bi napravile tzv. perce, koje bi maticu rijeke odvratilo od lijeve obale i na taj način umanjilo eroziju. Time bismo dobili znatno veću površinu iskoristivu za plažu - otkriva Zvonko Ibriks, direktor Športskih objekata.
Površina pod pješčanom plažom počela bi gotovo odmah od mosta, a postojeća pješčana plaža na sadašnjoj Kopiki bi se znatno proširila u dubinu Drave, bar do polovine prostora koji bovama biva omeđen za kupanje. Za tu bi namjenu, a to bi bila obveza Športskih objekata, bilo potrebno navesti znatne količine novog pijeska, ali i dodatno urediti i sve prateće sadržaje, od higijenskih do ugostiteljskih.
- Proširenje će zasigurno zahtijevati i pojačanje mjere opće sigurnosti pa će biti nužno angažirati čamac i određeni broj spasilaca - kaže Ibriks.
Hoće li sve ovo biti razlog da Športski objekti i na ovom dijelu kupališta počnu naplaćivati ulaz još je predmet razmišljanja. U svakom slučaju, čini se kako bi cijeli prostor kupališta Copacabana mogao imati znatne prostorne izmjene. Na postojećem bazenskom dijelu bit će izgrađen Aquapark s nizom sadržaja koji bi kupališnu sezonu trebali produžiti na 120 dana. Iz toga dijela bit će izuzet olimpijski bazen, uz koji će biti izgrađen novi dječji bazen.
Naposljetku, za stanovnike Lijeve obale koji prostor Kopike koriste kao prečicu za prolazak do pješačkog mota bit će izgrađena posve nova prometnica. Kako bi se povećala sigurnost kupača, ali i razina higijene, u Športskim objektima su razmišljanja kako bi bilo dobro odviknuti dio građana da na ovo kupalište dolaze sa psima.
- U tom smjeru bi, a prema iskustvima sličnih gradova, još nizvodnije na Dravi napravili posebno kupalište na kojemu bi bio omogućen dolazak kupača i njihovih ljubimaca, najčešće pasa - kazuje Ibriks.
Tekst. D.Kuštro/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/Foto-arhiv 031
Pročitajte i...
U svibnju 2013. Osijek će dobiti aquapark vrijedan 54 milijuna kuna
U proljeće počinje gradnja Aquaparka
Aquapark Osijek - Pannonian sea tale - predstavljamo projekt vodenog parka
Stranci žele uz Kopiku graditi aquapark |
|
|
|
|
 |
Vuko031 Ukupno postova: 1 Spol:  Nebitno
|
Samo nemojte poceti naplacivati kupanje u Dravi... |
|
|
|
|
 |
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol:  Nebitno
|
ovo zvuči odlično, nadam se da će i realizacija biti takva |
|
|
|
|
 |
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Jeah, i onda cim udjes u vodu povuce te matica..
ili bi se maticu nekim is is otjeralo odatle..
Uglavnom, to je projekt kojim nekad javno kupaliste, svima pristupacno, postaje privatno i vecini nedostupno..
Znam da ja tih 60 kn za ulaz imati necu.. |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
 |
Coca Cola
Ukupno postova: 394 Lokacija: n'djamena Spol:  Nebitno
|
Citat:
Površina pod pješčanom plažom počela bi gotovo odmah od mosta, a postojeća pješčana plaža na sadašnjoj Kopiki bi se znatno proširila u dubinu Drave, bar do polovine prostora koji bovama biva omeđen za kupanje.
|
Debilana... predpostavljam da ce se ovi s rijecnim plovilima buniti jer ce ih se izgurati na 1m dubinu  pogotovo kad drava bude niska.. jedino sto se slazem da treba ljubimce maknuti sa kupalista.. nekako mi smrdi da ce se i na dravu naplacivati ulaz sto nece biti dobro.. mislim da ce pampas opet zazivjeti  |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Hm. Nekog realnog razloga (poput prenatrpanosti) za prosirenje nema, stoga ova najava moze znaciti sljedece:
- potrebno je skupiti novce za financiranje stranke (kroz radove na Dravi) - gradnja perca i produbljivanja Drave s druge strane ce kostati dosta drzavnog novca, a plan je i da trojanski konj u Vladi odradi svoj dio posla "za svoje" (i sebe)
- zemljiste Kopike, zajedno s pjescanom plazom, ce biti prodano (ili dano u dugotrajni najam) onome tko zeli ulagati u Aquapark - prosirenje pjescane plaze do mosta je nadomjestak za gradjane koji bi se mogli buniti sto ce izgubiti najvece pjescano kupaliste u gradu (amortizacija stete)
- ili treca opcija - jednostavno treba potrositi novce na nesto gdje je jako tesko kontrolirati troskove
Ima li netko neko drugo, racionalnije objasnjenje? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Kukulele,
na vidiku je neviđena pljačka gradskog proračuna.
Ajme, kupalište koje je odlično isprojektirano i odvojeno od područja s virovima, gdje je več poginulo par ljudi, oni planiraju napraviti još nesigurnijim proširenjem.
Naravno da će to pokvariti vizuru Drave a također stvoriti i još veće virove u Dravi.
No nije ni bitno, barem će biti krađe gradskog proračuna i pijeska iz Drave.
Bilo bi korisnije u onom šumarku na početku staze za trčanje napraviti kompleks zatvorenih bazena (25-metarski, mješoviti i dječji bazen), bio bi predivan pogled na taj kompleks sa desne obale.
Ovako nešto:
 |
|
_________________ U svakom kukolju ima i žita. |
|
|
 |
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol:  Nebitno
|
Kukulele,
Bilo bi korisnije u onom šumarku na početku staze za trčanje napraviti kompleks zatvorenih bazena (25-metarski, mješoviti i dječji bazen), bio bi predivan pogled na taj kompleks sa desne obale.
|
glupost, tako nešto već postoji u osijeku i nema potrebe opet bacat novac na kompleks bazena u kojem se ne mogu održavati ni pošteni treninzi, a da ne govorim o natjecanjima.
Za razliku od tvoje bzvz ideje, pravog rječnog kupališta nema u osijeku (sva su manje ili više devastirana). a što se virova tiče, pa ja se nadam da nisu toliko glupi da će realizirati kupalište na kojem postoji mogućnost stvaranja virova.
drugo, šta ima veze i ako se bude naplačivalo kupanje. imaš ta druga manje ili više devastirana kupališta na kojima se i tako i sada ljudi kupaju, pa će oni koji nemaju za ulaznicu ići na ta kupališta (još jednom ponavljam, koja se i tako već sada koriste u kakvom god da su stanju).
što se krađe para tiče, o tome ne bi, jer kad se god ide u neki veliki projekt uvijek se javljaju takve špekulacije i uvijek se stekne dojam da svatko mora uzet svoj dio kolača.
Po meni je ovaj projekt vrlo lijepo zamišljeno uređenje lijeve obale s uređenom plažom i stvarno ne vidim ništa loše u tome. a po komentarima većine forumaša ovdje stječe se dojam da je najbolje da osijek ostane ovakav kakav je i da se nikada ništa ni u kojem slučaju ne gradi i ne uređuje. |
|
|
|
|
 |
wilko
Ukupno postova: 201 Spol:  Muško
|
pa taj dravski dio je davnih dana trebalo urediti, ali pretjerivanje je ako krenu od mosta..
naplaćivanjem (simboličnim) , osigurali bi dodatna sredstva za održavanje tog komada plaže...
i tko kaže da nije gužva na kopici preko ljeta? pa gdje vi živite? nema vas po 30 dana ili više i onda serete... |
|
|
|
|
 |
borod
Ukupno postova: 282 Spol:  Muško
|
Nitko ne kaze da nije guzva na Kopici, ali ne duze od dvadesetak dana u godini. |
|
|
|
|
 |
borod
Ukupno postova: 282 Spol:  Muško
|
A sto se aqua parka tice i ono malo sadrzaja koji bi mogli uveseljavati - mislim na onaj tobogan - prakticki nikada ne rade. Ne znam zasto, ali gotovo da en pamtim da ponekada radi. Da li nema interesa ili nema volje da ga se ukljucuje. Ako nema interesa onda se bojim da niti aqua park nema nikakvu buducnost do bacanja novaca, a ako se radi o lijenosti onih koji bi trebali omoguciti koristenje sadrzaja, onda treba mijenjati osoblje. |
|
|
|
|
 |
saba
Ukupno postova: 1320 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ja totalno podržavam inicijativu uređenja plaže kod copacabane.... i također aquapark koji nam možda i privuče kojega turista da ostavi koju kintu u ovom gradu..... |
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
A sto se aqua parka tice i ono malo sadrzaja koji bi mogli uveseljavati - mislim na onaj tobogan - prakticki nikada ne rade. Ne znam zasto, ali gotovo da en pamtim da ponekada radi. Da li nema interesa ili nema volje da ga se ukljucuje. Ako nema interesa onda se bojim da niti aqua park nema nikakvu buducnost do bacanja novaca, a ako se radi o lijenosti onih koji bi trebali omoguciti koristenje sadrzaja, onda treba mijenjati osoblje.
|
...ima interesa, ljetos sam išla svaki drugi treći dan i radio je punom parom... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
chocolate Ukupno postova: 10 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Samo da budu čisti bazeni. Neka naplaćuju 5 do 10 kn, mislim da to nije ništa strašno...A ne ko inače kada je bilo besplatno, uopće ne mjenjaju vodu. Kupam se i gledam 'oću neki lišaj pokupit. Ja i bakterija uživamo u ljetnim radostima. |
|
_________________ Čovjek zavidi čovjeku na svemu osim na pameti. |
|
|
 |
 |
|