Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Toplana će uskoro raskopati Radićevu ulicu, Trg slobode i Europsku aveniju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2011. 11:52 
Naslov:  Toplana će uskoro raskopati Radićevu ulicu, Trg slobode i Europsku aveniju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izvan ogrjevne sezone HEP Toplinarstvo Pogon Osijek priprema toplinski sustav za novu sezonu grijanja. Obavit će se redovan godišnji remont proizvodnih i distribucijskih toplinskih postrojenja, sanacija dimnjaka i zamjena glavnog niskonaponskog razvoda na lokaciji stare Toplane u Hadrijanovoj, zamjena toplovodnog kotla u kotlovnici Jug, te zamjena vrelovodne mreže, najavljuje mr. Ivica Mihaljević, direktor osječkog Pogona HEP-ovog Toplinarstva. Grijanje će najranije početi 15. rujna, za 10.421 kućanstvo i 1.268 poslovnih potrošača na toplinskom sustavu Osijeka.

- Zamjene vrelovoda obavit će se na lokacijama na kojima će Grad Osijek izvoditi radove na sanaciji javne površine, te na dijelovima mreže gdje je zbog lošeg stanja vrelovoda bilo više hitnih intervencija. Prije svega, riječ je o lokacijama: Trg slobode (1. faza od Kapucinske ulice do Supermarketa), Radićeva ulica (sjeverno od Gundulićeve uz Pravni fakultet) i Europska avenija (sjeverno od Stepinčeve do Radićeve). Zamjena vrelovodne mreže u tijeku je u Drinskoj i Trpimirovoj ulici (kod križanja s Europskom avenijom). Procijenjena vrijednost radova, uključujući nabavu roba, iznosi približno četiri milijuna kuna, koje će financirani HEP Toplinarstvo vlastitim sredstvima, pojašnjava Mihaljević, podsjećajući kako su u sklopu Projekta revitalizacije vrelovodne mreže u Osijeku, od 2007. do 2010., radovi sufinancirani kreditom Svjetske banke, a dijelom novcem Toplinarstva.

- Ove godine neće biti značajnijeg proširenja vrelovodne mreže. Očekuje se gradnja nekoliko vrelovodnih priključaka, ukoliko dođe do potpisivanja ugovora o priključenju s onima koji su iskazali interes za priključenje na toplinski sustav, kaže Mihaljević.

Priprema za sezonu

Kupci toplinske energije dužni su sami osigurati ispravnost svojih unutrašnjih instalacija grijanja i pripremiti ih za predstojeću sezonu grijanja, a radove trebaju obaviti do 15. rujna. Toplana savjetuje da se suvlasnici zgrade preko svog ovlaštenog predstavnika i upravitelja zgrade dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova. Po završetku radova izvoditelj treba napuniti, odzračiti i ispitati instalaciju, sačiniti o tome zapisnik na temelju kojeg će ovlašteni predstavnik moći potpisati izjavu o ispravnosti instalacija grijanja!

Tekst: N.Špoljarić/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
aždaha
Offline
Ukupno postova: 70
Lokacija: os
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2011. 14:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

bit će blata do 2015. istarsku su radili kao autoput, a ovo će im definitivno biti preveliki zalogaj......sugrađani, kupujte kaljače!!!!!!!

_________________
TKO S DJECOM SPAVA, POPIŠAN SE BUDI........
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MissTake
Offline
Avatar

Ukupno postova: 8773
Lokacija: Somewhere over the Rainbow
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2011. 14:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

opet kopaju ... par mjeseci ne spavanja

_________________
► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll

SVI SMO MI VUCO
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: