Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trg Ante Starčevića: Svjetski dan životinja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66381
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.10.2011. 22:56 
Naslov:  Trg Ante Starčevića: Svjetski dan životinja
Od 04.10.2011. 10:00 do 04.10.2011. 17:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Evolucijski, postavivši ljude na vrh prehrambenoga lanca na Zemlji, ljudsko je društvo kroz povijest stvaralo određeni svjetonazor kojim je od svojih članova zahtijevalo redukciju osnovnih ljudskih vrjednota i vlastitih svjesnosti. Taj postupak smanjivanja povezanosti s prirodom moramo uvidjeti kako bismo shvatili dekadenciju današnjega morala - uzroke potlačivanja, iskorištavanja i pomanjkanja pozitivnih vrijednosti.

Svjetski dan životinja održava se svake godine 04. listopada, a prvi se puta obilježio 1931. godine. Taj je dan izabran jer kršćanski svijet tada slavi svetoga Franju Asiškoga - ljubitelja prirode i zaštitnika životinja i okoliša, no poruka koja se šalje na ovaj dan odavno je poprimila transreligijski i transnacionalni karakter.

Udruga POBJEDE, koja djeluje na području zaštite i promicanja prava životinja, isti će obilježiti na Trgu Ante Starčevića, u vremenu od 10 do 18 sati.

Šetnjom kroz šator posjetitelji/ce će imati priliku naučiti o životu i ponašanju domaćih i divljih životinja u slobodi i zatočeništvu. Na informativno-edukativnom štandu upoznavati ćemo posjetitelje /ice s problematikom testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama, a kao prezentaciju moguće alternative - življenja u skladu sa živim svijetom i prirodom, posjetitelji/ce će moći degustirati veganska jela i slastice.

"Ne treba vjerovati da sva bića postoje radi čovjeka. Upravo suprotno, sva druga bića imaju svoju vlastitu svrhu i ne služe svrsi bilo koga drugoga." Majmonid - filozof, teolog i liječnik, 12.st

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: