Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vukovar: Izložba o energetskoj učinkovitosti - EE vozilo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65792
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.05.2011. 11:56 
Naslov:  Vukovar: Izložba o energetskoj učinkovitosti - EE vozilo
11.05.2011. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dana 11. svibnja 2011. godine, s početkom u 9:00 sati, Grad Osijek će u suradnji s Udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek u sklopu IPA programa za prekograničnu suradnju s Mađarskom, kao glavni nositelj projekta CHEE‐ Zajedničko istraživanje i razvoj mjera energetske efikasnosti u gradovima prekograničnih regija, održati Izložbu o energetskoj učinkovitosti u Vukovaru.

Izložbeno EE vozilo opremljeno s vjetrenjačom snage 1500 wata, FN panelom snage 250 w i cijelim malim sistemom za proizvodnju električne energije, zatim kolektorom za grijanje vode i spremnikom s pumpom i automatikom bit će izloženo u pješačkoj zoni ulice J.J.Strossmayera, ispred robne kuće Velepromet u Vukovaru, gdje će svi zainteresirani građani u vremenu od 9 do 16 h moći dobiti informacije o samom projektu i energetskoj učinkovitosti od članova našeg tima.

Info o projektu CHEE
CHEE projekt je najbolji mogući nastavak ranijih EE aktivnosti grada Osijeka. Projekt je započeo 01. 07. 2010. , a traje ukupno 14 mjeseci. Korisnici aktivnosti su gradske uprave gradova u dvije prekogranične županije,edukacijske ustanove, stručne udruge, te građani zainteresirani za mjere energetske efikasnosti u svojim domovima.
Cilj projekta CHEE je povećanje razvojnog i informacijskog kapaciteta u gospodarstvu, razvojnim institucijama i jedinicama lokalne samouprave u pograničnim županijama Hrvatske i Mađarske. Područje aktivnosti je uvođenje inovativnih metoda gospodarenja energijom – ušteda energije putem mjera energetske efikasnosti u stambenim i poslovnim objektima te razvoj obnovljivih izvora energije.
U projektu se žele osposobiti gospodarski subjekti, razvojne agencije i jedinice lokalne samouprave za što veću primjenu mjera energetske efikasnosti, što veće korištenje obnovljivih izvora energije te pripremiti uvjete za zajednički razvoj opreme za proizvodnju obnovljivih izvora energije i primjene energetske efikasnosti.
Nositelj projekta je Grad Osijek, a hrvatski partneri su Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Ekonomski fakultet Osijek i Institut za obnovljive izvore Osijek, a mađarski partneri su Interegionalni klaster obnovljivih izvora energije, SZOCEG i Univerzitet Pécs.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: