Agonija za vlasnike kredita u švicarskim francima raste iz mjeseca u mjesec. Švicarska valuta sada se zaustavila na rekordnih 6 kuna i 72 lipe i u odnosu na prošlu godinu veća je za 23%. Oni koji su digli kredite prije 3 godine sa žaljenjem se sjećaju dana kada su potpisali kredit u valuti koja je tada bila 4 kune i 43 lipe. Gotovo četvrtina kreditnih obveza stanovništva u Hrvatskoj odnosi se na kredite u švicarskim francima, a procjene su kako je riječ o kreditima ukupne vrijednosti od oko 30 milijardi kuna. Većina građana u švicarcima je kupovala stanove, no i oko 50 posto svih kredita za automobile vezano je uz franak.
Ma da? Strane banke nas zajebashe, ha? Koliko se sjecam, uvijek je postojala i postojat ce opcija ojra. Nazalost, meni nisu htjeli kredit vezati uz dolar, pa sam uzeo kunski.
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
bazooka_joe je napisao/la:
Ma da? Strane banke nas zajebashe, ha? Koliko se sjecam, uvijek je postojala i postojat ce opcija ojra. Nazalost, meni nisu htjeli kredit vezati uz dolar, pa sam uzeo kunski.
Pa očito da ne postoji kad još za njom nisu posegnuli. A strane banke, ili ti ga naše nekad hrvatske banke, jebu mačku mater jel im je dozvoljeno.
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow!
sikki je napisao/la:
prije par godina nije bilo za birat....
mogao si stambeni uzet samo u francima... oš - neš...
a tada je još bio i ok...
Ja 2003.g. mogao birati. I kako trenutno stvari stoje, dobro odabro.
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?