Autor |
Poruka |
Nandino
Ukupno postova: 5431 Lokacija: redakcija portala Osijek031.com Spol:  Muško
|
U kavani Hotela Centra u utorak 14. studenog 2006. održat će se javna tribina pod nazivom "Što EU donosi ženama u Hrvatskoj".
Početak je u 18 sati. |
|
 |
--- Ukupno postova: 2910 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol:  Žensko
|
baš kao ni muškarcima, djeci, starcima, nemoćnima............... |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...malo sam čituckala o pretpristupnim fondovima EU-a...mislim, nije da mi baš treba EU, ali stavljaju malo veći naglas na žensko poduzetništvo, recimo...što će iskoristiti 0,5% svekolikog nam pučanstva...znači, ništa posebno...  |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
DanicaV
|
i ja. i bila sam na predavanju o tim fondovima u petak u Centru za poduzetništvo /zahvaljujući najavi na osijek031/. dakle, mi imamo birokraciju, ali što nas tek čeka ako uđemo u EU, ne možemo ni sanjati.
fala, ja bih ostala gdje jesam. |
|
|
|
 |
toni
Ukupno postova: 2180 Spol:  Muško
|
tamo/tu ces i ostati s tim stavom. koji me, usput receno, podsjeca na dragu zenu sa zavoda za zaposljavanje koja je drzala onaj neki .. nekomotivacijsko 'predavanje' ... koje je bilo kukanje nje nad samom sobom, ispred 30tak nezaposlenih sto mladih-sto starih ljudi. izjave tipa "ti kompjutori su vam sada svuda, zlo, zlo. to morate nauciti.. a tek engleski jezik... pa bez toga necete nikad naci posao.. pogotovo vi stariji"..
ko nju tamo postavi da savjetuje ljude  ))
mi imamo birokraciju koja osim što pogoduje korupciji, nije ni najmanje funkcionalna.. vecim djelom zbog navedenog razloga.... a da bismo iskoristili pretpristune fondove moramo pruzeti zakone/propise/procedure po kojima moram postupati da bi dobili akreditaciju da smo kompetentni uopce raspolagati s novcem tih fondova.
znaci.. ako ocemo njihove pare, prepisem njihove zakone, preuzmemo procedure (te s njima standarde) postupanja, pocenemo se ponashati u skladu s njima... i voila.
nema korupcije, i eto nas u europi.. jerbo.. nije toliko bit u lovi koju cemo dobiti od EU vec obrasce po kojima se moramo ponasati...
.. jer vec godinama sami nismo u stanju stvari postaviti kako spada i mrdnuti s mrtve tocke.. ma i trebamo sve sto prije rasprodat stranicam.. ovako (vecina) tapka u mjestu... zivotari.. dajmo strancima nek zaposle nase nezaposlene. |
|
|
|
|
 |
DanicaV
|
sve si lijepo napisao. evo, izdvojila sam ovaj dio samo. objasni nam "nema korupcije" - kako to postići? prepisivanjem zakona (što radimo već više od desetljeća, bar kad je prepisivanje npr. njemačkih zakona)?
jedini fond koji pruža konkretnu pomoć jeste SAPARD, ostalo sve je ..... prodavanje znanja za što nam oni daju bezgotovinska sredstva (što uglavnom znači plaćanje vlastitih stručnjaka ili bivših zaposlenika).
oni koji žele koristi predpristupne fondove moraju iza sebe imati lokalnu zajednicu, a to je kod nas malo.......
daj nam recept za uklanjanje korupcije i predložit ćemo te za Nobelovu nagradu! |
|
|
|
 |
|
"daj nam recept za uklanjanje korupcije i predložit ćemo te za Nobelovu nagradu!"
može. pred zid s povezom na očima...
ne trebam Nobelovu, kava mi je bolja nagrada... |
|
|
|
|
 |
|
tamo/tu ces i ostati s tim stavom. koji me, usput receno, podsjeca na dragu zenu sa zavoda za zaposljavanje koja je drzala onaj neki .. nekomotivacijsko 'predavanje' ... koje je bilo kukanje nje nad samom sobom, ispred 30tak nezaposlenih sto mladih-sto starih ljudi. izjave tipa "ti kompjutori su vam sada svuda, zlo, zlo. to morate nauciti.. a tek engleski jezik... pa bez toga necete nikad naci posao.. pogotovo vi stariji"..
ko nju tamo postavi da savjetuje ljude  ))
mi imamo birokraciju koja osim što pogoduje korupciji, nije ni najmanje funkcionalna.. vecim djelom zbog navedenog razloga.... a da bismo iskoristili pretpristune fondove moramo pruzeti zakone/propise/procedure po kojima moram postupati da bi dobili akreditaciju da smo kompetentni uopce raspolagati s novcem tih fondova.
znaci.. ako ocemo njihove pare, prepisem njihove zakone, preuzmemo procedure (te s njima standarde) postupanja, pocenemo se ponashati u skladu s njima... i voila.
nema korupcije, i eto nas u europi.. jerbo.. nije toliko bit u lovi koju cemo dobiti od EU vec obrasce po kojima se moramo ponasati...
.. jer vec godinama sami nismo u stanju stvari postaviti kako spada i mrdnuti s mrtve tocke.. ma i trebamo sve sto prije rasprodat stranicam.. ovako (vecina) tapka u mjestu... zivotari.. dajmo strancima nek zaposle nase nezaposlene.
|
stav kojeg mogu nazvati jedino izdajom. |
|
|
|
|
 |
Janis
Ukupno postova: 417 Lokacija: M42 Spol:  Žensko
|
Ja bih to rekla "Ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se!" Osobno ne mislim da će nam ulaskom u EU biti išta bolje, već nas sada ucjenjuju tim ulaskom tako da nam nameću svoja pravila igre i uvaljuju svoje smeće. A budući da ne možemo opstati sami ako se cijela Europa ujedini, morat ćemo prihvatiti sve što nam Europa diktira, a oni će u bescjenje kupit sve naše što valja, more, tvornice... ali nama neće biti bolje! |
|
_________________ Of all the things I´ve lost, I miss my mind the most... |
|
|
 |
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol:  Žensko
|
Ma, meni je već muka od te EU, a prvenstveno od neprestanog dijeljenja ljudskog roda na muškarce i žene - što se dalo pročitati već u naslovu ovog topica.
Kad ćemo se već jednom prestati dijeliti na penise i vagine (ili bolje klitorise, kao "ženske penise" kako neki vole reći).
A naročito me živciraju takve stvari - žene u EU, žene u politici, žene u kuhinji, žene u obitelji... sve danas vuče na feminizam. Kome se tko osvećuje za davne (ili ne tako davne) grijehe? Osvetit će se ljudski rod, na koncu konca, sam sebi.
Ako se ta prokleta EU ponudi da je spremna sasjeći feminizam u korijenu, ja sam ZA, radit ću za njih šta god treba, volontirati čak. |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
 |
toni
|
zakona. dabome. i procedura postupanja. znaci, imas tocno zadano kako koji dokument, zahtjev,odobrenje kola kroz odjele, svako ko nesto radi s dokumentacijom potpisuje isti, vrsi se kontrola 4oka, itd, itd...
naravno da postoji mogucnost zlouporabe. ali ako je popraceno dobrim zakonom koji ce raspaliti drakonske kazne..
znaci, revizijom se lako utvrdi ko je sto potpisao i zasto i ko je to odobrio.
Citat:
jedini fond koji pruža konkretnu pomoć jeste SAPARD, ostalo sve je ..... prodavanje znanja za što nam oni daju bezgotovinska sredstva (što uglavnom znači plaćanje vlastitih stručnjaka ili bivših zaposlenika).
oni koji žele koristi predpristupne fondove moraju iza sebe imati lokalnu zajednicu, a to je kod nas malo.......
|
sapard je pocetak.. prvi konkretni fond za razvoj poljoprivrede koji mozemo koristiti. svojevrsna proba. uhodavanje.. nagodinu krecu neki drugi fondovi (IPA,itd).
ali opet sve ovisi o nama kolko cemo para iskoristiti i na koje nacine. koliko smo sposobni osmislit projekt u skladu s uvjetima fondova.
Citat:
daj nam recept za uklanjanje korupcije i predložit ćemo te za Nobelovu nagradu!
|
mooooze  |
|
|
|
|
 |
DanicaV
|
i što bude onome koji je nešto potpisao i odobrio a nije baš trebalo, odnosno, imao je možebitno neke koristi od toga?
korupcija postoji svuda, pa nismo ni mi izuzetak, jedino što se to kod nas smatra takoreći normalnom.
imam blagi osjećaj da ćemo iskorijeniti korupciju kad i Talijanci svoje mafioze.
znači, zadatak ti je težak. |
|
|
|
 |
toni
|
da citiram našeg 'precjednika' Evoksa; "institucije moraju funkcionirati"
Citat:
korupcija postoji svuda, pa nismo ni mi izuzetak, jedino što se to kod nas smatra takoreći normalnom.
imam blagi osjećaj da ćemo iskorijeniti korupciju kad i Talijanci svoje mafioze.
znači, zadatak ti je težak.
|
podsjecas me na politicare, profesore i slicne... prepoznajemo problem, i ljuti smo na cijeli svijet zbog tog problema, ali nitko ne vidi/nudi rješenje istoga. |
|
|
|
|
 |
DanicaV
|
a meni citat "institucije moraju funkcionirati" zvuči kao čista politika, čista demagogija.
ponudi nam rješenje, evo čekamo.......
što mi kao građani možemo učiniti, pri čemu nismo političari, profesori i slično?
upravo političari su slizani s kojekakvim institucijama i korumpirani i baš im paše kako jeste. |
|
|
|
 |
 |
|