| Autor |
Poruka |
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
U današnje vrijeme nije lako biti Hsp-ovac. Pogledajmo:
Evo, tu je proradila stranka. Ne može čovjek sad pohvaliti projekt Hdssb-a, pogotovo kad je jasno da služi otmanju onih rijetkih birača koje u gradu još drži Hsp.
A ovdje radi to nekakvo viđenje "domoljublja", na način kako taj pojam shvaćaju desno orijentirani podmladci.
Nije valjda osobna frustracija, ako netko ne želi spomenik Domovinskom ratu? Zašto bi svaki kvart imao spomenik Domovinskom ratu? Pa ne vežu sve sugrađane lijepe uspomene za Domovinski rat, kao neke. Legitimno je pravo biti protiv spomenika Domovinskom ratu, a da se u isto vrijeme ne bude manje domoljub.
Ja bih kao izraz domoljublja, prije gradnje spomenika, od srca, kao pravi domoljub, volio vidjeti sve sugrađane kako svojevoljno smanjuju vlastite mirovine, tako da svima bude po zasluzi, ili prijavljuju one koji u mirovini ne bi trebali biti. Ili kako vraćaju našoj Hrvatskoj sve stanove koje su pokrali. Čudo pa takvog domoljublja nema - ali baš je to domoljublje, tako se voli Hrvatska. Ne spomenicima, pjesmama i na tribinama. |
|
|
|
|
|
 |
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
VRIŠTAT ĆU ako još jednom pročitam "stranka", HSP, HDSSB, HSS, SDP...de OKANITE se tih mutavih stranki (prepucavajte se u onoj mutavoj temi koja je namijenjena za to, ako vas to toliko zadovoljava)!! I pljuvanja po braniteljima! Vidi se kakvo mišljenje imate o njima! Koje stanove da vraćaju?! Od 100 branitelja možda samo njih nekoliko ima stan ili štogod.
Većina njih jedva krpa kraj s krajem, jel ne gledate TV, ne čitate novine, ne pratite što se događa oko vas?!...imate malo iskrivljenu sliku svega toga!!
Nek oni mamlazi iz Vlade smanje sebi plaće od 20 000-30 000 kn pa će se tamo uštedjeti dovoljno za 100 ovakvih spomenika, pa neće biti potebe uvoditi nikakve poreze i otimati ljudima iz usta!!
Oni samo diktiraju: "Nek se ovima smanji ovo, onima ono...ajmo sad uvest novi porez, povećati već postojeće poreze..."
Kradu od ljudi na sve moguće načine, i onda su branitelji krivi koji su stup ove države?! I trpati u koš sve branitelje, kao da svi žive k'o bubrezi u loju i ne preživljavaju iz dana u dan...Pa dajte molim vas, nemojte me nasmijavati... |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
 |
|
tyler_durden
Ukupno postova: 295 Spol:  Muško
|
donosim zaključke na osnovu dokumentaraca i poslovne suradnje sa njima, i na iskustvima drugih ljudi. ne treba mi nikakv link da potkrijepim tvrdnju. dovoljno je samo gledati vijesti. ako hoćeš linkove, guglaj.
a ti donosiš zaključke na osnovu 3 mjeseca provedena tamo?
you are sooo cool.
|
Ako nešto tvrdiš, moraš tu tvrdnju i nečime dokazati.
Tvoja hipoteza je da su amerikanci glupi. Dobro. Sad to fino dokaži (ali bez dokumentaraca i priča iz druge ruke). Kao što si morao u diplomskom.
Pokaži mi neku relevantnu studiju gdje piše da su amerikanci glup narod? Kako se mjeri 'glupost' nekog naroda? Jesu li Hrvati glup narod? Danci? Mađari? Srbi?
Druga stvar. Kažeš na osnovu poslovne suradnje. Dobro. Šta misliš da sam ja tamo ladio jaja? Da si (i ako si) poslovno surađivo s njima vidi bi da je za njih posao svetinja. Nema kod njih neisplačivanja po 4,5 mjeseci. Što piše u ugovoru je svetinja i ispod toga se ne ide. Možeš jedino ići iznad toga i dobiti neke bonuse ako u kraćem vremenu završiš neki posao i slično. Prekovremeni, kao i rad nedjeljom i blagdanima plaćaju (i to dobrano), a ne kao kod nas da dobijaš slobodne dane.
I opet te pitam. Kako se mjeri 'glupost' nekog naroda? |
|
|
|
|
|
 |
|
Brka
Ukupno postova: 36 Spol:  Muško
|
Iskreno, ovo je notorna glupost što dižu spomenike. Moglo bi se tako i po ulicama podizati spomenike gdje god je pala koja granata. Rasipanje novaca.
A glede branitelja:
bolje bi bilo da ih je država poslije rata ZAPOSLILA, umjesto što im je dala debele mirovine, bijesne automobile, stanove i sl. Nema šta momak (ili cura) starosti 20-25 godina raditi u mirovini !!Čovijek nije stvoren da ljenčari već da radi. A kad nema posla onda ima vremena i razmišljati (otuda i PTSP) i provoditi dane u birtijama i opijati se, te maltretirati sve oko sebe.
Koliko je bilo samo samoubojstava branitelja? E da su bili zaposleni, da su svojim rukama zarađivali za svoju obitelj, bili korisni sebi i drugima, ne bi imali vremena razmišljati o ratu, strahotama, pogibijama, ranjavanjima i slično. Uistinu.
Država je tu napravila veliku grešku .
A glede invalida rata, vjerujem da bi se i za njih pronašlo posla koji bi oni s radošću obavljali samo da država u startu nije podijelila kojekakvim domaćim tajkunima silne tvornice po kunu.
Živila naša država !!
Pravim braniteljima, invalidima rata, oboljelim od stvarnog PTSP-a mogu se samo pokloniti i reći im: Hvala vam. |
|
_________________ U2 JE ZAKON |
|
|
|
 |
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
U današnje vrijeme nije lako biti Hsp-ovac. Pogledajmo:...
|
Ne, ja za razliku od tebe SDP-ovca ili HNS-ovca nemam nikakve veze s politikom, stoga, pokušaj nešto drugo izmisliti.  |
|
|
|
|
|
 |
|
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
gledajući koga biraju na izborima i postupcima izabranih. ili nametajući svoj način života drugima kao jedini ispravni.
nick ti je tyler durden. pretpostavljam da si onda gledao fight club. i očito ga nisi shvatio. |
|
|
|
|
|
 |
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Povjest se ponavlja, jedni grade spomenike da bi neki drugi imali šta rušiti za 40 godina. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
 |
|
patak Ukupno postova: 77 Lokacija: osijek Spol:  Muško
|
ljudi moji kud ste vi otisli od teme pa to nije normalno, dajte il prestanite il se vratite na temu jeble vas stranke mirovine i ko je di je i sta je radi se o tome da postoje veci prioriteti u ovom gradu od takvih projekata za koje kazem da jednog dana trebaju zaziviti , al koji je vam kurac pa vrtici su poskupili za 100% a vamo se nekom digo da gradi ovakav spomenik nekim jugovcima , ili nekim sa bosutskog ili bilo kojeg djela grada , pa svi su djelovi grada jednako branili ovaj grad ko je naravno ostao tu i smatram da se nebi trebalo nikog posebno isticati, a ako vec nnekoga ili nesto treba isticati i raditi neke projekte toga tipa onda neka razminiraju sumu rosinjacu kako sam vec naveo i deckima koji su tamo bili masakrirani i ostavljeni na milost i nemilost četnicima od istih tih mocnika pod navodnicima mocnika jer to samo oni misle da jesu , sa juga i bosutskog i sjenjaka da ne navodim imena svi dobro znamo tko su koji su ignorirali pozive u pomoc sa rosinjace (bosutsko ) i jedni koji su bili blizi i nije im palo napamet da idu pomoci (jug) i sjenjak i sad su oni prioritet a ovi decki ko ih jebe nek trunu u rupi a ovima cemo dizati spomenike e o tome se tu radi to je tema a ne vase stranke i mirovine i kojekakve gluposti |
|
|
|
|
|
 |
|
tyler_durden
Ukupno postova: 295 Spol:  Muško
|
gledajući koga biraju na izborima i postupcima izabranih. ili nametajući svoj način života drugima kao jedini ispravni.
nick ti je tyler durden. pretpostavljam da si onda gledao fight club. i očito ga nisi shvatio.
|
Čovječe makni se od prokletih filmova i napiši neku suvislu rečenicu. Ko' papagaj stalno ponavljaš jedn te isto.
Čekam. |
|
|
|
|
|
 |
|
sikki
Ukupno postova: 210 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ako je taj spomenik simbol nečega?!
a zašto ga onda ne postave na dobrovoljnoj bazi?! bez prevelikih troškova?!
nego spomenik košta 1.000,00 kn...
malo treba napraviti natječaj radova.. pa onda odleprša kojih 10.000 milja... pa malo izvođaču radova... pa onda malo umjetniku za taj spomenik... pa onda malo na otvorenje svega skupa, pa malo na održavanje...
hebote sa jednim tim spomenikom se zbrine 2 obitelji... u 2 stana...
užas |
|
|
|
|
|
 |
|
sikki
Ukupno postova: 210 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
htio sam napisati 1.000.000,00 kn |
|
|
|
|
|
 |
|
arhitekt Ukupno postova: 36 Spol:  Nebitno
|
stvarno ima čudnih likova u našem gradu i državi. valjda je lakše po svemu uvijek sr*ti i pljuvati nego nešto pametno u životu raditi. da vam bude srce mirnije, spomenik je samo jedan dio cijelog projekta i to vrlo mali. cilj je s ovim bio dobiti novi trg na jugu koji bi bio neki centar i mjesto okupljanja.
a što se tiče glupave rasprave oko branitelja ja uvijek biram zdravlje i sve udove u odnosu na novac. |
|
_________________ davež |
|
|
|
 |
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Čini se da su se privilegirani slojevi hrvatskog društva okrenuli staroj dobroj taktici, u obrani svojih privilegija - batrljcima. Kao kad su pokušali reviziju braniteljskih statusa, negdje 2001., pa je Pančiću neki branitelj donio svoju umjetnu nogu (kasnije je taj, baš čudno, postao pomoćnik Jadranke Kosor, a uz to je i razjašnjeno da je primao 10% više no što mu pripada).
Zadnji je pokušaj već spomenuto slikavanje batrljaka hrvatskih branitelja, svakako istinskih invalida. Hoće se stvoriti dojam da su sve pravi invalidi, sramotnim iskorištavanjem pravih invalida. Neće se uspjeti. Naime, od vraćanja noge Pančiću, do slikavanja batrljaka, dogodile su se neke novosti - primjerice, cijela brigada branitelja samo u OB županiji otišla je 2006. u mirovinu s PTSP-om, odnosno u prijevodu, sa svim rukama i nogama na broju. Tako da nam batrljci neće pomoći da zaboravimo na tu ekipu, koja je shvatila da ima ratni stres 10-15 godina nakon rata.
Kako se u to uklapa iznenadni interes za spomenike braniteljima? Samo još jedna jeftina kupovina glasova, ništa više. Nadam se samo da će slijedeći spomenik na Jugu 2 biti barem jednako spektakularan kao i onaj prvi, "radijatori". No poznajući mentalni sklop Hdssb-ovčića, bit će to bista branitelja s puškom, dakle, po ukusu i okusu nešto poput repera na glavnome trgu. |
|
|
|
|
|
 |
|
arhitekt Ukupno postova: 36 Spol:  Nebitno
|
ma htio sam samo reći da to nije bitno sad u ovoj temi i članku. Lijepo se u prvoj ili drugoj rečenici kaže idejno arhitektonsko rješenje novog trga na jugu, a tu se razvezala priča o pravim i lažnom braniteljima, o lijevima, desnima, strankama, NOB-u....
Spomenik je samo dio uređenja pa ne znam oko čega je krenula tolka fama. |
|
_________________ davež |
|
|
|
 |
|
kapetan Ukupno postova: 50 Spol:  Muško
|
Evo čovjek je pogodio u srž problema ove rasprave. Napravit će nam neki mali trg na jugu a vi se uhvatili lažnih branitelja, hdssb-a i partizana. Mene više zanima gdje bi to točno trebalo biti, možda je netko i napisao ali nemam volje tražiti normalni post između ovih prepucavanja. |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
|