Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nazovi "S" radi 70 000

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Sharon
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1469
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 24.08.2010. 20:54 
Naslov: Snif ! Nazovi "S" radi 70 000
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

http://www.jutarnji.hr/jedan-slucaj--300-000-eura-za-3-suca-vrhovnog-suda--dva-kontradiktorna-iskaza/879427/

Ne vidjeh komentara na ovu temu, pa se zapitah: je li to postalo normalna pojava?!

Izdvajam (meni) najimpresivniji dio ove priče...

"ISKAZ IVANA DRMIĆA:
Kad sam dao novac bio sam pod stresom. Sve mi je još u magli
Osijek, 24. 07. 2010.

U paničnom iskazu osječkoj policiji, punom kontradikcija i nelogičnosti, Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić priznao je pokušaj podmićivanja i predavanje 70.000 eura osobi koja je trebala pomoći u povoljnom rješavanju žalbe Branimira Glavaša na Vrhovnom sudu.

Primopredaja novca obavljena je u Srećkovu automobilu u Zagrebu, 23. srpnja, u nekoj od ulica u blizini Branimirove. "Taj trenutak za mene je bio iznimno stresan, te mi je još uvijek sve u magli", rekao je Drmić osječkoj policiji, gdje je 24. srpnja iznosio tu priču. "Zbog stresa" se, kaže, ne sjeća marke ili modela automobila, ni registarskih pločica, čak ni boje.

Ima li kakvih novosti
Za cijelu akciju Drmić je saznao 20. srpnja kada se, nakon povratka iz Hercegovine, kamo je - u mjesto Korita, pored Tomislavgrada - odvezao djecu i roditelje, u Zagrebu našao s urednicom Glasa Slavonije Sanjom Marketić. Ona mu je ispričala da se toga dana treba sresti s njom nepoznatim čovjekom koji je ponudio do može pomoći u povoljnom ishodu Glavaševe žalbe koja se nalazila na Vrhovnom sudu. Sanja je, kaže Drmić, potom otišla na sastanak s tom osobom, a on, nakon što je obavio neki posao u tvrci "MD profil" uputio na u kafić "Cup 98" u Petrinjskoj, na razgovor s odvjetnikom Madunićem da vidi ima li kakvih novosti u vezi kaznenog postupka koji se vodi protiv njegovog prijatelja Glavaša.

Htio dobiti na vremenu
Poslije se ponovno sreo sa Sanjom, zajedno su se, automobilom kojeg je on vozio, vratili u Osijek, te dogovorili da sutradan 21. srpnja u i on bude nazočan razgovoru s čovjekom kojeg je Sanja označila kao Srećko. Srećko se sutradan, stoji u Drmićevu iskazu, nije protivio da i on razgovara o ponudi. Rekao je kako na Vrhovni sud postoje veliki pritisci da presuda bude nepovoljna po Glavaša. Drmić kaže kako je u razgovoru, koji je bio vrlo kratak, nastojao što više dobiti na vremenu, mada su oni već imali novac, ali to Srećku nije htio reći. Dogovoreno je da za dva dana, u petak, predaju novac Srećku, pa su se potom Drmić i Sanja Marketić vratili u Osijek.

Sljedećeg dana u Osijeku, Sanja mu je dala 35.000 eura, što je on, kako je rekao policiji, "pripojio" novcu kojeg je imao kod kuće, pa je "70.000 eura i to u apoenima od 100, 200 i 500 eura" stavio u šarenu PVC vrećicu. Potom je sve umotao u bijelu PVC vrećicu i takav "smotuljak stavio u jednu ukrasnu kartonsku vrećicu" čije se boje ne sjeća. Tvrdi da je 35.000 eura bio njegov novac, ostao od kredita podignutog prije dvije godine u Zagrebačkoj banci za završetak obiteljske kuće u Osijeku.

Dogovorili da sve prijave
U petak 23. srpnja on i Sanja Marketić, automobilom kojeg je on vozio, stigli su rano u Zagreb. Našli su se sa Srećkom, u kafiću "Lui", u blizini Ulice Crvenog križa, gdje je Drmić parkirao automobil. Nakon što je Srećku, u njegovu automobilu predao novac, Drmić je - rekao je u iskazu - postao svjestan da su "napravili veliku glupost" i da sve treba prijaviti policiji. Poslije toga još su kratko bili s odvjetnikom Madunićem, ali mu ništa nisu govorili o cijelom događaju već su se samo raspitivali ima li što novog oko presude Glavašu. Prilikom povratka u Osijek, dogovorili su se da sutradan sve prijave policiji. U subotu, 24. srpnja, Drmić naziva načelnika sektora policije, drugog čovjeka osječke Policijske uprave, Tomislava Bilandžića, koji mu kaže kome se u policiji javiti. ( D. Hedl)"


A ovo je najimpresivniji dio dijela priče...

"Tvrdi da je 35.000 eura bio njegov novac, ostao od kredita podignutog prije dvije godine u Zagrebačkoj banci za završetak obiteljske kuće u Osijeku."

Ipak je podvig za nekoliko sati nabaviti 70 000 eura... Ili je normalno držati u kući po 30-tak tisuća u kešu, u manjim novčanicama... Ko u filmu...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
chager
Offline
Ukupno postova: 389
Lokacija: Prigradsko
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.08.2010. 21:02 
Naslov:  Re: Nazovi "S" radi 70 000
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Timeo Drmić et dona ferentes

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: