Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Info-centar za mlade: Dani otvorenih vrata povodom obilježavanja Eurpskog tjedna mladih

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
akobas05
Offline
Ukupno postova: 37
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.05.2011. 18:37 
Naslov:  Info-centar za mlade: Dani otvorenih vrata povodom obilježavanja Eurpskog tjedna mladih
20.05.2011. 12:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pozivamo Vas na Dan otvorenih vrata povodom obilježavanja Europskog tjedna mladih koji organizira Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s PRONI Centrom za socijalno podučavanje. Dan otvorenih vrata će se održati u petak, 20. svibnja od 12:30-16 sati u prostorijama Info-centra za mlade Osijek (Ribarska 1).

Tijekom Europskog tjedna mladih, stavit će se naglasak na program Mladi na djelu, kao i na europske strategije prema mladima te na ulogu mladih u stvaranju Europe. Shodno tome, na danima otvorenih vrata održat će se prezentacija programa Mladi na djelu od strane predstavnice Agencije za mobilnost i programe EU. Po završetku prezentacije, prisutni će moći postavljati pitanja, kao i oni koji prijavljuju projekte na neki od nadolazećih rokova te imaju pitanja ili nedomice moći će ih razriješiti uz točne i relevantne informacije koje će dobiti od strane predstavnice Agencije za mobilnost i programe EU.

Peto izdanje Europskog tjedna mladih, kojeg organizira Europska Komisija, će se održati od 15. do 21. svibnja 2011. godine. Europski tjedan mladih 2011. će se usmjeriti prvenstveno na inicijativu "Mladi u pokretu", koja je dio strategije Europa 2020 te na provedbu EU strategije prema mladima i programa Mladi na djelu. U tom kontekstu, zapošljavanje, društvena uključenost, volonterstvo i sudjelovanje mladih će biti ključne teme Europskog tjedna mladih.

Europski tjedan mladih će se sastojati od niza događanja i aktivnosti koje će biti organizirane u sve 33 Programske zemlje programa Mladi na djelu te od aktivnosti za mlade koje će biti organizirane u Bruxellesu i Antwerpenu. Vrhunac će biti debata o inicijativi Mladi u pokretu u Antwerpenu 17. svibnja 2011. godine, koja će uključivati European Youth Awards ceremoniju kojoj će uslijediti diskusija sa stručnjacima i izravan dijalog s mladima.

Program Mladi na djelu, prihvaćen 25. listopada 2006. godine, je program Europske unije za sve mlade i pruža mladima mogućnosti neformalnog učenja, s ciljem poboljšanja njihovih vještina i sposobnosti (zapošljivosti) te njihovog aktivnog građanstva i osjećaja da su Europljani (sudjelovanje). S ukupnim proračunom od 885 milijuna Eura (2007.-2013. godina), Program nudi aktivnosti poput Razmjena mladih, Inicijativa mladih, Demokratskih projekata mladih, Europske volonterske službe i osposobljavanja i umrežavanja organizacija koje su aktivne na polju neformalnog obrazovanja. Kroz aktivnosti programa Mladi na djelu godišnje prođe više od 130 000 mladih i osoba aktivnih u radu s mladima u otprilike 8 000 projekata.

Radujemo se Vašem dolasku!

Dragana Janus,
PRONI Centar za socijalno podučavanje
Regionalni informativni centar za mlade Osijek
Tel: 031 / 28 30 56
Mob: 091 / 207 428 3
Fax: 031 / 207 427
E-mail: [email protected]
www.icm-osijek.info

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: