Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69882 Spol:  Nebitno
|
Smanjenje mirovine zbog "dodatnog doprinosa za zdravstveno osiguranje" šokiralo je umirovljenike s iznadprosječnom mirovinom u Hrvatskoj gdje “obični” umirovljenik prima prosječno 2.165 kuna, a hrvatski branitelj, prosječno 5.448 kuna ili 200 kuna manje od prosječne neto-plaće (5.242 kn) isplaćene zaposlenom u pravnim osobama u veljači. Među pojedincima koji su neuspješno negodovali u osječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje je Milan Mijić.
- Što je dodatni doprinos za zdravstveno osiguranje, komu se skida s mirovine u visini tri posto i do kada? Korisnik sam starosne mirovine od 1. lipnja 1995. godine, imam 30 godina beneficiranog radnog staža u MUP-u, uključujući pet godina "ratnog" staža i neugodno sam iznenađen što mi je na mirovini od 6.500 kuna uskraćena isplata 196 kuna ili tri posto na iznos mirovine zbog dodatnog doprinosa za zdravstveno osiguranje prvi put u ožujku, travnju bez obrazloženja! Nekima ne skidaju dodatni doprinos, ističe Mijić.
- Doprinosi su u cijelosti u nadležnosti Porezne uprave Ministarstva financija. Stoga su i pojašnjenja pojedinih odredbi u Zakonu o doprinosima ('Narodne novine', broj 84/08, 152/08, 94/09 i 18/11), odgovorio je na upite mr.sc. Filip DujmovIć, viši stručni savjetnik za odnose s javnošću u Središnjoj službi HZMO-a.
- Izmjenama Zakona o doprinosima od 1. siječnja 2009. godine propisan je dodatni doprinos za zdravstveno osiguranje koji se obračunava korisnicima mirovine prema propisima o mirovinskom osiguranju RH. Doprinos se obračunava prema stopi od tri posto samo na one mirovine koje su više od prosječne neto-plaće po zaposlenom u pravnim osobama RH. Obveznik obračunavanja doprinosa je HZMO, odgovoraju u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje. Jedino ostaje dvojbeno kako to da se primjena zakona dogodila tek nakon dvije godine!
Tekst: N.Špoljarić/Glas-Slavonije.hr |
|
|
|
|
 |
ja_ivica
Ukupno postova: 138 Spol:  Muško
|
5.242 kn je prosjecna hrvatska neto placa?
Molim?
Gdje sam ja, jel postoji Hrvatska drzava paralelna ovoj u kojoj ja zivim?
p.s. malo ste si racunicu pobrkali al nema veze, oprosteno  |
|
_________________ Breastfeeding
It Rocks! |
|
|
 |
Coca Cola
Ukupno postova: 394 Lokacija: n'djamena Spol:  Nebitno
|
Pa to nam vec godinama serviraju.. samo sto slavonija nije onaj "bolji" dio HR! Sta ces kad smo sljepo crijevo.. |
Zadnja promjena: Coca Cola; 02.05.2011. 14:54; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
To je računica na onu foru - jedni jedu kupus, drugi meso, i ispada da u prosjeku jedu sarmu.  |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
ja_ivica
Ukupno postova: 138 Spol:  Muško
|
LoL
Oklen ti ta fora, majke ti :p |
|
_________________ Breastfeeding
It Rocks! |
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Iz srednje, Laajba nam je to pričala pod predmetom Politika i gospodarstvo.  |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
pa to i je prosjećna hrvatska plaća, al nakon što se obične radničke od 2200kn spoje sa saborskima, menadžerskima i ostalim lopovskim primanjima preko 30 000 kn |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
Gangula brate
Ukupno postova: 118 Spol:  Nebitno
|
Ova zemlja mora propast, kad 400 000 osoba sjedi i dobiva 5 448 kn u prosjeku. A barem pola njih je branilo Hrvatsku na način da bojišta vidjeli nisu. Imamo generala više nego kinezi.... |
|
|
|
|
 |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol:  Nebitno

|
penzija 5000kn... i to je još 90% njih radno sposobno |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
 |
Coca Cola
Ukupno postova: 394 Lokacija: n'djamena Spol:  Nebitno
|
penzija 5000kn... i to je još 90% njih radno sposobno
|
Pa da ti "branitelji" ti sad trce oko mostova i maratone po hrvatskoj  |
|
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
|
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
a_reel
Ukupno postova: 163 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
[i]Korisnik sam starosne mirovine od 1. lipnja 1995. godine, imam 30 godina beneficiranog radnog staža u MUP-u, uključujući pet godina "ratnog" staža i neugodno sam iznenađen što mi je na mirovini od 6.500 kuna uskraćena isplata 196 kuna ili tri posto na iznos mirovine ...
..ma jebalo ga 196 kn, ima mirovinu veću nego ja plaću, a diže frku ko da će gladan ostati - ja bi svim "braniteljima", osim onih koji su stvarno ostali bez nekog dijela tijela, smanjio mirovine - a svi ostali nazovi PTSP-ovci na max 2500kn i mrš. |
|
|
|
|
 |
Ricinus Ukupno postova: 8 Spol:  Muško
|
Budale. Umjesto da se borite da imate više plaće vi se borit da drugima smanje njihove. Zbilja smo u k..... |
|
|
|
|
 |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol:  Nebitno

|
ti si ne budala nego budaletina... 90% ljudi radi i ZARADI manje nego ovaj koji NERADI... alo! |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
A tko zaradi te novce?! Ili ih Jadranka bere? Ili?!
Znaju li uopce ti privilegirani sto cu ucinili svojoj djeci?! Jesu li svjesni kakvu su im drzavu ostavili i sto ce njihov lagodan zivot i mlatimudjenje po birtijama znaciti za buducnost njihove djece?!
Ili ce i za njih traziti privlegije. Zapravo, vec su ih dobili. Pravo upisa, pravo na dom, jos samo da rodjenjem dobiju i pravo na instant mirovinu kao djeca umirovljenih branitelja.
I SUBNOR, kao sinonim za privilegire mlatimudane, je imao vise suosjecanja za ostatak drustva, a tek oni su bili omca oko vrata gospodarstva i drustva. Bili su oni pickin dim za ove nase "branitelje". |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
 |
|