Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



S otvorenja samostalne izložbe akademske slikarice Vesne Sokolić

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.03.2011. 8:53 
Naslov:  S otvorenja samostalne izložbe akademske slikarice Vesne Sokolić
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Galerija likovnih umjetnosti, Osijek otvorila je 10. ožujka 2011. samostalnu izložbu akademske slikarice Vesne Sokolić, kojoj je ovo prva samostalna izložba u Osijeku. Otvorenje i uvodnu riječ vodila je Jelica Ambruš, muzejska savjetnica GLUO-a, koja je rekla nekoliko riječi o autorici.

„Pretpostavljam da vas je na prvi pogled moralo pogoditi „to“ slikarstvo. Ono je u nekom smislu realistično, ali to je realnost kako ju je vidjela Vesna Sokolić i kako ju je onda u svojoj invenciji transformirala. Vesna Sokolić je temelje slikarskog izričaja stekla u Zagrebu i širila horizonte u Parizu. Ono što joj nisu mogli dati ni Zagreb ni Pariz je njena fenomenalna I potpuno jedinstvena invencija. To je nešto što je njezina genetska struktura i ni za kim se nije povodila. Ako malo bolje poznajemo povijest hrvatskog slikarstva 20. stoljeća, znamo da su 50-te godine donijele veliki preokret prema novom realizmu – magični realizam, neoklasicizam, koji se čak dogodio i kod Picassa, koji je roditelj kubizma. Vesna Sokolić se na svoj način nadovezala na taj pokret, ali organičkom linijom i nikada do kraja nije prekoračila prag apstrakcije.”

Sama autorica je za Osijek031 rekla kako joj je glavni motiv pejzaž, ptice te sama ljubav prema prirodi. Na pitanje koja je razlika između ove i ostalih izložbi slične tematike, odgovorila je da je za nju svaka izložba jedinstvena, jer svaka izložba ima svoj karakter, čar i ljepotu, baš kao i ljudi. Trenutno nema u planu raditi nove izložbe, ali i dalje slika ono što ju veseli, što ju ispunjava i daje joj inspiraciju.

„Znate, najbolje je kada čovjek nema planova i kada se prepusti osjećajima i stvaralaštvu!“ – rekla je Vesna Sokolić.





Izložba će biti otvorena do kraja ožujka 2011. godine.

Tekst & foto: Hrvoje Jurić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: