Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Posjet Benedikta XVI.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
chager
Offline
Ukupno postova: 389
Lokacija: Prigradsko
Spol: Muško Muško
Post Postano: 01.06.2011. 18:05 
Naslov:  Posjet Benedikta XVI.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovaj post namjerno stavljam u Društvo, iako mu je mjesto u politici ili religiji. I to bi bio kamen smutnje, pa sam odlučio ovako.
Stvarno mi je ružno po portalima pratiti iživljavanje anti-crkvenih novinara na temu posjeta Benedikta XVI.
Još je ružnije pročitati komentare koji bez imalo srama ismijavaju i vrijeđaju ono što netko drugi poštuje. Uvijek je neugodno nazočiti nekoj svađi, žučnoj raspri, ovo mi se čini još jednim obračunom komunista i Crkve, koji prvi drže najgorim neprijateljem i čuvarom tajni koje su kumovale uništenju komunističkog sistema u Hrvatskoj. Dobro, barem sistema, jer su se oni prilagodljivi brzo prebacili u štovatelje Isusa Krista, prve redove u crkvi, i čuvare narodnog blaga.
Najzanimljivije je što su kao temu napada uzeli lovu koju će potrošiti država za doček, a s tim se moglo učiniti puno dobra u školstvu, zdravstvu…
U proteklih 70 godina, Hrvati su, i to oni najveći vjernici, bilo u Tita i partiju, bilo poslije u neke nove idole, ukrali toliko puno sami od sebe, da su mogli cijeli Vatikan preseliti u Hrvatsku tri puta i to čarter letovima.
Ovdje razlikujem lopove od vjernika. Ima ih puno koji koriste vjerske osjećaje u svrhu političke promidžbe i lopovluk. Najjača veza je uspostavljena na relaciji hdz-crkva, a kako se ta veza doživljava iz ostalih krugova, neka svatko kaže sebi u bradu.
Ipak, čak i tim anticrkvenjacima, a tobožnjim znalcima o tome što je Isus učio i htio, mora biti jasno da je Vatikan i politička stvarnost. Bez obzira na gnušanje prema papi, spinove na račun troškova posjeta, trebaju znati da papa i Crkva otvaraju razna vrata koje Hrvatska želi otvoriti, i može ga se ugostiti i kao državnika, ne nužno kao vjerskog poglavara, ako ih to već vrijeđa.
Vatikan je odigrao ključnu ulogu u priznanju Hrvatske, i sada će u ulasku Hrvatske u EU. Ne zaboravite da je Crkva najjača „stranka“ na svijetu.
Ako to nekoga boli, neka si ovih dana nađe neku drugu razonodu od gledanja televizije, pretpostavljam da će se samo o papi govoriti. I da, skupiti će barem 100 000 vjernika, i neće kupiti ulaz, i žderite se…

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Uma
Offline
Avatar

Ukupno postova: 4727
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 01.06.2011. 18:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 



_________________
Moj grade pored Drave...... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
nemosvjerovat
Offline
Ukupno postova: 161
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.06.2011. 21:09 
Naslov:  Re: Posjet Benedikta XVI.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vatikan danas nije nikakav politički faktor niti će nama otvoriti ikakva vrata.
Vrata se otvaraju zakonima koji onda privuku investitore.
Vrata se zapravo otvaraju na mnogo načina, ali ovo nije jedan od njih.
Kako kod nas, tako i u ostalim zemljama, posjet pape služi isključivo za prikupljanje političkih bodova kod glasača-vjernika.

Zašto papa smeta ljudima?
jedan od razloga je trenutno kotiranje crkve, koja je postala dno dna i više nije nikakva moralna vertikala društva.
drugi razlog je što se sve to plaća od svih nas, pa mene kao ateistu smeta što moji novci idu na ovakve gluposti.
Smeta me također što tolike novce dajemo crkvi svake godine, bez da nas itko išta pita.

Ovaj novčani dio generira ono što me najviše smeta, a to su HDZISE, u prijevodu mise na kojima se ovce usmjerava kome dati glas na izborima, pa tako imamo 20 godina ovoga što imamo, ponajprije zahvaljujući babama i dedama i njihovim svećenicima.

Da, sve to skupa me smeta i gadi mi se što dolazi papa na trošak poreznih obveznika, i to u vrijeme kada su se ti silni milijuni MORALI potrošiti na nešto pametnije.

Gdje je to papa bio 2 puta u nekoliko godina?Samo u ovoj nakaradnoj državi.

Da smo normalna država gdje se crkva financira od svojih vjernika, ne sudjeluje na političkoj sceni i samostalno financira dolazak pape, ne bih imao apsolutno ništa protiv njegovog dolaska.
Što se mene tiče, na ovaj način ga dovodite jedan put mjesečno, ako vas to veseli, otvara radna mjesta vama i vašoj djeci, podiže vam plaću i općenito podiže životni standard.

@Žderite se, kaže balonja.
Pa meni je do njega stalo koliko i do tebe.
Da mi ne iskače iz svake paštete, ne bih ni znao da dolazi.
Krivo si postavio stvari.
niste proganjani, nitko vas ne želis spaliti, nitko ne mrzi papu.Samo se opusti.
Stvar je novcu i zdravom razumu.
Rekoh, fino transparentno, poput njemaca npr. pa se veselite koliko vam srce želi, meni će biti drago zbog vas.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
evil monkey
Offline
Avatar

Ukupno postova: 923
Lokacija: ormar
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 01.06.2011. 22:23 
Naslov:  Re: Posjet Benedikta XVI.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vatikan na globalnoj razini nema nikakve političke važnosti: davno su prošla vremena kada je papa pomazivao europske kraljeve, a ovi mu se dodvoravali i u guzicu mu se uvlacili ne bi li im pomogao doci do jos kakvog posjeda. Danas se Vatikan koristi u civilizacijski zaostalim zemljama za skupljane jeftinih političkih bodova kod nepismenog pučanstva koje otvorenih usta sluša ono što mu se servira u medijima i s propovjedaonice.

Licemjerje, prestrašno licemjerje katoličke crkve (premda ona nije u svojoj iskvarenosti usamljen fenomen među ostalim oblicima organizirane religije) ne može provariti nitko tko ima imalo mozga u glavi i tko je sam uzeo bibliju u ruke da malo vidi sto to tamo pise - a tko je jos malo inteligentniji pa je uzeo i neke druge knjige u ruke i malo učio povijest, jako dobro zna kakav se oblik ideološke i društvene kontrole (ili makar želje za istom) skriva iza raširenih ruku evil emperora koji je u svojim mlađim danima bio blizak suradnik Hansa Künga (wikipedia) i pobornik pokreta za liberalizaciju svete matere crkve, a danas glumi konzervativnu stijenu tvrdju od one Petrove koju je izmislio Pavao ne bi li svojim platonovskim interpretacijama jednog osrednje vaznog zidovskog pobunjenickog pokreta u vremenu kada su rimljani cvrstom rukom vladali judejom dao tezinu i vaznost u mondenim rimskim krugovima u kojima se rado kretao...

žderati se sigurno necu vec smijati budalastim ovcama koje na suncu / kisi (sto im vec bog posalje, jel'te) stoje i misle da ce duh sveti sici na njih zato sto se negdje u daljini ispred njih nazire neki covjeculjak koji si je umislio da ga je bozja providnost posjela u svetu stolicu ne bi li svijet proveo kroz masovno ispiranje mozga.

delusions of grandeur i nista vise... religija jest opijum za narod, ali to je tako bilo oduvijek - vecina je ionako najsretnija kada se izgubi u masi jer tako ne mora misliti vlastitom glavom i ne mora snositi odgovornost za svoje misli. well, ovcice, uzivajte u svom papi, a ja jedva cekam dan (a taj ce dan doci) kada se nece podrazumijevati da nekatolici iz svoji dzepova placaju preseravanja katolickog poglavice.


_________________
“Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: