Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Radnicima osječkog HŽ-a prekvalifikacije i otpremnine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.06.2011. 8:27 
Naslov:  Radnicima osječkog HŽ-a prekvalifikacije i otpremnine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

O ukidanju sjedišta Regionalne jedinice HŽ-ovog Putničkog prijevoza u Osijeku (jednog od šest u RH) nagađa se već duže, a reorganizacija poslovanja HŽ-a nastupa 1. srpnja. Ni proljetni obećavajući sastanak HŽ-ove Uprave i osječkog gradonačelnika Bubala nije utjecao na očito ranije donesenu (političku) odluku o ukidanju osječkog sjedišta.

- U cilju povećanja efikasnosti i produktivnosti rada HŽ Putnički prijevoz orijentirao se na organizacijske promjene koje će rezultirati rješavanjem akutnog problema nedostatka radnika u izvršnoj službi - vlakopratnog osoblja. Broj administrativnog osoblja ostaje fiksan... U Slavoniji će biti objedinjene administrativno-logističke funkcije sa sjedištem u Vinkovcima kao glavnom regionalnom jedinicom (GRJ) koja je i dosad, nakon Zagreba, imala najveću prijevoznu potražnju i prihode. U novoformiranoj jedinici, s obzirom na postojeći broj radnika, nema viška uposlenih. Onima čija se radna mjesta ukidaju, ili se smanjuje broj izvršitelja bit će, ovisno o kvalifikaciji, ponuđeni ugovori za radna mjesta u izvršnoj službi, prekvalifikacija ili zbrinjavanje putem željezničkog fonda, odnosno otpremnina, pojašnjava Mihaela Tomurad Sušac, šefica HŽ-ovih Korporativnih komunikacija. Slavonska metropola ovim je marginalizirana u kontekstu željezničkog prijevoza roba i putnika, iako je Osijek od 1870. godine i 16 godine prije Vinkovaca bio željezničko polazište i, kasnije, čvorište.

- Usprkos činjenici da Osijek, uz Split, Zagreb i Rijeku ima sve atribute regionalnog sjedišta, izbor Vinkovaca isključivo je rezultat poslovnih rezultata i obujma prijevoza, ističe glasnogovornica.

Skandalozno i neshvatljivo - tko laže?

- Od 1. srpnja HŽ Putnički prijevoz i HŽ Cargo bit će organizacijski pod centrom Vinkovci. To je politička odluka i rezultat dugogodišnje indiferentnosti rukovoditeljske strukture u Osijeku, ali i triju HŽ-ovih sindikata, kazao je Damir Domazet, dopredsjednik Sindikata željezničkih radnika, na novinarskoj konferenciji “Tko i zašto laže Osječane”.


- Skandaloznom i neshvatljivom odlukom HŽ-ove Uprave, Osijek više nije željezničko središte Slavonije i Baranje. Željeznice su kroz dva stoljeća preživjele razne vladavine, ali neće HDZ, kaže Željko Lukšić, predsjednik osječko-baranjske podružnice Hrvatskih laburista stranke rada.

Tekst: Nevenka Špoljarić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Zlusch/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Rum-Surfer
Offline
Avatar

Ukupno postova: 15
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.06.2011. 12:00 
Naslov:  Re: Radnicima osječkog HŽ-a prekvalifikacije i otpremnine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jel to znaci da ce biti jos manje vlakova iz Osijeka za ostala mjesta...?

BTW ovo je toliko jadno da se cijelo vrijeme smijem...

Sad jos samo cekam rezultate popisa stanovnistva...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: