Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Bezuvjetni upisi-odgovori

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
rrubil
Offline
Ukupno postova: 1
Lokacija: OSIJEK
Spol: Muško Muško
Post Postano: 09.10.2006. 9:28 
Naslov:  Bezuvjetni upisi-odgovori
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bezuvjetni sa 3. na 4. godinu!!!

Na sjednici Senata u petak 29.9.2006. godine odlučeno je da se s druge na treću daje bezuvjetno, a s treće na četvrtu daje uvjet, te se mogu samo prenijeti tri ispita!
Na temelju te odluke održani su prosvjedi, u ponedjeljak 2.10.2006. u 12.00. i javno prozivanje Marina Bakše, koji je tvrdio da nije na njemu krivica, ali su ipak utvrđeni jasni propusti samog predsjednika studenata Sveučilišta, Bakše, koji nije jasno podupirao bezuvjetni za četvrtu godinu!
Nakon prosvjeda predstavnici su Sveučilišta i godina otišli do Rektorata gdje nije bila prisutna rektorica Gordana Kralik. Pričali smo s prorektorom za nastavu, tajnicom rektorata, dekanom te prodekanom Poljoprivrednog fakulteta, gdje je jasno istaknuto od vjeća Poljoprivrednog fakulteta da treba tražiti bezuvjetno, te da će Poljoprivredni fakultet sastaviti zahtjev za bezuvjetan upis koji je jednoglasno donesen 2.10.2006 na fakultetskom vijeću Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.
Tajnica Rektorata Sveučilišta u Osijeku dala je prijedlog da se daju ispiti na izvanrednim rokovima, i da će se onda «možda» revizirati odluka donesena 29.9.2006. kad se bude znalo konačno stanje»!
Nas desetero pregovarača inzistiralo je na bezuvjetnom upisu ili davanje autonomije svakom fakultetu, gdje će on odlučiti o visini upisne kvote za pojedina godišta.
Za bezuvjetni upis vjeća su Ekonomskog, Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta, koji čine 65% Sveučilišta, a protiv Pedagoški i Elektrotehnički fakultet.
Ako se ovi navedeni prijedlozi ne usvoje, spremni smo na masovni prosvjed studenata, počevši od glavnog osječkog trga pa do Rektorata.
Prosvjedi će se održavati 23.10.2006., na dan kad je sjednica Rektorata Osječkog Sveučilišta i tada ćemo znati smjernice našeg zajedničkog djelovanja.
Molimo sve studente, neovisno o tome koja su godina, da se pojave na prosvjedu prije 23.10.2006., jer odlučujemo ne samo o našoj nego i o vašoj sudbini!
O detaljima prosvjeda možete pročitati na www.losos.hr
Hvala!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: