Nepoznati razbojnik pokušao je opljačkati
prodavaonicu "Fran", na Vijencu Petrove gore u Osijeku, u četvrtak oko 14:35 sati. Nije ni slutio da će naići na
hrabru Mirtu Šimunić (40) iz Višnjevca, koja ne samo da mu nije htjela dati novac nego je poslije i
trčala za njim.
- Ušao je u radnju i gledao okolo. Kada sam ušla iza pulta, prijetio mi je nožem i rekao: - Daj novce! - Nije mi to padalo na pamet. Zatvorila sam ladicu blagajne do kraja i rekla mu da ću zvati policiju - kaže hrabra zaposlenica.
Kada je krenula pozvati policiju, razbojnik ju je
uhvatio za
ovratnik, no
borila se s njim i odgurnula ga, te se vratila iza pulta. Uzela je
bocu pića u ruke i rekla mu da ode.
- I dalje je inzistirao da mu dam novac, no nisam htjela. Pa ja radim za taj novac i plaću. Imam dvije kćeri i moram ih hraniti - rekla nam je Mirta Šimunić.
Kada je pljačkaš vidio da nema šanse da dobije novac, krenuo je prema vratima, a Mirta je uzela
metlu i pošla za njim.
- Nisam ga uspjela stići. Imao je duge korake pa mi je pobjegao - dodaje Višnjevčanka.
Odmah je
pozvala policiju, koja je pregledala
snimke s videonadzora, što bi trebalo
olakšati potragu za pljačkašem. Višnjevčanka dodaje da ne zna od kuda joj tolika snaga kada se borila s razbojnikom i da ne zna kako bi reagirala da se takvo što ponovi.
Prema opisu koji je dala policiji, riječ je o
mlađoj muškoj osobi u dobi od
25-26 godina, visine između
185 i 190 centimetara, mršavije tjelesne građe, trulih gornjih zubi. U trenutku pljačke bio je odjeven u jaknu s kapuljačom s velikim natpisom na stražnjoj strani, donji dio trenirke bijele boje s crnom prugom preko vanjskog šava, bijele tenisice i sa šilt-kapom (karirani šilt) na glavi.
Traži se pljačkaš u Brodu
Istoga dana
opljačkana je sportska kladionica
"Germania" u Slavonskom Brodu. U isto vrijeme kao u Osijeku, oko 14:30 sati, pljačkaš je prijetio djelatnici pištoljem i uzeo sav utržak. Policija traži muškarca starog oko
30 godina, srednje tjelesne građe, visine oko
175 do 180 centimetara, kratke crne kose. U trenutku pljačke bio je odjeven u plave traperice i bijelu košulju s tamnim okomitim prugama.
Tekst: Sandra Lacić/Glas-Slavonije.hr
Foto: foto-arhiv 031