Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Parkiralište TC Mercator: besplatni pregled autosjedalica - Udruga Roda

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65875
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.05.2011. 14:03 
Naslov:  Parkiralište TC Mercator: besplatni pregled autosjedalica - Udruga Roda
07.05.2011. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga Roda organizira besplatne preglede autosjedalica koje će ove subote kod TC Mercator u Osijeku obaviti Rodini savjetnici.

Pregledi će se održati u subotu 7. svibnja 2011. od 10 do 12 sati u Gackoj ulici u Osijeku, na parkiralištu trgovačkog centra Mercator, a roditeljima se savjetuje da ponesu upute proizvođača sjedalice te da dovedu i dijete.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama koji je stupio na snagu 17. lipnja 2008., djeca mlađa od pet godina moraju biti vezana u autosjedalici, a djeca mlađa od dvanaest godina moraju biti vezana pojasom vozila uz pomoć posebnog postolja. Nažalost, statistike pokazuju da se velika većina autosjedalica neispravno koristi pa stoga ne pružaju djetetu optimalnu sigurnost u vožnji.

Akciju podržava i Prometna policija koja će u to vrijeme vršiti pojačani nadzor smještaja djece u vozila. Prometna policija će tijekom mjeseca svibnja i lipnja u zoni dječjih vrtića, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, vršiti nadzor smještaja djece u vozila. Za nepravilan prijevoz djeteta u vozilu propisana je novčana kazna od 500 kuna za vozača.

Dijete mlađe od dvanaest godina ne smije se prevoziti na mopedu ili motociklu. U posljednjih pet godina na osječkim cestama stradalo je ukupno 248 djece u dobi do 12 godina. Od toga četiri djeteta smrtno je stradalo u svojstvu putnika u vozilu.

Svakako vam preporučamo da posjetite Rodine savjetnike i pregledate vašu autosjedalicu, jer zdravlje naše djece nam uvijek mora biti na prvom mjestu.

Pročitajte nekoliko korisnih činjenica i savjeta o autosjedalicama:

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: