Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



60 posto zgrada još uvijek čeka obnovu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65796
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.01.2012. 19:18 
Naslov:  60 posto zgrada još uvijek čeka obnovu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Posljednjih pet godina, koliko je aktualna subvencionirana kreditna linija Grada Osijeka i Zavoda za stanovanje koji upravlja s 1.589 stambenih objekata, Osječani su uložili više od 35 milijuna kuna za obnovu zgrada. Riječ je o 40 posto objekata kojima je potrebna obnova na području Osijeka. Samo u razdoblju od lipnja 2009. do kraja prošle godine obnovljena je 81 zgrada, odnosno 47 krovova, 29 pročelja i pet dizala za što je plaćeno 11,13 milijuna kuna. Građani su najviše ulagali u obnovu pročelja - čak 5,9 milijuna kuna.

Puno veći problem od 60 posto još uvijek neobnovljenih zgrada predstavlja etažiranje, za koje je ponovno produžen rok. U Osijeku je tek četvrtina zgrada etažirana. Razlog tomu su suvlasnici stanova jer je za etažiranje zgrade potrebna 100-postotna suglasnost svih suvlasnika. Također, nevjerojatan je podatak da se pola Osijeka još vodi kao oranica, pa suvlasnici zgrada koje se po zemljišnim knjigama nalaze na 'oranici' osim etažiranja moraju platiti geodete koji trebaju uskladiti podatke u dokumentima sa stvarnim stanjem na terenu.

Zakonski rok za etažiranje je 1. siječnja 2015. godine. Za prosječan stan od 50 kvadrata sa sređenim zemljišno-knjižnim stanjem, cijena etažiranja je oko 700 kuna (bez PDV-a). Taj je iznos moguće platiti na šest rata.

Tekst: R.K.
Foto: radioosijek.hrt.hr/Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
rafa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 358
Spol: Muško Muško
Zabranjen pristup
Post Postano: 31.01.2012. 21:58 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kad od deset stanara 3 oce,2 nece,ostalima je svedno jel zive kao paraziti,nek samo se izvali na trosjed a bas ga briga sto fasada odpada sa zgrade.Pola gornjodravske obale,europske avenije,sjenjaka,treba novu fasadu,cetverolist je lijepo ispao,treba nastavit sa istim tempom pa i brzim da se grad dotjera u normalu a ne da bude kao zadnja zapustena rupa.Trg je ocajan zato sto je grad kriv za stanje okolnih zgrada,prije svega mislim na kucu koljdzeraj koja je vlasnistvo Sirkana koji svedno guli kaznu zatvora,grad treba stavit 4 nova prozora i okrecit o svom trosku a potom doticnom poslat racun sa duplim iznosom.i drugo isto je grad kriv,ako se iznajmi prostor na trgu za banku,butik ili drugo isti najmoprimac treba obnovit cjeli kat a ne samo prizemlje kako oni to rade u svom slucaju,jedino je erste banka dobro napravila,cjelu zgradu i krov su promjenili,a ostalo je sve strasno,onakav trg nema ni neki Europski grad izgleda jako jadno bas radi tih fasada i neozbukanih zidova.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.01.2012. 23:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koliko zgrada s ruznim proceljima je u (su)vlasnistvu nedavno uhicenog Zeljka Sirica?

Prica se da su upravo one najruznije rusevine na samom Trgu u njegovom vlasnistvu i da upravo zbog njega niti jedna gradska vlast (a pogotovo ovi Glavasevi pijuni) nije imala muda uvesti porez na takva ruzna procelja.

A sam centar grada zbog svih njih zajedno i dalje izgleda kao svinjac neke palanke.

Eto, gradjani - imate ono sto birate! Cak i procelja...

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
rafa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 358
Spol: Muško Muško
Zabranjen pristup
Post Postano: 01.02.2012. 11:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sto je najgore u svemu tome opet ce ljudi glasat za hddsb,pokraj svega sto nisu napravili dobice glasove.Tako nam i treba onda,nek grad bude kao ciganija i indija.Glavnom da se Bubalo zauzeo za pravljenje sebi i tati svom dvorac u baranji,da poslje gradonacelnickih obaveza uziva u svom restoranu u miru baranjskih suma i ptica.A nek fasade i dalje odpadaju po glavama ljudi,nek je stala gradnja zgrada,centara,zaobilaznica,kulturnog doma...i nek se jos obecava za tvornicu etanola i akva park koji ce se "napravit" na sveto nigdarjevo!!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: