Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nula promila i čista žila

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
gaap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2694
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 19.07.2005. 15:03 
Naslov:  Nula promila i čista žila
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu akcije “Nula promila i čista žila”, projekta besplatnih alkotestiranja i testiranja na droge vozača u noćnim satima, od 1. travnja do danas testirano je 817 vozača od kojih je čak 534 bilo u alkoholiziranom stanju, dakle, više od 65 posto!

Akciju realizira Udruga za promicanje inicijative mladih,Rock-kluba Osijek, a potporu je projektu dala i Gradska uprava koja je odobrila besplatno korištenje štandova tijekom trajanja projekta. Kako doznajemo, i prošlog je vikenda ekipa iz Udruge u večernjim satima testirala vozače na jednoj od najfrekventnijoj lokaciji u gradu, na Trgu svetog Trojstva u Tvrđi.

“Jedan od ciljeva projekta “Nula promila i čista žila” je preventivno spriječiti vožnju mladih u stanju alkoholiziranosti ili pod utjecajem droge. Projekt je usredotočen na pozitivne poruke prevencije s naglaskom na neovisnosti o alkoholu i drogi”, kaže Maja Jovanović, potpredsjednica Udruge za promicanje inicijative mladih.

Drugi je cilj, kako govori potpredsjednica Udruge, konkretno informiranje o mogućem besplatnom prijevozu kući zahvaljujući akciji Crvenog križa “Ako piješ, nazovi!”.

Iz drugog kuta

Usprkos čestoj kontroli alkohola među vozačima, na osječkim prometnicama i dalje je 12,5 % nesreća uzrokovano alkoholom, rečeno je u polugodišnjem izvješću PU osječko baranjske.

Iako je statistika pokazala da je početkom uvođenja zakona o nula promila broj prometnih nesreća bio vidljivo smanjen za čak 43,6 %, početkom ove godine čini se da su policajci blaži u prohibiciji ili je toliko pijanih vozača da ih se ne može ni "pohvatati".


Eventualno ukidanje odredbe od 0,0 promila alkohola u krvi ne bi povoljno djelovalo na vozače koji i unatoč ovoj odredbi znaju sjesti za upravljač vozila, kaže Marko Ćaleta, policijski službenik za prevenciju cestovnog prometa. Ujedno Ćaleta smatra da policija ne može utjecati toliko na sigurnost u prometu, koliko vozač mora biti svjestan u kakvom stanju sjeda za upravljač.

Spoj brzine i alkohola uglavnom završava kobno.

gaap & Gemi

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
dea
Offline
Ukupno postova: 12
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.07.2005. 8:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ima li tu jos koja slika osim ove dvojice?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
gaap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2694
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.07.2005. 10:16 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

dea je napisao/la (Pogledaj post): ›
ima li tu jos koja slika osim ove dvojice?


ne! ajd uslikaj ovaj vikend pa pošalji....

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: