Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Jugo-sfera

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
chager
Offline
Ukupno postova: 389
Lokacija: Prigradsko
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.11.2010. 20:39 
Naslov:  Jugo-sfera
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U susret dolasku Tadića u RH, sigurno će, barem u kuloarima biti potegnuto pitanje uže gospodarske suradnje. Ma šta uže, mole se Bogu naši gospodarstvenici, grabi što šire.
Njegovo klanjanje žrtvama, ili tobožnja, možebitna isprika za zločine koje su počinili sunarodnjaci biti će iznivelirana u Paulin Dvoru, jer će se tamo i naš Josipović pokloniti i ispričati za isto tako nešto.
Male geste velikih ljudi, ili obrnuto, svejedno, opet neće vratiti tisuće žrtava, niti sjaj Borova, npr. Možda i hoće, ali ne tako brzo.
Kolumnist britanskog lista, nehotice je opalio pojam jugo sfere kao nove balkanizacije, ili regionalizacije ovog "regiona" kako će Tadić sigurno puno puta reći.
No, nije to tako bezazleno. Šeks bi na ovo rekao kako se Sabor osigurao protiv takovih ideja onom famoznom zabranom balkanskih asocijacija. Ali tko danas Šeksa doživljava, osim Polančeca, možda, ili Ustavnog suda...
Da se puno toga kreće u tom smjeru dade se primjetiti iz niza događanja.
Potpisan je sporazum o suradnji željeznica SHS (kako jednostavno pamtljivo), koju su već započeli na Kajmanskom otočju bivše uprave. Onda je pod krinkom hitnog postupka u Saboru progurana suradnja RH i Srbije po pitanju obrane(!?). Slovencima je ponuđena suradnja u zajedničkoj obrani zračnog prostora po principu: mi pilote, oni pare za avione. Doduše, oni baš nisu za to, skoro 2/3, ali čekaj dok se uključe i Srbi, onda će svi zajedno zaključiti da je to strateški interes i velika ušteda novca. Latinica na ovu temu bila je poseban doživljaj, kada ona Redžepova poziva i priziva vrijeme kada je sve bilo milina. O našim tajkunima da i ne pričam, oni odavna znaju što im je činiti, jer se svi skupa dobro razumijemo, pa nam bar ne treba prevoditelj(!?).
Samo još za kraj da Tadić u Vukovaru zavapi: "Tko nas, bre, zavadi" i doživljaj je potpun.
A ti, rajo, misli što god hoćeš, a radi što ti se kaže. Da je netko '92 prognozirao ovakav razvoj događaja, završio bi u zatvoru kao bolesni vizionar i državni neprijatelj br.1. Sad i nas mlađe, koji nismo ratovali, ali smo plakali za tatom kad je odlazio u rat, zanima čemu sve to? Čemu žrtve i tolika šteta, ako će sve opet biti kao prije. Pa nismo mi pokusni kunići! Ili jesmo?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Sharon
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1469
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 03.11.2010. 21:55 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Posjet Tadića tumači u ovoj državi (i izvan nje) svatko iz svog političkog diskursa. Naša ljevica, na primjer, u tome vidi velik iskorak prijateljstva iz Srbije, jer joj je lako zaboraviti ono u čemu nije sudjelovala. Zašto bi ljevicu patile ratne rane kad je rat – prespavala?! Nju, ionako, s vremena na vrijeme uhvati sindrom naknadne pameti, pa nam tu malo održi koje loše predavanje o ženevskoj konvenciji, ratnom pravu, o Del Ponte, Louis Arbour, pa malo opanjkava branitelje, pa malo komparira kako bi ona znala bolje… No, sve te lijeve teorije gube na težini jer su propustile testiranje u praksi. Tako se dogodila stvarnost u kojoj nigdje nije bilo ove superiorne intelektualne kaste; ostali su samo naivci s iskrenom emocijom prema rodnoj grudi, naivni toliko da nisu žalili vlastite krvi da bi je spasili od krvnika. I spasili su je, kako god su znali i umjeli. Tako da su se, napokon, mogli vratiti Lijevi na scenu i dovoditi im danas Tadića, ocvalog beogradskog foliranta napuhanog držanja; tog pionira novog, opskurnog balkanskog turizma – kako netko reče ovih dana – hodanja po mjestima masovnih stratišta uz loše glumatanje žalosti. S ciljem izjednačavanja svih strana u ratu, a s konačnim i vrhunskim: „Tko nas, bre, zavadi?!“
Svatko imalo normalan zna što je činiti da bi se makar razriješio misterij neviđenog zločina iz devedesetih. Neiskrena žalost loših beogradskih glumaca s figama ispod stola nije dovoljna. Nikako.
No, ne možemo Tadića kriviti što nas ponižava. Jer, u vlastitom dvorištu MI određujemo pravila i podvlačimo crtu do koje se smije ići.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
centurion
Offline
Ukupno postova: 938
Lokacija: Grad na Dravi
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.11.2010. 22:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Priprema za ovako nešto je već davno napravljena. Vecinu civilnih udruga ali i medija drze blago receno "lijevi".
Vodile su se razne kampanje da se ocrni sve što je hrvatsko. Nisi cool ako objesis zastavu za drzavni praznik, seljačina si ako su ti dobreneke pjesme od Thompsona, koljač si jer podrzavas generale koji su na sudu po zapovjednoj odgovornosti.
Nisu ti ljudi glupi, znaju oni kako to sve odradit. Zavadili su desnicu, ocrnili grupe građana koje bi se mogle pobunit (npr. navijače sve proglasili hooliganima bez ljudskih prava), sve učestaliej ponavljaju teze da je zapravo ovo bio građanski rat i da se sukob iscenirao...
Nevjerovatno je da vec 15g nakon rata zbog lopova u vrhu politike oni dobiju tolike ovlasti i takav veliki utjecaj!
FUJ!

_________________
Korak ispred ostalih!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Sharon
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1469
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 07.11.2010. 21:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Početak je ovo jednog divnog prijateljstva:
http://www.vecernji.hr/vijesti/stanimirovic-srbi-nisu-poceli-rat-d-kosor-to-je-protiv-pomirbe-clanak-212731

Milorade, ali on je mislio doista tako; ne peglaj stvari...

A, ako netko baš ima želučanih sokova - evo i originala:
http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Tadic-nas-je-ohrabrio.sr.html

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6329
Lokacija: Ludoland
Spol: Muško Muško
Post Postano: 07.11.2010. 21:46 
Naslov:  Re: Jugo-sfera
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

 Jebem i mirnu reintegraciju, i onog ko' ju izmislio. Zbog te izmišljotine ( tkz. mirne reintegracije ), nam sljeduje opet 20-40 godina ispiranja mozga „bratstvom i jedinstvom“ ( jedino se sad to sranje zove mirni suživot ) pa opet možemo očekivat neku usranu "balvan" revoluciju. Da smo im se lijepo "krvi" napili onako kako je i red, ( Bljesak i Oluja ) izbjegli bi sva ta sranja koja nam se događaju danas. Svatko bi živio u "svojoj kući" i u njoj sam određivao pravila za "podstanare". Kome se sviđa dobro, kome ne, nek si traži drugog "stanodavca".
 Ne, ne opravdavam zločine koji su se dogodili prilikom oslobađanja okupiranih teritorija (naprotiv, osuđujem ih) međutim smatram da bi Hrvatska danas bitno bolje politički kotirala u regiji i svijetu, da smo svoje teritorije oslobodili vojnim putem kako smo ih i izgubili.

_________________
http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
PEGY
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2664
Lokacija: Seychelles
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.11.2010. 9:37 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ne shvačam zašto je stanimirović dao tu izjavu odmah nakon tadićeve posjete, sigurno ne bez razloga jer on je psihijatar, dakle nije neki blento koji melje bezveze.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.11.2010. 9:51 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Jugo-sfera" je izraz kojim ratni profiteri i kriptofasisti plase neobrzovan puk i huskaju na mrznju.

Izraz sam po sebi ne govori nista, osim da na odredjenom zemljopisnom podrucju postoje neki zajednicki interesi, postoji civilizacijsko i kulturno naslijedje koje se moze staviti pod isti nazivnik. Diplomatski izraz kojim je zamijenjen "zapadni Balkan" ili "Balkan". Jugo-sfera je nesto kao pojam "Skandinavija". I to je otprilike to.

No, taj pojam je dezurnim ratnim profiterima, sitnim dusama sto zive od lesinarenja hrvatske ekonomije i stranackog klijentelizma dosao kao kec na desetku, iako ga je izrekla politicki neznacajna osoba kojoj je dopizdilo koristiti druge termine za ovo podrucje.

Nema nista bolje od stapanja tog termina s kostima i zrtvama koje se poubijane na Ovcari i Paulin dvoru.

Chargeru, nije te sramota pred obiteljima zrtava sto si kosti njihovih najmilijih iskoristio za ovakvu politicku podvalu i nacionalisticko huskanje?

Btw. ti si protiv poboljsanja prometne komunikacije? Mozda najbolje da iscupamo zeljeznicku prugu. Imali smo autoput koji je povezivao istok i zapad, ali zahvaljujuci kamenju u necijim glavama, tim autoputom ne vozi vise nitko.

Zato je M0 kroz Madju krcat k'o sipak. Ali, neka, valjda vi nacionalno osvijesteni koji i nakon 20 godina trgujete kostima zrtava znate sto je za Hrvatsku najbolje.

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
W.M. Felt
Offline
Ukupno postova: 2158
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.11.2010. 11:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

PEGY je napisao/la: ›
Ne shvačam zašto je stanimirović dao tu izjavu odmah nakon tadićeve posjete, sigurno ne bez razloga jer on je psihijatar, dakle nije neki blento koji melje bezveze.


Jasno da nije blento.

On je predsjednik stranke koja opstaje zahvaljujući neprestanom međunacionalnom sukobu. Ako nestane sukoba, nestat će i stranke.

Što je dakle zadatak tog opskurnog političara? Zadatak mu je da provocira primitivne nagone, da zavadi jadan, osiromašen i neobrazovan puk, puk kojemu je povijest često bio značajnija tema od vlastitog želuca.

On to čini uz svesrdnu pomoć onih kojima je želudac pun, i koji imaju vremena. Oni su u mirovini, a želuce im obilato pune hrvatski porezni obveznici.

Ako taj marginalni psihijatar u svome zadatku uspije, i ubaci svoje ljude u predstavnička tijela, onda mu tek preostaje da ispuni i drugi zadatak, a to je sudjelovanje u vlasti. To obično radi koaliranjem s istima onima sa kojima se prethodno svađa. Sudjelovanjem u vlasti krug se zatvara, želuci su puni, privilegije ostaju.

Hrvatska je talac tog ološa.

Ovaj posjet srpskog predsjednika, osim što je za budućnost toliko malo važan da je pretjerano o njemu i pisati, ipak je pokazao da građani Hrvatske malo po malo prepoznaju taj truli kvazi-desničarski mulj, tu nakupinu taloga prošlosti, koji se iz komotnih mirovina vrti u krug 20-ak godina. Naime, ovaj posjet, simbolički pristojan, pkazao je kako se talog manifestirao tek u par medijskih priopćenja, te u prostestima na prste nabrojivih pojedinaca, i nekoliko izmanipuliranih žrtava rata.

Ljudima je već dosta tih sranja.

No naprosto frapira sličnost, čak i identičnost fraza i floskula kojemu se na obostrano služe te navodno zavađene strane - nazovimo ih "velikim Hrvatima" i "velikim "Srbima". Čini se da je tekstopisac isti, a u tekstu ostavlja praznima mjesta na kojima se po potrebni upiše "Hrvati" ili "Srbi", "Sdss" ili "Hdz", "Hsp" ili "Hdssb".

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6329
Lokacija: Ludoland
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.11.2010. 15:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

W.M. Felt je napisao/la: ›
PEGY je napisao/la: ›
Ne shvačam zašto je stanimirović dao tu izjavu odmah nakon tadićeve posjete, sigurno ne bez razloga jer on je psihijatar, dakle nije neki blento koji melje bezveze.


Jasno da nije blento.

On je predsjednik stranke koja opstaje zahvaljujući neprestanom međunacionalnom sukobu. Ako nestane sukoba, nestat će i stranke.

Što je dakle zadatak tog opskurnog političara? Zadatak mu je da provocira primitivne nagone, da zavadi jadan, osiromašen i neobrazovan puk, puk kojemu je povijest često bio značajnija tema od vlastitog želuca.

On to čini uz svesrdnu pomoć onih kojima je želudac pun, i koji imaju vremena. Oni su u mirovini, a želuce im obilato pune hrvatski porezni obveznici.

Ako taj marginalni psihijatar u svome zadatku uspije, i ubaci svoje ljude u predstavnička tijela, onda mu tek preostaje da ispuni i drugi zadatak, a to je sudjelovanje u vlasti. To obično radi koaliranjem s istima onima sa kojima se prethodno svađa. Sudjelovanjem u vlasti krug se zatvara, želuci su puni, privilegije ostaju.

Hrvatska je talac tog ološa.

Ovaj posjet srpskog predsjednika, osim što je za budućnost toliko malo važan da je pretjerano o njemu i pisati, ipak je pokazao da građani Hrvatske malo po malo prepoznaju taj truli kvazi-desničarski mulj, tu nakupinu taloga prošlosti, koji se iz komotnih mirovina vrti u krug 20-ak godina. Naime, ovaj posjet, simbolički pristojan, pkazao je kako se talog manifestirao tek u par medijskih priopćenja, te u prostestima na prste nabrojivih pojedinaca, i nekoliko izmanipuliranih žrtava rata.

Ljudima je već dosta tih sranja.

No naprosto frapira sličnost, čak i identičnost fraza i floskula kojemu se na obostrano služe te navodno zavađene strane - nazovimo ih "velikim Hrvatima" i "velikim "Srbima". Čini se da je tekstopisac isti, a u tekstu ostavlja praznima mjesta na kojima se po potrebni upiše "Hrvati" ili "Srbi", "Sdss" ili "Hdz", "Hsp" ili "Hdssb".

Svega toga ne bi bilo , da nije bilo mirne reintegracije ...

_________________
http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.11.2010. 16:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

simo031 je napisao/la: › Svega toga ne bi bilo , da nije bilo mirne reintegracije ...
Sto time zelis reci, zavrsi misao.

Koja je bila alternativa mirnoj reintegraciji? Onako, svojim rijecima opisi kako ti vidis alternativu.

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6329
Lokacija: Ludoland
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.11.2010. 16:15 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteci mungos je napisao/la: ›
simo031 je napisao/la: › Svega toga ne bi bilo , da nije bilo mirne reintegracije ...
Sto time zelis reci, zavrsi misao.

Koja je bila alternativa mirnoj reintegraciji? Onako, svojim rijecima opisi kako ti vidis alternativu.

Piše ti u mom prethodnom postu.

_________________
http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.11.2010. 16:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

simo031 je napisao/la: › Piše ti u mom prethodnom postu.
Da, preskocio sam, sorry. Dakle, ti si zagovornik etnickog ciscenja. Hrvatski grb, Isus, kriz i etnicko ciscenje.

Misli 21. stoljeca.

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mali_ivica
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2703
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.11.2010. 18:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): ›
simo031 je napisao/la: › Piše ti u mom prethodnom postu.
Da, preskocio sam, sorry. Dakle, ti si zagovornik etnickog ciscenja. Hrvatski grb, Isus, kriz i etnicko ciscenje.

Misli 21. stoljeca.
Vojno riješavanje dijela istočnog dijela RH nije etničko čišćenje, to je samo povrat teritorija vojnim putem.
Govorenje da je to etničko čišćenje je impliciranje da je automatski čim je vojno, odmah i zločinačko. Što nije istina.
A činjenica je da bi bilo puno bolje da je bilo vojno, iako bi bilo više žrtava.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6329
Lokacija: Ludoland
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.11.2010. 18:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteci mungos je napisao/la: ›
simo031 je napisao/la: › Piše ti u mom prethodnom postu.
Da, preskocio sam, sorry. Dakle, ti si zagovornik etnickog ciscenja. Hrvatski grb, Isus, kriz i etnicko ciscenje.

Misli 21. stoljeca.

Da, ja sam pobornik „etničkog čišćenja“ (tako si ti definirao oslobađanje vlastitih okupiranih teritorija vojnim putem), a to bi nam to donijelo jednaka prava za Hrvate u Srbiji i Srbe u Hrvatskoj. Da ja sam pobornik „etničkog čišćenja“, jer bi to spriječilo koje-kakve Stanimiroviće da „ispucavaju“ po medijima otrovne poruke međunacionalne mržnje u svrhu popravljanja vlastitog bankovnog računa. Ruku na srce da isti nije “političar“ u Hrvatskoj, u Srbiji bi liječio ovce na Zlatiboru od PTSP-a poslije napada vuka ili medvjeda. Da, ja sam za „etničko čišćenje“ jer zadnja bajka o „bratstvu i jedinstvu“ kojom su nas sistematski nadajali od 45' – 90' je donijela smrt i stradanje svim etničkim zajednicama u bivšoj državi, i nikako ne želim da se taj scenarij ponovi mom djetetu ili unuku. Želim jasno i precizno definirane granice, i odnose između Hrvatske i susjednih država, jer ako tome nije tako, ostavljamo otvoren prostor Stanimiroviću i njemu sličnima za desničarenja i nepotrebno održavanje nacionalne netrpeljivosti i napetosti . Da ja sam za „etničko čišćenje“ jer je u povijesti svaki usrani pokušaj udruživanja različitih etničkih zajednica (samim tim i različitih kultura i običaja) sa ovih prostora rezultirao krvavim ratom i masovnim stradanjima. To su misli za 21. stoljeće, tu si u pravu.
I da, volim svoju domovinu (unatoč stanju u koju su je lopovi doveli) , vjerujem u Isusa Krista i klanjam se križu na kojem je Krist umro za sve ljude ovoga svijeta.

_________________
http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
chager
Offline
Ukupno postova: 389
Lokacija: Prigradsko
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.11.2010. 21:50 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): › "Jugo-sfera" je izraz kojim ratni profiteri i kriptofasisti plase neobrzovan puk i huskaju na mrznju.

Izraz sam po sebi ne govori nista, osim da na odredjenom zemljopisnom podrucju postoje neki zajednicki interesi, postoji civilizacijsko i kulturno naslijedje koje se moze staviti pod isti nazivnik. Diplomatski izraz kojim je zamijenjen "zapadni Balkan" ili "Balkan". Jugo-sfera je nesto kao pojam "Skandinavija". I to je otprilike to.

No, taj pojam je dezurnim ratnim profiterima, sitnim dusama sto zive od lesinarenja hrvatske ekonomije i stranackog klijentelizma dosao kao kec na desetku, iako ga je izrekla politicki neznacajna osoba kojoj je dopizdilo koristiti druge termine za ovo podrucje.

Nema nista bolje od stapanja tog termina s kostima i zrtvama koje se poubijane na Ovcari i Paulin dvoru.

Chargeru, nije te sramota pred obiteljima zrtava sto si kosti njihovih najmilijih iskoristio za ovakvu politicku podvalu i nacionalisticko huskanje?

Btw. ti si protiv poboljsanja prometne komunikacije? Mozda najbolje da iscupamo zeljeznicku prugu. Imali smo autoput koji je povezivao istok i zapad, ali zahvaljujuci kamenju u necijim glavama, tim autoputom ne vozi vise nitko.

Zato je M0 kroz Madju krcat k'o sipak. Ali, neka, valjda vi nacionalno osvijesteni koji i nakon 20 godina trgujete kostima zrtava znate sto je za Hrvatsku najbolje.


Mislim da se nismo razumjeli. Post je bio razmišljanje i poticaj na isto. Pretpostavljam da svi ljudi doživljavaju gađenje nad onim što se dogodilo u ratu, ali se očito nisu svi jednako kupali u krvi niti nose jednaku odgovornost. Krivo je tumačiti moj post kao huškački jer to ni u jednom dijelu nije. Možda oni koji su u tom vremenu upravljali događajima (a ima ih još) sad mijenjaju ploču i kao novu dogmu opet nameću bratstvo i jedinstvo. Pa ako smo zaista tako sudbinski vezani, kako da nam se tako nešto uopće dogodilo? Gadi mi se licemjerje ljudi koji su cijelo vrijeme plivali u tobožnjem neznanju, a sad gmižu iz rupa i uzvikuju parole o pomirenju. To je naknadna pamet. Gdje su racionalnost i gospodarski interes bili devedesetih. Sad možemo i sa Srbima, kad nas nitko drugi neće, jel. Ma ko nas, bre, zavadi, kad smo si tako dobri. Možda će upornim ponavljanjem i svekolikom pomirbom uspjeti od prostora bivše Juge učiniti "Skandinaviju", ali zašto su onda toliki morali poginuti?
Kad je narod gladan, onda mu možeš servirati svašta, ali moraš paziti da ga ne pregladneš, jer će opet biti izgriženih. Koji je razlog rušenja Juge, i sadašnji pokušaju njenog uskrsnuća? Sve mi to liči na "egipatske lonce", a protagonisti lupaju varnjačama u daljini, jedni drugima.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: