Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predsjednik Ivo Josipović odlikovao pripadnike 130. brigade Hrvatske vojske Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65867
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.02.2012. 12:01 
Naslov:  Predsjednik Ivo Josipović odlikovao pripadnike 130. brigade Hrvatske vojske Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predsjednik Republike Ivo Josipović uručio je odlikovanja pripadnicima 130. brigade Hrvatske vojske Osijek zahvalivši im se na njihovom doprinosu o stvaranju hrvatske samostalnosti i slobode. Predsjednik je odlikovao Redom bana Jelačića pukovnika Mirka Koščaka, a Redom hrvatskog trolista Željka Beka, Zlatka Dernaja i Jozu Lukića, te posmrtno Željka Lendića. Odlikovanje za poginulog branitelja Željka Lendića primili su roditelji, Danica i Karlo. Obrativši se odlikovanima, predsjednik Josipović je rekao kako je ovo prilika da se sjetimo onih najzaslužnijih u stvaranju samostalne Republike Hrvatske.

- Hrvatska je danas suvremena država i društvo, afirmirana članica međunarodne zajednice, aktivna članica UN-a i NATO-a te vrlo skoro i formalno članica Europske unije - rekao je predsjednik Josipović.

- Suočavamo se i s problemima svakodnevice, poput nezaposlenosti, gospodarskih problema i slično - rekao je predsjednik Josipović dodavši da se veselimo uspjesima na raznim područjima djelovanja.

- Današnji je susret prigoda da se sjetimo najzaslužnijih za ono što danas živimo, da se sjetimo hrvatskih branitelja - naglasio je.

Predsjednik je kazao kako je za vrijeme Domovinskog rata 130. brigada Hrvatske vojske Osijek sudjelovala u obrani Osijeka, Posavine te istočne Hrvatske, naglasivši kako je 63 pripadnika poginulo, 22 su nestala, a 370 ih je ranjeno.
Ratni zapovjednik 130. brigade pukovnik Živko Mijić zahvalio se u ime odlikovanih istaknuvši kako im je velika čast primiti odlikovanja.

- U međuvremenu smo učinili puno i malo. Puno jer smo dobili Republiku Hrvatsku, a malo jer i dalje ima puno mina, velika je nezaposlenost i mala su nam primanja - rekao je Mijić. Istaknuo je ulogu predsjednika Josipovića u davanju prava braniteljima, dodavši kako treba povećati prava i onim braniteljima koji nisu ni ranjeni ni bolesni.

Svečanosti uručenja odlikovanja nazočili su: Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić, pročelnik Vojnog kabineta Predsjednika general bojnik Krešimir Kašpar, savjetnik Predsjednika za obranu Zlatko Gareljić, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i član Povjereništva Ureda Predsjednika za vojna odlikovanja i priznanja general Petar Stipetić, tajnik Povjerenstva za vojna odlikovanja i priznanja pukovnik Vlado Čulina, član Povjerenstva za vojna odlikovanja i priznanja Vinko Kovačić, vukovarski heroj pukovnik Nikica Burić Samoborac i drugi.

Nakon svečanog protokolarnog dijela prijama uslijedio je prigodni domjenak. Predsjednik Josipović se zadržao u ugodnom razgovoru s odlikovanim osječkim braniteljima, mimo protokola, na iznenađenje osoblja Ureda Predsjednika i uglednih časnika HV-a, koji su pozdravili i čestitali nagrađene zaslužne osječke branitelje.















Tekst: HINA/predsjednik.hr
Foto: predsjednik.hr


Zadnja promjena: Redakcija 031; 14.02.2012. 15:06; ukupno mijenjano 5 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
BARTLEBY
Offline
Avatar

Ukupno postova: 116
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.02.2012. 13:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hvala mu. Nadam se da je sljedeći korak pronalaženje onih koji to odlikovanje nisu zaslužili jer su preko poznanika došli na popis pripadnosti te, a i drugih brigada i postrojbi Wink

_________________
"Od svega što sam izgubio, razum mi najviše nedostaje" Glavom o zid osijek031.com smile

"Nije li politika zapravo samo vještina da se laže u pravom trenutku...” :->o=
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
cuki
Offline
Ukupno postova: 51
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2012. 20:53 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hvala mu.Cestitke.Samo me jos zanima gdje je zapovjednik 130.koji je s nama bio u ratu a nema ga na dodjeli odlikovanja,a i te kako je zasluzan.Zar se niko ne pita,Zasto

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tamna strana
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3515
Lokacija: Čepin
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.02.2012. 21:00 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

cuki je napisao/la: ›
Hvala mu.Cestitke.Samo me jos zanima gdje je zapovjednik 130.koji je s nama bio u ratu a nema ga na dodjeli odlikovanja,a i te kako je zasluzan.Zar se niko ne pita,Zasto


kako gdje je ?
drugi s lijeva, Živko Mijić

_________________
najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep osijek031.com smile

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: