Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nacionalna akcija kontrole razine krvnog tlaka - izmjerite krvni tlak!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65795
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.05.2011. 11:34 
Naslov:  Nacionalna akcija kontrole razine krvnog tlaka - izmjerite krvni tlak!
17.05.2011. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kardiovaskularne bolesti i posljedice koje one ostavljaju na ljudski organizam poznate su već stoljećima. U današnje vrijeme taj problem postaje sve naglašeniji i važniji, zbog sve veće smrtnosti od posljedica bolesti krvožilnog sustava. Takvom stanju doprinio je moderni način života sa nezdravom prehranom i premalo tjelesne aktivnosti. Bolesti krvožilnog sustava u modernom svijetu su najčešći uzrok smrti osoba srednje životne dobi, češći čak i od karcinoma.

Zbog svega navedenog, prevencija i kontrola obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti čine stup borbe protiv istih. Prihvaćanjem zdravijih životnih navika, primjenom savjeta stručnih osoba i smanjenjem svakodnevnog stresa, uvelike se mogu smanjiti opasnosti povezane sa oboljenjima kardiovaskularnog sustava.

17. svibnja svake godine obilježava se Svjetski dan borbe protiv hipertenzije, najčešće i potencijalno najopasnije bolesti kardiovaskularnog sustava, koja posljedično može dovesti do infarkta i smrti. Povodom ovog dana, Studentski zborovi sva četiri Medicinska fakulteta u Republici Hrvatskoj održat će nacionalnu akciju kontrole razine krvnog tlaka kroz mjerenje krvnog tlaka na frekventnim lokacijama u gradovima. Na štandovima će biti studenti medicine koji će mjeriti tlak i pripadnicima rizičnih skupina davati savjete kojima mogu poboljšati svoje stanje i unaprijediti kvalitetu života.

Studentski zbor Medicinskog fakulteta Osijek također je dio ove akcije, a mjerenje tlaka bit će održano u Trgovačkom centru Avenue Mall u vremenu od 12:00 do 20:00 sati. Ovom akcijom studenti medicine u četiri najveća sveučilišna grada obuhvatit će preventivnim aktivnostima velik broj zainteresiranih građana, a također djelovati i na povezivanju i prijenosu stručnih znanja i vještina među studentima medicine u cijeloj Hrvatskoj.

Ovo je prvi puta da Studentski zborovi sva četiri Medicinska fakulteta u Republici Hrvatskoj organiziraju neku nacionalnu akciju, što je sigurno hvale vrijedan napor da se mladi budući liječnici povežu i time doprinesu izgradnji dobrih kolegijalnih odnosa, a i mali doprinos izgradnji zdravije zajednice.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: