Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vukovar: Petak u Ružički - film & predavanje @ Ružičkina kuća

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.03.2011. 14:29 
Naslov:  Vukovar: Petak u Ružički - film & predavanje @ Ružičkina kuća
25.03.2011. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Petak u Ružički 25. ožujka 2011. prikazuje igrani film "Miroljubivi ratnik" (Peaceful Warrior). Početak je u 18.00 sati, film traje 116 min. Ulaz je slobodan.
Skriveno: 

Dan Dillman (Scott Mechlowicz) je pomalo arogantan mladić, talentiran student koji živi američki san. Dobre ocjene, izgled i novac te prilika za mjesto u olimpijskoj gimnastičkoj reprezentaciji upotpunjuju sliku čovjeka s kojim bi se mijenjala većina stanovnika planeta.

Ipak, nije sve tako savršeno. Noću ga muče vizije koje ne može objasniti. Jedne noći nakon naprasnog buđenje odlazi na trčanje slabo osvijetljenim kvartom gdje nailazi na benzinsku pumpu. Tamo sreće čovjeka kojeg instinktivno naziva Sokrat (Nick Nolte) te ga moli da mu otkrije kako osvojiti olimpijsko zlato.

Teške trenutke nakon ozbiljne ozljede prolazi uz pomoć Sokrata i misteriozne djevojke Joy (Amy Smart). To je početak njegovog puta ka samospoznaji koji će obezvrijediti sve što je znao odnosno mislio da zna o životu. (Filmski.net)


U okviru Petka u Ružički 25. ožujka 2011. dr. Charles David Tauber, šef misije CWWP-a (Coalition for Work With Psychotrauma and Peace) za Jugoistočnu Europu, održat će predavanje "Transgeneracijski prijenos traume". Početak je 20.00 h, a trajanje oko 60 min. Ulaz je slobodan.

Svatko tko je proživio ratna stradanja, bilo kao prognanik ili kao raseljena osoba ima traumatske reakcije jedne ili druge vrste, u većem ili manjem stupnju. To nisu patološke, već prirodne reakcije na neuobičajene događaje. Svatko tko ima takve reakcije prenosi ih drugima, bilo svjesno ili nesvjesno. Te traume, nastale tijekom generacija uzrok su daljnjih traumatizacija ljudi u svakodnevnom životu, s kojima govorimo i radimo – naša djeca i mlađi rođaci, učenici u školama itd. Neprorađena traumatska iskustva, mogu uzrokovati probleme, uključujući i nasilje na svim nivoima i oblicima.

Charles Tauber će u svojem predavanju definirati problem i započeti raspravu o tome kako se nositi s ovim problemom koji je izuzetno važan kako za grad Vukovar tako i za cijelu ovu regiju

Petak u Ružički, program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, održava se u Ružičkinoj kući, J. J. Strossmayera 25, u Vukovaru.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: