Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69879 Spol:  Nebitno
|
Kad je potkraj prošle godine naš Baja posljednji put zakoraknuo u prostore Glasa Slavonije, slutili smo da nešto nije kao prije. Jer Tomislav Balaš, omiljeni fotoreporter našeg lista, nikad ne bi bez pravog razloga odbio radni zadatak, njegovo je oko u svakom trenutku bilo spremno ovjekovječiti trenutak dostojan objavljivanja na našim stranicama.
Strast pogleda kroz leću njegova fotoaparata pretakao je, naime, godinama u lako prepoznatljivu ljubav prema Glasu. Pa kad je "otvorio bolovanje", slutili smo golemu nevolju, koja je u srijedu ujutro i dokazala svoju opakost na najokrutniji način. Našeg Baje, naime, više nema...
Rođen je 17. prosinca 1954. u Osijeku, gdje je apsolvirao osnovnu i srednju školu, da bi, u jeku najžešćih napada sumanutog agresora na naš grad, 1. listopada 1991., postao profesionalni fotoreporter Glasa. Želeći tako na poseban, fotografima svojstven način, ovjekovječiti dane i mjesece koji i danas svjedoče kakve smo strahote pregrmjeli tijekom Domovinskog rata.
Ubrzo je postao jedna od ikona našeg lista, lako uočljiva i prepoznatljiva lika, prometnuo se u dostojnog nasljednika svog (također prerano preminulog) idola Stanislava Šebalja.
Gdje god bi se pojavio, onako mršav s često neurednom dugom kosom, naizgled namrgođen i krajnje ozbiljan, odavao je upravo ono što je nosio u svom srcu: profesionalni odnos prema povjerenom zadatku. Pa kad je posljednjih mjeseci nestao iz redakcije, kad ga više nije bilo, strahovali smo od vijesti koja je stigla u srijedu prijepodne. Djelomice i zbog posljedica pretjerano boemskog života, kojim je proveo najveći dio života, naš je Baja posljednji put zatvorio oči krenuvši u vječnost također na svoj način.
Odbivši da rastanak od grada u kojem je rođen, napose od sugrađana koji su ga dugo prepoznavali i voljeli, bude negdje u bolnici, zauvijek nas je ostavio u žalosti u postelji u stanu svog oca. Ostavivši iza sebe bogat fotoreporterski opus, ali i zauvijek ispunjenu želju: da, napokon, dobije vrhunski fotoaparat za kojim je žarko žudio!
Autor: Dragutin Kerže/Glas-Slavonije.hr |
Zadnja promjena: Redakcija 031; 16.07.2011. 13:15; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
Ian_McKaye Ukupno postova: 96 Spol:  Muško
|
Bivši susjed...
Rijetko pošten i dobar čovjek. Istinska ikona grada!
Pokoj mu duši! |
|
_________________ we're not the first, I hope we're not the last... |
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Uma
Ukupno postova: 4727 Spol:  Žensko

|
|
|
 |
astra
Ukupno postova: 26 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Megi
Ukupno postova: 19 Spol:  Nebitno
|
Moj Šebo,uvijek je govorio o gosp.Blašu s poštovanjem, oni sad vječno žive u našim srcima.
Hvala godspodinu Kerže koji vrijedno čuva uspomene na mog oćuha,a sad i na gosp.Balaša. |
|
|
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
|
|
 |
Imagio Ukupno postova: 159 Spol:  Nebitno
|
Počivaj u miru majstore  |
|
|
|
|
 |
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol:  Muško
|
počivaj u miru legendo!  |
|
|
|
|
 |
ciao_bao!
Ukupno postova: 135 Spol:  Žensko
|
a joooj...nisam znala...
moja iskrena sucut...
hvala na clanku... |
|
_________________ veni, vidi, i zamalo odustadoh... |
|
|
 |
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol:  Muško
|
iskrena sucut  |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
 |
vios48
Ukupno postova: 11 Spol:  Nebitno
|
Posljednji pozdrav prijatelju !
Neka ti je laka crna slavonska zemlja. |
|
|
|
|
 |
FunkyLady Ukupno postova: 613 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Jedan od rijetkih koji će se dugo pamtiti... počivao u miru. |
|
_________________ „Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“ |
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Pocivao u miru. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
afroOS
Ukupno postova: 13 Lokacija: Johannesburg South Africa Spol:  Muško
|
|
|
 |
 |
|