Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki autori dobitnici nagrade Ovca u kutiji 2011.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
BarcaOSK
Offline
Ukupno postova: 72
Lokacija: Stepinčeva 28
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.11.2011. 8:32 
Naslov:  Osječki autori dobitnici nagrade Ovca u kutiji 2011.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dobitnici ovogodišnje nagrade Ovca u kutiji, koja se dodjeljuje za najbolju hrvatsku slikovnicu su slikovnica "Gospodin Otto i stari naslonjači", autorice Dubravke Pađen-Farkaš i ilustratora Dražena Jerabeka i slikovnica "Sveti Nikola", autora Aljoše Vukovića i ilustratorice Ivane Guljašević.

Ove je godine na natječaj pristiglo 25 slikovnica. Nagradu stručnog žirija, kao i nagradu publike dobila je slikovnica "Gospodin Otto i stari naslonjači" (nakladnik: Sipar)., autorice Dubravke Pađen-Farkaš koja je ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku i ilustratora Dražena Jerabeka koji radi u Školi za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti Osijek.



Dječji žiri najboljom je proglasio slikovnicu "Sveti Nikola", autora Aljoše Vukovića, a koju je ilustrirala Ivana Guljašević (nakladnik: Divico).

Ovca u kutiji je književna nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu, a dodjeljuje se od 2005. godine, u organizaciji umjetničke organizacije Knjiga u centru.



Ovca u kutiji je jedina nagrada u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora (članovi žirija ove godine bili su književnik Zoran Pongrašić, književna kritičarka Diana Zalar i ilustratorica Sanja Pribić) pregledava cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica i vrednuje umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom. Uz stručni žiri, najbolju slikovnicu bira i neovisan dječji žiri, a od prošle godine i publika koja ima priliku glasati za svoje favorite na Interliberu.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: